Hyppää sisältöön

CaddieON panostaa oman pelin ymmärtämiseen

CaddieON tuo parannuksia palveluunsa, mitkä sisältävät Strokes Gained -ajatteluun pohjautuvan tavan arvioida omaa peliä sekä Coach Portal -pelaajanäkymän.

CaddieON on suomalainen golfinnovaatio, joka on ollut markkinoilla nyt hieman yli 3 vuotta.

CaddieONin idea perustuu uudenlaiseen tapaan analysoida ja kehittää peliä.

CaddieON koostuu kädessä pidettävästä rannekkeesta, mailoihin kiinnitettävistä tunnisteista sekä älypuhelinsovelluksesta, jolla tallennetaan pelaajan golfkierrokselta tietoa täysin automaattisesti.

CaddieON golfrannekkeen hyödyt pelaajalle paranevat tulevalla golfkaudella, kun CaddieON tuo palveluunsa Strokes Gained -ajatteluun pohjautuvan tavan arvioida omaa peliään.

Toinen uusi toiminnallisuus on Coach Portal -pelaajanäkymä, jonka avulla valmentajan on jatkossa helppo tarkastella valmennettaviensa kierroksia ja pelistatistiikkaa.

CaddieON kertoo, että uudet ominaisuudet lanseerataan kotimaisen golfkauden kynnyksellä toukokuun alkupuolella.

Mikä ihmeen Strokes Gained ?

Strokes Gained -metodi pohjautuu PGA Tourilta kerättyyn dataan ja sen tilastolliseen analysointiin.

Strokes Gained yhdistää kaksi golfyönnin peruselementtiä, pituuden ja tarkkuuden, yhdeksi
intuitiiviseksi mittariksi, jonka avulla yksittäisenkin lyönnin hyvyyttä voidaan helposti
arvioida.

Lyönnille annettu indeksiarvo antaa vastauksen kysymyksiin, joihin golfin perinteiset tilastoinnit eivät ole tähän asti kyenneet.

Indeksi kertoo myös pelaamisen tason avausten, lähestymislyöntien, lähipelin ja puttaamisen sekä myös hiekkapelin osalta.

Miten Strokes Gainedin hyödyt näkyy amatööripelaajille?

Sen avulla oma tasoitus on mahdollista pilkkoa pelin eri osa-alueisiin.

“Händärihän on vaikka keskiarvo meidän pelaamisestamme ja nyt on ensimmäistä kertaa mahdollista nähdä, mistä luvuista tämä keskiarvo on laskettu. Pystymme nyt laskemaan jokaisen golfarin pelaamisen eri osa-alueiden mukaisen händärin eli millä tasolla hän pelaa kutakin osa-aluetta”, selvittää CaddieONin myynti- ja markkinointijohtaja Markus Lyyra.

Strokes Gained tilastojen hyödyntäminen onnistuu jatkossa myös kotimaisilta kilpa- sekä myös harrastegolfareilta. Klubigolfarille Strokes Gained -malli kertookin selkeällä tavalla, mikä hänet erottaa maailman parhaista ammattilaisista.

“Myöhemmin, kunhan meillä on riittävästi dataa, on mahdollista erotella Strokes Gained -arvoja suhteessa omaan tasoitukseensa eli voimme verrata itseämme muihin samantasoisiin pelaajiin”, jatkaa Lyyra.

Coach Portal tehostaa valmentajan ja valmennettavan välistä kommunikointia

CaddieON tuo golfvalmennuksen ammattilaisille uuden Coach Portal -pelaajanäkymän, jonka avulla valmentajan on jatkossa helppo kommunikoida valmennettavilleen näiden pelisuorituksia sekä tulkita pelaajille kierroksilta kertynyttä dataa.

Valmentaja voi myös helposti antaa pelaajalle oikeita harjoitteita, jotka tukevat tämän kehittymistä pelaajana.

Coach Portalin ideana on siis tehostaa valmentajan ja tämän valmennettavan välistä kommunikointia.

Etsi luettavaa