Hyppää sisältöön

Bernard Langerin bägin sisältö on hyvin poikkeuksellinen – mutta löytyykö sieltä senioriseiska?

Bernhard Langerin välineyhteistyökumppani on Tour Edge, vaikka häneltä löytyy oikeasti vain viisi Tour Edgen valmistamaa mailaa bägistään. KUVA: GETTY IMAGES

Saksalaisen ikäihmeen ihmeellinen välineistö herättää mielenkiintoa, sillä harvalla huipulla on kahdeksan eri valmistajan mailaa bägissään. Ja rautasetti erikoinen yhdistelmä vasta onkin.

Bernhard Langer jatkoi hyviä otteitaan Champions Tourin kauden neljännessä kilpailussa: Hoag Classicissa.

Saksalainen sijoittui jaetulle kahdeksannelle sijalle ja otti jo kauden neljännen top 10 -sijoituksensa. Kiertueen rankingissa kolmantena oleva Langer on voittanut yhden kilpailun ja sijoittunut kerran toiseksi.

Saksalainen on syntynyt vuonna 1957 eli ikää hänellä on jo 64 vuotta. Eläkeikäisenä huippukunnossa oleva Langer ei kuitenkaan osoita hyytymisen merkkejä – päinvastoin.

Ikä ei ole kuitenkaan ainoa mielenkiintoinen asia Langerissa. Nimittäin kun kääntää katseen hänen bägiinsä, sieltä paljastuu jotakin, mitä on vaikea uskoa todeksi: hyvin poikkeuksellinen kattaus eri valmistajien mailoja.

Hyvin erikoinen rautasetti

Yksi golfin lainalaisuuksia on se, että pelaajat pelaavat yhdenmukaisella rautasetillä.

Okei, joku saattaa yhdistellä saman valmistajan eri rautoja siten, että pitkässä päässä on astetta helpommat raudat kuin lyhyessä päässä. Esimerkiksi taitavilla pelaajilla saattaa olla pitkät raudat kehäpainoisia ja lyhyet raudat puolestaan blade-mallisia.

Mutta harva kuitenkaan yhdistää kolmea erilaisia rautoja settiinsä. Tai jos yhdistää, niin harvoin ne mailat ovat eri valmistajilta, kuten Bernhard Langerilla.

MAINOS

Nyt kannattaa päivittää golfvälineet ja ostaa uusia vaatteita, sillä messukampajan aikaan teet hankintoja edullisesti. Kampanja päättyy 14.3.2022.

Klikkaa ostoksille >>

Langerin raudat nelosesta seiskaan ovat Tour Edgen Exotics CBX -mallistosta. Kyseessä on kehäpainoinen maila, eli Langer hakee tällä helppoutta, sillä niissä osuma-alue on suurempi ja pallo on helpompi saada ilmaan.

Raudat 8 ja 9 Langerilla ovat Artisanilta. Kyseessä on pienehkö yhdysvaltalainen mailapaja, joka valmistaa huippumailoja käsityönä ja mittatilauksena. Tosin nykyään Artisan on verkkosivujensa perusteella erikoistunut puttereihin ja wedgeihin.

Langerin lyhyet raudat ovat blade-mallisia, millä Langer hakee tietysti tarkkuutta ja työstettävyyttä.

Pitching wedge on puolestaan Tour Edgen Exotics Prototype -mallistosta. Kyseinen maila on blade-tyyppinen wedge.

Ei senioriseiskaa

Langerilla ei ole lainkaan gap wedgeä. Hänen 56-asteinen wedgensä on Cleveland 588 Custon -mallinen ja 60-asteinen wedgensä Titleist Vokeyn prototyyppi.

Miksi Langer ei sitten käytä gap wedgeä? Ehkä hän kokee, että iän myötä lyönnin ovat lyhentyneet sen verran, että joutuu lähestymään aiempaa useammin viheriölle kauempaa.

”Senioriseiskaa” hänen bägistään ei kuitenkaan löydy vaan Pingin draiverin ja TaylorMaden puukolmosen lisäksi kaksi Adamsin hybridiä.

Yhteensä Langerin bägistä löytyy peräti kahdeksan eri merkkistä mailaa, kun putteri on Callawayn eli Odyssey White Hot 2-Ball – pitkällä varrella.

Yleisesti voidaan sanoa, että Langer luottaa melko vanhaan kalustoon, sillä esimerkiksi TaylorMaden M2 -mallisto tuli myyntiin jo viisi vuotta sitten. Tarkempi katsaus kuviin Langerin mailoista paljastaa myös sen, että esimerkiksi rautamailat alkavat olla jo melko kuluneita.

Tässä Bernhard Langerin välinesetti helmikuun lopulta:

MailaMerkki ja malli
Draiveri (9°)Ping G400
Puu-3 (15°)TaylorMade M2
Hybridit (18 ja 20°)Adams Idea Pro
Raudat (4–7)Tour Edge Exotics CBX
Raudat (8–9)Artisan
Pitchin wedgeTour Edge Exotics Prototype
Sand wedge (56°)Cleveland 588 Custom
Lob wedge (60°)Titleist Vokey Prototype
PutteriOdyssey White Hot 2-Ball
PalloTitleist ProV1x 2019
Lähde: PGA Tour

Etsi luettavaa