Hyppää sisältöön

Ecco otti askeleen urheilullisempaan suuntaan

Eccon uudet H4-kengissä on neljä värivaihtoehtoa.

Kestosuosikiksi suomalaistenkin golfareiden jaloissa muodostuneet Ecco Biom Hybrid -sarjan uutuudet julkaistiin tänään. Uusissa Ecco Biom H4 -kengissä ei käytetä enää päälliosan materiaalina jakin nahkaa.

Biom H4 -kengät ottavat askeleen urheilullisempaan suuntaan. Kenkä on selvästi enemmän tennarimainen kuin edelliset versiot. Se ei varmasti ole vahinko, sillä perinteiset urheilukenkämerkit ja tennarimalliset golfkengät ovat vallanneet golfkenttiä vauhdilla.

Miesten kenkä on saatavilla neljässä perusvärissä. Naisille on tarjolla neljä hillittyä väriä. Leveä värillinen palkki jalan kaaren kohdalla luo kengälle selvän tunnistettavan piirteen. 

Uudistukset eivät jää vain ulkonäköön, sillä kengän rakenne on täysin uusi. Värillisen palkin tehtävä on tuoda lyöntiin tarvittavaa tukea ja tasapainoa.

Hybridikengälle tärkeä ominaisuus on pohjan pito. Pohjan Ecco MTN Grip -kuviointi on jaettu kolmeen osaan, kantakuviointi luo pitoa, päkiän keskiosa tarraa maahan ja reuna-alueen kuviointi auttaa kiertymään svingissä.

Ecco MTN Grip -kuviointi parantaa pitoa lyönnissä.

Ecco MTN Grip -kuviointi parantaa pitoa lyönnissä.

Ecco Golf

Eccon Pohjoismaiden edustaja Jesper Schmidt Thuen kertoi GoGolfille, että modernien hybridikenkien pohjat ovat niin pitävät, että ne vetävät täysin vertoja softspikeille. 

Merkittävä uudistus on myös päätös hylätä golfkenkien päällysmateriaalina pitkään käytetty jakin nahka. Varsinkin vaaleissa sävyissä ajan myötä jakin nahka tahtoi ottaa keltaisia sävyjä. H4-kenkään valitun nahan luvataan kestävän käytössä entistä pidempään ja säilyttävän puhtaat värien sävyt paremmin. H4-kenkä on varustettu myös Gore-Tex-kalvolla, mikä takaa kengän toimivuuden kaikissa keleissä. 

Lisäpohjallinen lisää säätövaraa

Mielenkiintoinen erikoisuus on kenkien koot. Kenkää tehdään vain tasakokoja. Kengän kokoa voi nyt säätää puolikokoa mukana tulevalla lisäpohjallisella. Kenkä on valmistettu niin, että ominaisuudet säilyvät ennallaan pohjallisella tai ilman. Sama käytäntö on tuttu esimerkiksi laskettelumonoista. 

Miten uusi malli istuu perinteisen Ecco-kengän ostajan silmiin, on tietenkin tärkeä kysymys? Uskon että tämä on oikea suunta Eccolle. Se tuo uusia nuorekkaampia käyttäjäryhmiä brändin pariin. Perinteisten Ecco-golfkenkien ystäville löytyy edelleen muita malleja mihin turvautua. 

Eccon tour-pelaajat Henrik Stenson, Eric Van Rooyen ja Lydia Ko astelevat jo Ecco Biom H4 -kengillä.

Eccon tour-pelaajat Henrik Stenson, Eric Van Rooyen ja Lydia Ko astelevat jo Ecco Biom H4 -kengillä.

Ecco Golf

Tourilla kenkä nähdään merkin edustajien, kuten Eric Van RooyeninHenrik Stensonin ja Lydia Kon käytössä.

Ecco Biom H4:n suositushinta 209,90 euroa.

Etsi luettavaa