Hyppää sisältöön

Bob Vokey hioo käsin fittaamansa wedget asiakkaille

Titleistin Vokey Design wedget ovat olleet tourin standardi jo vuosikymmeniä. Nyt teknologia auttaa tekemään niistä entistä parempia.

Bob Vokey kertoi wedgeistä Golf.com haastattelussa, mies on tehnyt uran suunnittelijana mutta ei joudu tekemään työtä yksin. 

Titleistin tuotantotiimin lisäksi hän saa jatkuvasti apua PGA Tourin ja Champions Tourin pelaajilta. Vahvimpia vaikuttajia vuosien varrella ovat olleet Davis Love III, Steve Stricker, Scott Verplank ja Tom Pernice

Vokeylla kuunnellaan pääasiassa tour-pelaajien mielipidettä, mutta palautetta saadaan myös eri tason pelaajilta tasoituksilla 0–20.

Bob Vokeylla oli tapana hioa kaikkien prototyyppien grindit käsin. Nyt työn tekevät koneet, joiden automaatio on nykypäivänä nopeaa ja tarkkaa. Viime vuosina kehitystä ollaan saatu siirtämällä lavan painopistettä eri nostokulmiin ja pohjanmuotoihin sopivaksi. Teknologia tukee tätä prosessia, aikanaan Bob arvioi painopisteen sijaintia tasapainottamalla lapaa etusormen päällä. Oikea painopiste parantaa osumatuntumaa ja pituuskontrollia. 

Uuden malliston suunnitteluprosessi kestää täydet kaksi vuotta. SM 7 -mallisto on entistä laajempi. Se sisältää kuusi grind-vaihtoehtoa ja yhteensä 23 eri bounce–grind-kombinaatiota. Vokeyn mukaan korkeintaan 25 % pelaajista käyttää sopivaa wedgeä ja painottaa fittauksen merkitystä. Amatööreille wedget ovat todella tärkeitä, sillä griiniosumia tulee selvästi tour-pelaajia vähemmän ja lähilyöntejä enemmän. 

Titleistin Kalifornian Carlsbadin-päämajassa wedge-fittauksen voi saada Bob Vokeylta, jonka jälkeen mies itse hioo pelaajan käteen täydellisesti sopivat wedget.

 

 

 

 

Etsi luettavaa