Hyppää sisältöön

GolfBuddy WT5:ssä hinta ja laatu kohtaavat

GolfBuddy on saatavilla kahdella eri värillä.

Testasimme GolfBuddyn uuden WT5-golfkellon. Sitä oli helppo käyttää, se antoi tarkat mitat ja pelatessa sitä ei edes huomannut ranteessa.

Viimeisen viiden vuoden aikana golfkellot ovat lyöneet laajasti läpi. Kellojen hinnat ja ominaisuudet kulkevat käsi kädessä – on peruskelloja, huippusarjaa ja sitten hyviä keskiluokan kelloja. Kahden hengen aktiiviharrastajaryhmämme testasi GolfBuddyn uuden tulokkaan, WT5-kellon, joka kuuluu kellojen parhaaseen keskiluokkaan. Kellon hinta–laatu-suhde on enemmän kuin kohdallaan.

GolfBuddy on pitkän linjan etäisyysmittareiden ja GPS-tuotteiden valmistaja. Monelle ovat ehkä tuttuja merkin aiemmat kellot ja gps-laitteet, kuten GolfBuddy Voice. WT5 onkin periatteessa sama kello kuin edeltäjänsä WT4. Isoin ero on muotoilussa: WT4 oli ”arkikelloksi” soveltuva, kun WT5 taasen on selvemmin urheilukello.

Olen itse käyttänyt toisen merkin peruskelloa, joka näyttää vain etäisyydet esteisiin ja griinille. Olinkin aluksi vähän ihmeissäni WT5:n monien valikoiden ja ominaisuuksien kanssa. Toisaalta toinen testaajamme pääsi nopeasti sinuiksi GolfBuddyn toimintoihin. GolfBuddyn nettisivuilta löytyy hyvät käyttöohjeet ja videoita, joiden avulla kellon toiminnot tulevat helposti tutuiksi.

Käyttöönotto on erittäin helppoa ja nopeaa. Kello luottaa paljon automatiikkaan: kentän valinta ja kellonajan asetus tapahtuvat itsestään, olkoonkin, että kellonajan voi asettaa myös manuaalisesti. Pohdin, miten kävisi, jos pelaisin sellaisessa golfkeskuksessa, jossa toisen kentän väylät olisivat omani vieressä. Jos näin kävisi, saa oikean väylän valittua helposti muutamalla napin painalluksella.

Perustoiminnoissa kaikki kohdallaan

Tiiboksissa seistessä kellosta voi tarkistaa etäisyydet esteisiin ja dog legeihin. Kaikkien merkkien kellot osaavat tämän, mutta WT5 ansaitsee toiminnosta ison plussan. Yhdellä painalluksella saa näkyviin tarkat etäisyydet esteiden etu- ja takareunoihin, mikä tekee käytöstä helppoa ja nopeaa. Mitat tuntuivat olevan kohdallaan, kun vertasimme tietoja toisiin kellomerkkeihin ja lasermittareiden tuloksiin.

Griiniä lähestyttäessä kello pääsee eniten edukseen. Käyttäjällä on valittavanaan useampi näkymä: yhdessä näkymästä voi tarkistaa bunkkerit ja vesiesteet, toisesta lisäksi griinin muodon. Lipulle on varattu 9 esimääriteltyä paikkaa, joista käyttäjä voi arvioida sopivan nappeja painamalla. Tämä on mielestämme parempi systeemi kuin sormella siirtäminen joissain kalliimmissa kelloissa. Jälleen kerran totesimme, että etäisyydet pitävät paikkansa eikä kellon käyttö hidasta pelaamista lainkaan.

Oikeastaan kellon avulla pelaaminen nopeutuu, kun etäisyyden arviointiin ei tarvitse käyttää aikaa. Tärkeää vain on, että pystyy luottamaan kellon antamaan mittaan, ja WT5 kyllä täyttää tehtävänsä hienosti.

