Hyppää sisältöön

Yhteistyössä : Wilson

Testissä Wilson Forged 9 -raudat: Siroilla distance-raudoilla voi työstää erilaisia lyöntejä

Antti Vaalas testasi Wilson D9 Forged -rautoja. GoGolf-valmentaja piti näkemästään ja kokemastaan. Katso yllä oleva testivideo ja lue lisää raudoista alta.

Sain testavattaksi Wilsonin uudet D9 Forged -raudat. Nyt on pakko aloittaa sanomalla, että onpa Wilson luonut pirun hyvän näköiset mailat.

Ja kyllä, mailojen pitää näyttää hyviltä. En usko, että yksikään todella hyvä pelaaja suostuisi pitämään bägissä rautoja, jotka eivät miellytä silmää. 

Antti Vaalas tykästyi Wilson D9 Forged -rautojen ulkonäköön ja ominaisuuksiin.

D9 Forged -raudat kuuluvat kategoriaan, jota joskus kutsutaan nimellä players distance. Distance tässä tapauksessa kertoo ominaisuuksista, jotka tuovat pituutta ja anteeksiantavuutta. Players tarkoittaa ratkaisuja, joilla haetaan hyväksyntää kokeneemmalta pelaajalta, yleensä hivenen yksinkertaisempaa ja pienempää lapaa.

En tiedä totuutta, mutta mailaa katsellessa ajattelen Wilsonin korostaneen players-ominaisuuksia sitä suunnitellessa. Peliasennossa linjat ovat puhtaita ja siroja. Siis lavan etureunan ja varren liitos on kohtuullisen suora, offsettiä on vain vähän.

Yläreuna on sopivan kapea. Maalattuja alauria tai muita krumeluureja ei näy. Lavan selkäpuolen onkalokin on jotenkin hienostuneempi kuin yleensä. Se on mielestäni selvästi pienempi kuin edeltävän D7 Forged -mallin.

Mailat siis näyttävät hyviltä, se toivottavasti käy selväksi. Mutta silti niissä on sopivasti helpottavia distance-ominaisuuksia. Esimerkiksi rautaseiskan nostokulma on 30,5 astetta. Se on tämän päivän trendin mukaisesti vähän, mutta sentään yli kolme astetta enemmän kuin tavallisissa D9-raudoissa. Lisänostokulma tekee mailoista pelattavammat.

Pitkissä raudoissa power holet

D9 Forged -raudoista löytyy myös Wilsonin tutut power holes -raot. Ne tekevät lyöntipinnasta kauttaaltaan kimmoisamman ja tuovat samanaikaisesti sekä pituutta että anteeksiantavuutta.

Mutta tässä setissä power holesit löytyvät vain rautaseiskasta ja sitä pitemmistä mailoista. Lyhyet raudat on siis pyhitetty tarkkuudelle, tarkoittaen tässä etäisyyden kontrollia.

Videosta varmasti selviää, että koin nämä mailat erittäin miellyttäviksi lyödä. Tuntuma oli pehmeä. Mikä tärkeintä, lyöntikaaren korkeutta oli vaivatonta muokata.

Puhuin videolla myös fiiliksestä, että lyönti on hyvin hyppysissä. En tiedä miten asiaa selittää, mutta uskon monen ymmärtävän mitä ajoin takaa. Vaikka joku maila on oikeasti anteeksiantavampi, esimerkiksi viime viikolla testattu Launch Pad 2, niin silti tällaisella sirommalla mailalla on helpompi lyödä pallo haluttuun linjaan.

Teräsvarret ovat True Temperin Dynamic Goldit. Videossa totean nopeasti sen olevan perinteinen varsi, mutta nyt on pakko lisätä, että nämä eivät ole ne perinteiset jäykät ja painavat Goldit, jotka tulivat markkinoille yli 40 vuotta sitten. Sen sijaan kyse on kevyemmistä ja tärähtelyä vaimentavista DG VSS -teräsvarsista. 

MAINOS. Wilsonin D9 Forged -raudat myynnissä Golf Skyssä. Klikkaa ostoksille.

Kyse on varmasti paljon feedbackistä, siitä että palaute on tarkempaa. Mutta on siinä jotain muutakin.

Uusi golfari, kokeile rohkeasti näitä mailoja

Kenelle nämä mailat ovat? Mielestäni aika monelle golfarille.

Ehdottomasti ainakin pelaajalle, joka arvostaa pelkistettyä ulkonäköä peliasennossa eli silloin kun lapa on pallon takana.

Varmasti pelaajalle, joka on pitkään pelannut hyvin mutta nyt ehkä menettänyt parhaan vauhdin ja siten kaipaa distance-ominaisuuksia. 

Mutta lisäksi toivoisin monen uudemmankin golfarin harkitsevan näitä – vaikka taidot eivät vielä olisikaan erityisen hyvät. Jos on vähänkin motivaatiota ja kunnianhimoa kehittyä niin paremmin mielestäni bägiin istuvat tämän tyyppiset mailat kuin kaikista anteeksiantavimmat jättilapiot.

Etsi luettavaa