Hyppää sisältöön
PuulaGolfin kentällä on jonkin verran korkeuseroja ja vesiesteitä. KUVA: LASSI PEKKA TILANDER

Suomen hienoin yhdeksän reiän golfkenttä

Mikkelin ja jyväskylän puolivälissä sijaitseva PuulaGolf on poikkeamisen arvoinen golfkenttä.

Kangasniemellä sijaitseva Puula Golf on rakennettu kumpuilevaan kangasmetsään, hieman samantapaiseen maastoon kuin Linna Golf Hämeenlinnassa. Maasto sopii hyvin golfkentälle, sillä väylät ja erityisesti viheriöt ovat napakoita.

Pituutta takatiiltä on hieman yli 3 000 metriä, mutta Pekka Sivulan onnistuneen layoutin ansiosta kenttä tuntuu paperilla jopa mittaansa pidemmältä.

Esimerkiksi molempien par 5 -reikien tiillä pitkälyöntisen pelaajan kannattaa miettiä tarkkaan, kannattaako draiveria ottaa bägistä lainkaan. Nelosella (477 metriä) vesieste ja out-tulevat peliin oikealla. Seiska on vain 454 metriä ja oikaisemmalle vasemmalla sijaitsevan metsikön yli, mitta on sitäkin lyhyempi. Oikaista ei välttämättä kuitenkaan kannata, sillä korkeiden puiden ylittäminen vaatii todella onnistunutta lyöntiä.

Päätösreikä on 400 metriä par 4, jonka pituutta lisää tiukka dogleg vasemmalle. Tällä reiällä metsän yli ei voi oikoa, koska puut ovat sen verran korkeat ja toisaalta draiverilla lyödyt avaukset päätyisivät takaa puhki. Onnistunut spooni keskelle väylää jättää lähestymisen, jolla on mittaa noin 170 metriä melko jyrkkään ylämäkeen.

Puula Golf on kaunis yhdeksänreikäinen kenttä Kangasniemellä.
PuulaGolf on kaunis yhdeksänreikäinen kenttä Kangasniemellä.

Mieleenpainuvin reikä on viitonen. Se on 330 metriä pitkä par 4, joka lyödään kentän korkeimmasta kohdasta. Väylä on selkeä, piikkisuora, mutta petollinen siksi, että vajaa sata metriä ennen viheriötä on rotkomainen vesieste, joka nielee liian pitkät avaukset kitaansa. Optimaalinen avaus lentää noin 220–230 metriä, josta on jäljellä täysi wedge suurelle viheriölle.

PuulaGolfissa on erittäin vähän bunkkereita, itse asiassa yhteensä 14 bunkkeria eli keskimäärin noin 1,5 per reikä, mutta niiden sijoittelu on näin onnistunutta.

Kentällä on melko vaatimaton klubitalo, joka toimii kahvilana.

Kentän palvelut

  • Kärryt
  • Ravintola

Harjoitusalueet

  • Bunkkerialue
  • Chippausalue
  • Puttausalue
  • Range

Sää nyt

Katso ennuste

Etsi luettavaa