Paljon lisätoimintoja, joista on iloa

Kellossa on ominaisuuksia, joita ilman pärjää hyvin, mutta joista on iloa. WT5 osaa nimittäin mitata lyönnin matkan, kun ilmoittaa lyöntipaikan kellolle.

Klubin terassilla voi siis helposti todistaa pisimmän draivin mitan. Lisäksi kello mittaa kävellyn matkan, ja sitä voi käyttää sekuntikellona.

Etenkin iltarundien pelaajille on hyötyä auringon nousu- ja laskuajan näyttämisestä. Kellolla voi myös pitää tuloskorttia – toiminto tosin on hiukan kömpelö ja ärsyttävä. WT5:n pisin miinus tuleekin piippausäänestä, jota ei saa kytkettyä pois päältä.

Muotoilu ja tuntuma kädessä

Värivaihtoehtoja on kaksi: valko-oranssi ja musta-sininen. Ranneke on mukava ja kello tuntuu kevyeltä kädessä. Erittäin tärkeää mielestäni on se, että WT5 ei häiritse svingaamista yhtään. Kaikkien golfkellojen kohdalla näin ei valitettavasti ole.

Kellon näyttö on erittäin selkeä ja teksti isoa. Testasimme kelloa kirkkaassa auringonpaisteessa, eikä se aiheuttanut mitään ongelmia. Näytön tekstit olivat helposti luettavissa keskipäivän auringossakin.

GolfBuddy WT5:n näyttö on erittäin selkeä.

GolfBuddy WT5:n näyttö on erittäin selkeä.

GolfBuddy

Päivittäminen ja lataaminen

GolfBuddyn tietokanta kattaa noin 40 000 kenttää, ja kellon päivittäminen on ilmaista. Päivittäminen onnistuu yhdistämällä kellon tietokoneeseen mukana tulevalla USB-kaapelilla.

Akku kesti testissämme reilusti parin rundin ajan, mikä on jopa enemmän, kuin valmistajan ilmoittama kahdeksan tuntia. Kello ladataan esimerkiksi kännykän laturilla USB-kaapelin avulla. Lataaminen ei kestä kovin kauan.

Varmatoiminen, hyvä valinta

Golfkellovalikoima on nykyään melko laaja – merkkejä ja malleja on useita. Kalleimmista kelloista saa pulittaa jopa neljäsataa euroa. Itse en kaipaa kelloltani mitään taikatemppuja tai värinäyttöä vaan selkeän ja helpon toiminnan ja luotettavan etäisyysmitan. Golfkello on ennen kaikkea pelaajan apuväline. Mielestäni GolfBuddy on onnistunut WT5:n kohdalla erittäin hyvin.

Kellon hinta on markkinoiden alapäästä, mutta toiminnot, käytettävyys ja luotettavuus ovat huippuluokkaa. Ja kun kello vielä tuntuu ranteessa – no, siltä kuin se ei siinä olisikaan – niin voin antaa vahvan suositukseni. WT5 on varmatoiminen, hyvä valinta jokaisen golfkelloksi.

Plussat

+ akkukesto (yli 2 kierrosta helposti)
+ kevyt ja huomaamaton ranteessa
+ valko-oranssi ainakin kivan näköinen
+ mitat tarkkoja, paljon ominaisuuksia
+ riittävän jämäkät napit
+ selkeät ja informatiiviset näytöt
+ hyvä tarkkuus näytössä, myös auringossa
+ tuloskorttiominaisuus
+ paljon kenttiä tietokannassa

Miinukset

– piippausääntä ei saa pois päältä
– ei ehkä riittävän ”siisti” arkikäyttöön
– latausjohdon kiinnitys ei aivan helppoa
– värinäytön puute voi harmittaa
– ei tilastointiominaisuutta tuloskortissa (väyläosumat, putit jne)
– kenttien päivitys onnistuu vain tietokoneen kanssa

Katso valmistajan esittelyvideo

 


GolfBuddy WT5 on myynnissä myös GoGolfin verkkokaupassa.


 

Etsi luettavaa