Hyppää sisältöön

Yhteistyössä : Wilson

Antti Vaalas testaa: Wilsonin Launch Pad 2 -mailoilla on helppo saada pallo ilmaan, mutta vaikea slaissata

Wilson Launch Pad -tuoteperhe on täysin uudistunut tälle kaudelle. Tarjolla on mailoja draiverista, väyläpuihin, hybrideihin ja rautoihin. Antti Vaalas testasin draiveria ja rautoja.

Launch Pad 2 -tuoteperheelle on selkeä kohderyhmä. Mailat ovat tehty mahdollisimman helpoiksi. Ne antavat anteeksi niin hyvin kuin mailat ylipäätään voivat antaa anteeksi huonoja osumia tai vinoja lyöntejä. Joten voidaan ajatella niiden sopivan lyöntiin helpotusta kaipaavalle harrastelijalle tai uudehkolle golfarille.

Mutta se ei ole koko tarina.

Mielestäni mailat sopivat erinomaisesti pelaajalle, joka ei saa vauhtia lyöntiinsä niin paljon kuin haluaisi. Mailojen kohderyhmää ovat pelaajat, jotka kaipaavat pitempiä ja korkeampia lyöntejä. Kummatkin asioita, joita lisävauhti korjaa.

Lisäksi Launch Pad 2 -raudat ovat kuin tehty pelaajalle, joka pelkää lyövänsä mailan maahan.

Kevyt ja helppo draiveri

Wilson Launch Pad 2 -draiveri on kevyt ja helppo maila.

Mutta mietitään ensin draiveria. Mailan keveys on aistittavissa ensi kosketuksesta. Kevyempi tarkoittaa tietenkin potentiaalista vauhtia. Lavassa painoa on siirretty kohti kantaa ja takaosaa. Se nostaa lyöntien kaarta ja etenkin kantapaino estää slaissikierrettä. Sitä estää myös perinteistä draiveria pystympi lie-kulma.

Lavasssa on myös offset-kaula. Eli varsi on hivenen lyöntipinnan etupuolella, kuten rautamailoissa. Offsetin tarkoitus on siirtää painopistettä vielä taaemmaksi nostaen lyöntiä. Samalla se ikään kuin antaa lavalla hieman lisää aikaa suoristua. Slaissin estäjänä offset todella toimii, ainoa haitta on vaikutus ulkonäköön. Valtaosalle golfareita rautamailoissa offset ei häiritse silmää, mutta draiverissa se alkaa näyttää oudolta.

Mutta kuten sanoin, se toimii. Eikä offsettiä mielestäni ole yhtä paljon kuin aiemmassa mallissa. Se saa mailan näyttämään paremmalta.

Itse en normaalisti lyö slaissia, mutta yritin jutun pääkuvan paikalla olevassa videossa matkia kroonista slaissaajaa ottamalla huonon otteen mailasta. Heti ensimmäisestä lyönnistä lähtien en saanut slaissia lyöntiin. Menetin toki pituutta huonon otteen takia, mutta lyönti ei karannut oikealle.

Draiverin kohdalla yhteenveto on helppo: maila on keveytensä ja ominaisuuksiensa ansioita loistava valinta golfarille, jolta puuttuu svingistä vauhtia ja joka kärsii slaissista. Launch Padin draiveri korjaa lyöntejä suoremmiksi ja korkeammiksi.

Hybridimäiset raudat

Wilson Launch Pad 2 -raudat tarjoavat hybridiäisiä ominaisuuksia.

Rautamailat näyttävät ensisilmäyksellä lähes hybrideiltä. Pohja on erittäin leveä, mikä tekee mailoista helpot lyödä. Leveä pohja liukuu sujuvasti osuman läpi. Pelaajan ei tarvitse pelätä duffeja, lyönnit ovat enemmän lakaisuja kuin iskuja.

Leveän pohjan ansiosta painopiste on lavassa alempana ja taaempana. Siksi pallon lentokaari on normaalia korkeampi. Tämä kaikki toimii erinomaisesti hitaammalle mailanpäännopeudelle.

Jopa Launch Padien nostokulmat eivät ole yhtä trendikkään matalat kuin monissa muissa mailoissa. Esimerkiksi rautaseiskan nostokulma on 30 astetta, kun Wilson D9 setissä se on vain 27 astetta. Lisäkulma on hyvä asia pelaajalle, joka kärsii vauhdin puutteesta. Se auttaa saamaan pallon kunnolla ilmaan, mikä mahdollistaa pitemmän lennon. Ja myös sen, että pallo pysähtyy griinille tultaessa.

Lopuksi on helppo todeta Wilson Launch Pad 2 -mailojen olevan mainio valinta, jos kaipaat helppoa mailaa, joka estää pahimpia duffeja, lyöt usein slaissia ja sinulta puuttuu vauhtia svingistä.

Etsi luettavaa