Hyppää sisältöön

Cobran uraauurtavat 3D-tulostetut putterit tarjoavat markkinoiden vakaimmat rullit

Cobran 3D-tulostetut uutuusputterit antavat harvinaisen korkean MOI-arvon

Aina silloin tällöin golfteknologiassa otetaan isompi harppaus, joka muuttaa pysyvästi olemassa olevan. 3D-tulostus on yksi näistä vallankumouksista. Nyt Cobra tuo markkinoille maailman ensimmäiset putterit, joissa on 3D-tulostettu nailonydin.

Viimeisten kolmen vuoden aikana Cobra on pyrkinyt poistamaan ainoan mailamallistonsa puutteen eli puttereiden jättämän aukon. Vuosien varrella monet pelaajat ovat pyytäneet Cobraa valmistamaan puttereita, mutta kunnianhimoisena yhtiönä Cobra ei ole halunnut lanseerata puttereita, jotka olisivat kuin kaikilla muilla mailamerkeillä. Ehtona on ollut, että jos Cobra lähtee putterivalmistajaksi, niin sitten se tekee puttereita sellaisilla innovaatioilla, jotka mullistavat käsityksen niistä.

Cobra Golf

Kun Cobralla herättiin 3D-tulostuksen suomiin mahdollisuuksiin, yhtiön tuotekehittäjät alkoivat tutkia tekniikkaa perinpohjaisesti. Aluksi Cobralla luotiin nopealla vauhdilla erilaisia prototyyppejä, mutta mitä pidemmälle prototyypit ja testit etenivät, sitä selvemmin tuotekehittäjille valkeni, että tekniikka itsessään tarkoitti upeita mahdollisuuksia. 

3D-tulostuksen avulla Cobra pystyi tuottamaan innovatiivisia ristikkorakenteita, jotka ovat sekä vääntöjäykkiä että erittäin kevyitä. Molemmat ovat ominaisuuksia, jotka tekevät puttaamisesta helpompaa ja puttiliikkeestä paitsi toistettavampaa myös vakaampaa.

Vääntöjäykän ja kevyen ytimen ansiosta painoa voitiin näin sijoittaa putterin kärkeen ja kantaan sekä lähelle osumapintaa. Tällä suunnittelutekniikalla uusien kehiteltävien puttereiden MOI-arvo saatiin vietyä täysin uudelle tasolle – peräti 20–50 % paremmaksi kuin vastaavilla, perinteisillä menetelmillä valmistetuissa puttereissa. 

Cobra Golf

Mutta Cobralla ei tyydytty vain parantamaan vääntöjäykkyyttä ja putterin ydintä. Cobra halusi myös osumapinnan, joka antoi pallolle oikean rullin heti putin alkusenteistä asti. Tästä syystä Cobra otti yhteyttä maailman puhutuimpaan putterivalmistajaan, SIK Puttersiin, jota muun muassa Bryson DeChambeau käyttää.

SIK:in puttereissa on osuma-alue, jota he kutsuvat nimellä Descending Loft Technology, lyhennettynä DLT.

DLT: ssä on neljä uritettua osumapintaa, joissa on nousevat nostokulmat: yhden asteen alareunasta ylimmän osumapinnan 4 asteen nostokulmaan. Tämä tarkoittaa sitä, että puttasit sitten palloa kädet edellä lavan nostokulmaa vähentäen tai puolestaan vähän neutraalimmin, niin pallo lähtee matkaan samalla tavalla.

Tuotekehityksen tuloksena Cobra on nyt saanut yhdistettyä SIK:n patentoidun osumapinnan omaan alumiinilapaan siten, että golfareille on vihdoin tarjolla putteri, jossa on sekä pehmeä osumapinta että hyvä, tasainen rullaus.

Kaikki Cobran uudet putterit on varustettu myös gripin päähän upotetulla Cobra Connect -sensorilla. Parittamalla sensorit Arccos Caddy -sovelluksen kanssa pelaaja voi tallentaa kaikki lyönnit kierroksiltaan ja kerätä talteen oman pelin tilastoja, joita analysoimalla voi tehdä älykkäämpiä päätöksiä harjoittelun painopisteistä.

Kaikki Cobra KING -putterin ostaneet saavat sen mukana myös ilmaisia lisä​​sensoreita muille mailoillesi ja Arccos Caddy -sovelluksen ilmaiseksi 90 päiväksi kokeiluun. Arccos Caddyn tutkimusten mukaan heidän käyttäjät parantavat tasoitustaan keskimäärin 3,6 lyönnillä ensimmäisen käyttövuoden aikana.

