Hyppää pääsisältöön
Wilsonin D7-sarjan puumailat ja hybridit on valmistettu tavallisen goflarin tarpeita silmällä pitäen.
Wilson Golf

Viikon tuote: Wilson Staff D7-sarjan puut ja hybridit tarjoavat helpoutta rauhallisesti svingaaville

Draiveri–puukolmonen-yhdistelmä löytyy monen tavallisen pelaajan bägistä, mutta moni rauhallisesti svingaava pelaaja parantaisi peliään korvaamalla puukolmosen nostavammalla väyläpuulla.

Puumailoissa eräänlaiseksi standardiksi on muodostunut se, että bägiin hankitaan 10,5-asteinen draiveri ja 15-asteinen puukolmonen. Tällöin rauhallisella mailanpäännopeudella svingaava pelaaja antaa kuitenkin turhaa tasoitusta, koska hän saisi parempia lyöntejä aikaiseksi nostavimmilla mailoilla.

Wilsonin myyntipäällikkö Tuomas Korpi on tehnyt uransa aikana lukemattoman määrän mailafittauksia tavallisille suomalaisille golfin harrastajille. Vankan kokemuksen perusteella hän uskaltaa sanoa, että suurin osa rauhallisesti svingaava parantaisi peliään, mikäli malttaisi hankkia itselleen nostavammat väyläpuut. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että puukolmosen sijaan bägiinsä puuviitosen, jossa on 18 asteen nostokulma.

”Suosittelen sitä karkeasti ottaen noin 70 prosentille pelaajista”, Korpi sanoo.

Mitoita mailat asiantuntijalla 

Wilson D7-sarja on suunniteltu juuri tavallisia, rauhallisesti lyöviä klubipelaajia silmällä pitäen. Siksi esimerkiksi draiverista on saatavilla versio myös 13-asteisella nostokulmalla, joka sopii suurimmalle osalle pelaajista mutta erityisesti senioreille, naisille ja junioreille. Riittävä nostokulma auttaa rauhallisesti lyöviä pelaajia saamaan pitkiä ilmalentoja pituudesta tinkimättä.

"Monta kertaa mailafittauksessa paljastuu, että lyönnin kokonaispituus 13-asteisella draiverilla yhtä pitkä kuin 10,5-asteisella, mutta sillä erotuksella, että nostavalla mailalla pallon ilmalento on pidempi kuin vähemmän nostavalla", Korpi kertoo.

Toinen fittauksen tarjoamista eduista onkin se, että mailamitoituksen avulla pelaaja löytää itselleen sopivan varren ja nostokulman lisäksi sopivan yhdistelmän mailoja. Moni miettii tätä usein lähinnä rautamailojen ja wedgejen näkökulmasta. Korpi kuitenkin korostaa oikeanlaisen mailayhdistelmän hankkimista myös ns. pitkään päähän eli puumailoihin ja hybrideihin.

”Onko järkevää esimerkiksi hankkia puuseiska vai vastaavalla nostokulmalla varustettu hybridi? Testaamalla mailojen distance gapping eli mailojen välinen pituusero on helppo selvittää ja löytää itselleen sopiva setti”, hän korostaa.

”Hitaissa mailanpäännopeuksissa nostokulmien välinen ero voi olla puumailoilla ja hybrideillä enemmän kuin rautamailoilla”, hän vinkkaa.

Kevyt varsi tuo pituutta

Wilsonin D7-sarjan mailat sopivat Korven mukaan erinomaisesti hitailla rauhallisesti lyöville myös siksi, että niissä on standardina kevyet varret, jotka auttavat kerryttämään nopeutta mailanpäähän. Esimerkiksi draiveri on perusdraiveria 30 grammaa kevympi. Lavan painotuksissa on puolestaan kiinnitetty erityistä huomiota anteeksiantavuuteen.

“D7-sarjan mailat ovat helpot ja kevyet, ja ne sopivat erinomaisesti suurimmalle osalle golfareista”, hän sanoo.

Jäykempään ja painavampaan varteen yhdistettynä ne ovat löytäneet tiensä myös hyvien pelajien bägiin. Tällöin hekin pääsevät hyötymään D7-sarjan puumailojen ja hybridien tarjoamasta anteeksiantavuudesta ja lisäpituudesta.

Hinnasto

Wilson D7 -draiveri: 299 €

Wilson D7 -väyläpuu: 199 €

Wilson D7 -hybridi: 179 €

GoGolf suosittelee