Hyppää sisältöön

Viikon tuote: Antti Vaalas testasi, onko Wilson Duo+ -pallo pehmeä ja pitkälle lentävä

Antti Vaalas testasi Wilsonin Duo Soft+ -palloja.
GoGolfin valmentajiin lukeutuva Antti Vaalas selostaa kauden ensimmäisen majorin

Mikä on Wilson Duo Soft+ -pallon idea? Laatikkoa tutkiessa se ei jää epäselväksi. Siinä sanotaan suoraan sen olevan maailman pehmein ja pisin kaksiosainen pallo.

Sain tehtäväksi Wilson Duo Soft+ -pallon testaamisen. Lähtökohta on mielenkiintoinen: pallo on Wilsonin mukaan pehmein ja lentää pisimmälle kaksiosaisista palloista. Tuon pituuden sanotaan tulevan esiin hitailla mailanpään nopeuksilla. Siis niissä vauhdeissa, jotka ovat tyypillisiä klubipelaajille.

Miten sitten testata palloa? Pehmeys selviää yksinkertaisesti lyömällä ja kokemusta arvioimalla. Olen aina pelannut ns. tour-palloilla, eli periaatteessa kalleimmilla mahdollisilla palloilla, joiden yksi ominaisuus on pehmeä fiilis. Sitä taustaa vasten Duo Softin lyöminen on hämmentävä kokemus. Pallo on oikeasti pehmeämpi kuin olisin ikinä voinut kuvitella minkään pallon olevan.

Voin kuvitella, kuinka moni klubipelaaja nauttii pallon pehmeästä tuntumasta chipatessa ja putatessa.

Mutta lentääkö pallo myös pitkälle? Sitä kokeilin draiverilla ja Foresight GC Quad -lyöntimonitorin avulla. Haluan testata palloa hitaammalla mailanpään nopeudella. Oma normaali mailanpäännopeuteni ei ole erityisen kova. Se pyörii 100 mph:n paikkeilla, eli noin 10 mailia enemmän kuin moni klubipelaaja. Mutta halusin testata palloa vielä rauhallisemmalla nopeudella ja otan tavoitteeksi 85 mph. Sitä varten lyön draiveja yhdellä jalalla seisten.

Verrokkipalloksi valikoitui Titleist ProV1. ”Titut” olivat uusia, muutaman kerran lyötyjä practice-palloja.

Videolta näet, miten testissä käy.

Onnistun saamaan mailan vauhdin aika lailla samaksi kummallakin pallolla. Wilsonia lyödessä se oli 87,1 ja Titleistia 86,6 mailia tunnissa. Svingit olivat kohtuullisen samanlaisia muutenkin läpi testin, esimerkiksi attack angle pysyi liki samana koko ajan. Osumahetken nostokulmaa oli Wilsonin lyödessä hivenen vähemmän.

Kaikki on nähtävissä videossa.

Lopputulos oli periaatteessa tasapeli. Pallojen lähtönopeus oli käytännössä sama. Ne lentävät liki saman matkan ilmassa: ProV1 166 ja Duo Soft+ 165 metriä. Mutta tarkkasilmäinen huomaa virheen, joka tapahtuu lopputuloksia arvioidessa. Sormeni on täytynyt vahingossa osua väärän kohtaan iPadin ruudulla ja yksi Duo Soft lyönneistä on valikoitunut pois.

Katsokaa videon kohtaa 3,30 ja lyöntiä numero 5, se ei ole mukana laskuissa. Kuinka ollakaan se olisi ollut pisin draivi kaikista ja sen avulla Wilson olisi voittanut pituuskisan muutamalla metrillä. Toki, jos lyönti olisi ollut mukana, olisi ero mailanpäännopeudessa Wilsonin hyväksi kasvanut.

Lopputuloksena Duo Soft+ on pallona juuri sitä mitä Wilson lupaa: pehmeä ja pitkä. Se on mainio kombinaatio vielä, kun huomio pallon edullisen hinnan.

Palloa on myös saatavan monen värisenä. Varsinainen tour-pallo Duo Soft+ ei kuitenkaan ole, sillä pallo ei tarjoa samanlaista spinniä eli kierrettä. Klubipelaajalle griiniympäristössä se tarjoaa kuitenkin pehmeytensä ansiosta mahdollisuuden saada lyönnit tarvittaessa pysähtymään.

Wilson Duo Soft+ -pallo on GoGolf Big Bangin kiertuepallo. Osakilpailun osallistujat saavat pelipallot mukaan kierrokselle.

Etsi luettavaa