Hyppää sisältöön

Cobra yllätti ja toi myyntiin 3D-tulostetun putterin – mullistaako uudistus tavan valmistaa golfmailoja?

Cobran Supersport 35 -putterit valmistetaan 3D-tulostimilla.

Cobra on aloittanut ensimmäisenä mailamerkkinä 3D-tulostettujen mailojen sarjatuotannon. Suomeen puttereita tulee joitain kappaleita

Cobra yhteistyössä HP:on onnistunut luomaan aivan uuden tavan valmistaa golfmailoja. Viime viikolla tuli myyntiin yhteistyön ensimmäinen tuotos Cobra Supersport 35 -putteri. Mailaa valmistetaan rajoitettu erä, josta saadaan Suomeen myyntiin 5–10 kappaletta.

Uudistusta voidaan katsoa kahdesta eri näkökulmasta: mitä tämä uudistus tarkoittaa mailojen valmistukseen ja mitä tämä tarkoittaa pelaajille. 

HP:n valmistama 3D-tulostin pystyy luomaan rakenteita, mitä ei pystytä valmistamaan millään perinteisellä menetelmällä. Tulostin rakentaa mailan 316 ruostumattomasta teräksestä.

Cobran Supersport 35 näyttää tältä tähtäysasennossa.

Cobran Supersport 35 näyttää tältä tähtäysasennossa.

Cobra Golf

Mullistavaa Supersport 35 -putterin rakenteessa on sen tulostettu ristikkorakenne, mikä mahdollistaa painon siirtämisen entistä enemmän lavan ulkoreunoille. Perinteisissä menetelmissä on jouduttu turvautumaan painavampiin erikoismateriaaleihin ja painoruuveihin.

Ristikkorakenne kasvattaa lavan MOI-arvoa

Ristikkorakenne mahdollistaa Cobran mukaan entistä suuremman MOI-arvon eli tekee lavasta entistä anteeksiantavamman. Tulostamalla valmistaja pystyy siis muokkaamaan lavan painopistettä ja käyttämään materiaalia ennennäkemättömällä tavalla. 

Cobran putterissa on ristikkorakenne, mikä mahdollistaa optimaalisen painonjakauman.

Cobran putterissa on ristikkorakenne, mikä mahdollistaa optimaalisen painonjakauman.

Cobra Golf

Cobra on aloittanut 3D-valmistuksen putterista, mutta tavoitteena on jatkossa hyödyntää uutta teknologiaa myös muiden mailojen valmistuksessa. Tulostamisen odotetaan rikkovan rajoja ja mahdollistavan tulevaisuuden uudistuksia. Merkin mukaan 3D-mallinnus tuo merkittäviä taloudellisia ja ajallisia säästöjä suunnitteluun, sillä malleja on helpompi ja nopeampi valmistaa. Tämä myös nopeuttaa merkittävästi kehitysprosessia.

Nähtäväksi jää mitä uutta 3D- ulostus voi tuoda esimerkiksi wedgen tai draiverin valmistukseen. 

Pelaajalle putterissa on tärkeintä tuntuma ja paras mahdollinen pallon rullaaminen. Cobra Supersport 35 on kuitenkin ihan täysiverinen putteri. Testeissä se on saanut kiitosta erityisesti viimeistelyn laadusta ja tuntumasta. Tuntuman salaisuutena on SIK Golfin kanssa yhteistyössä valmistettu alumiini-insertti.

Lyöntipinnassa käytetään SIK Golfin patentoitua Descendin Loft Tehchnologyä, jossa lyöntipinnan nostokulma pienenee asteittain luoden optimaalisen kontaktiin palloon kaikilla osumilla.

hteistyö Cobran ja SIK Golfin välillä on luonnollista, sillä Cobran suurin tähti Bryson DeChambeau on jo tovin käyttänyt SIK Golfin putteria. 

Bryson DeChambeau käyttää SIK Golfin putteria. Hän on Cobran sopimuspelaaja.

Bryson DeChambeau käyttää SIK Golfin putteria. Hän on Cobran sopimuspelaaja.

Getty Images

Pelaajille uudistus voi tuoda entistä parempaa teknologiaa kohtuulliseen hintaan. Ehkä tämä on läpimurto, joka mahdollistaa entistä parempia tuotteita. Kenties teknologia vähentää valmistuksessa nyt käytettävien harvinaisten metallien tarvetta ja siten tuotanto on jatkossa ekologisempaa.

Ainakin odotuksia nostattava vaikutus Cobran uutuudella on!

Etsi luettavaa