Cobra 3D Printed Series 

Cobra 3D Printed -mallisto koostuu kolmesta eri putterista, joissa kaikissa on 3D-tulostettu ydin, teräsrunko, volframipainot kulmissa, gripin päähän upotettu Cobra Connect -sensori ja SIK:n teknologiaa hyödyntävä osumapinta. Tässä on lyhyt esittely kustakin mallista.

Cobra Agera

Cobra Golf

Neliönmuotoinen mallet-putteri Agera on malliston lippulaiva. Sen jokaisen neljän kulman 54 gramman volframipainot takaavat markkinoiden ylivoimaisesti korkeimman MOI-arvon tämän kokoiselle putterille. Lisää tähän selkeä tähtäysviiva, tasapainotettu lapa ja mahdollisuus saada se Armlock-mallina, niin sinulla on käsissä putteri, johon voit luottaa tilanteessa kuin tilanteessa.

Cobra Supernova

Cobra Golf

Jos silmääsi viehättää kahdella siivellä varustettu putteri, Supernova voi olla sinun valintasi. Kaksi siipeä auttavat sekä vakaudessa että tähtäämisessä, jonka lisäksi voit helposti nostaa pallon putterilla taskuusi. Supernovassa on myös tasapainotettu lapa, mikä sopii parhaiten suhteellisen suora puttiliikkeen omaaville golfareille. Tämä jos joku on vakaa putteri.

Cobra Grandsport

Cobra Golf

Jos olet klassisempi puttaaja ja perinteisen lapamallin suosija, Cobralla on sinulle jotain todella ainutlaatuista. Grandsport 35 on blade-putterin muotoinen, mutta siinä on massaltaan muita vastaava MOI-arvo. Kun putterin kulmiin on liitetty 30 grammaa volframia, niin tuloksena on erittäin vakaaa putteri pienessä paketissa. Grandsport 35:n kärki on 35 astetta kalteva, mikä tarkoittaa sitä, että se sopii pelaajalle, jolla on hieman kaareva puttiliike. Mallia on saatavana myös Armlockina.

Cobra Vintage Series

Kuten nimestä voi päätellä, tämän malliston putterit ovat kaikki muodoiltaan klassisempia. Malliston puttereilla ei ole 3D-tulostettua ydintä, vaan niiden pohjista löytyy vaihdettavissa olevat painot, joita voit vaihdella putterin sovittamiseksi putillesi sopivaksi.

Kaikki neljä Cobra Vintage -sarjan mallia on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja niissä on SIK:n ylivoimainen alumiinista valmistettu osumapinta sekä gripin päähän upotettu Cobra Connect -sensori.

Cobra Stingray

Cobra Golf

Stingray on Cobra Vintage -sarjan suurin malli. Se on suurikokoinen mallet, jota on saatavana sekä tasapainotetulla lavalla että 40 asteen painotuksella. Putterin pohjassa on oletusarvoisesti 10 gramman paino, ja mutta sitä voi vaihdella 15, 20 tai 25 gramman painoilla sinulle sopivan painon löytämiseksi. Stingrayn selkeä tähtäyslinja ja suuri ulkomuoto saavat sinut tuntemaan olosi turvalliseksi ratkaisevassa putissa.

Cobra King Nova

Cobra Golf

Nova on klassinen kaksisiipinen putteri, joka tekee putterista sekä vakaan että helposti suunnattavan. Pohja sisältää kaksi 10 gramman painoa, jotka voidaan korvata painavimmilla painoilla. Novaa on saatavana myös tasapainotetulla lavalla ja toisenlaisella offset -kaltevuudella.

Cobra King Torino

Cobra Golf

Torino on hieman pienemmän puoleinen, klassinen pyöreä mallet-putteri. Myös tässä putterissa on kaksi 10 gramman painoa pohjassa, jotka voidaan korvata painavimmilla painoilla. Oletuksena Torinoa on saatavana vain tasapainotetulla lavalla.

Cobra King Sport

Cobra Golf

Lopuksi esittelemme blade-putteri Sportin. Kyseessä on ohut blade, joka on saatavana kahdella offset vaihtoehdolla joko 45 asteen tai 60 asteen lavan kiinnittämiseen. Mitä kaarevampi puttiliike sinulla on, sitä enemmän offsettiä putterillasi pitäisi olla. Tässäkin on pohjassa kaksi 10 gramman painoa,  jotka voidaan korvata painavimmilla painoilla.

Testaa Cobran uudet putterit

Cobra Golf

Poikkea paikalliseen Cobraa myyvään golfmyymälääsi ja testaa ajan kanssa, mikä malli sopii sinulle parhaiten. Voit myös pitää silmällä Cobran fittauspäiviä, joita järjestetään ympäri Suomea pitkin golfkautta.

Etsi luettavaa