Hyppää pääsisältöön

Viikon kenttä: pelaa kesän paras rundi Kullo Golfissa

Kullo Golf 6th

Tällä viikolla GoGolfin Viikon kenttänä on monien suosima Kullo Golf. Ja diilihän on todella maukas: GoGolfarit saavat 2 Green feetä ja burgerit vain 90€ tai vaihtoehtoisesti 160€ neljä Green feetä + burgerit! Illalla kannattaa myös mennä peleille, sillä ilta-Green fee on klo 17:30 jälkeen vain 20 euroa.

GoGolfin Viikon kenttä Kullo Golf sijaitsee Sipoon ja Porvoon rajalla, aivan moottoritien liittymän vierellä. Kentästä oli jäänyt positiiviset muistikuvat kahdella aiemmalla pelikerralla. Lähdimme pelikaverini kanssa testaamaan, pitävätkö huhut kentän hyvästä kunnosta paikkansa. Tiedossa oli tiukka skinimatsi.

Kullo on rakennettu hyvin. Kaikki pinnat olivat lähes virheettömät, ja esimerkiksi tiibokseissa on tarpeeksi tilaa, eikä kuoppaisuus häirinnyt missään. Muistiin jäi jokin yksittäinen laikku jollakin griinillä, mutta käytännössä kenttä on kaikin puolin täydessä kunnossa. Reilussa kymmenessä vuodessa peliareena on istuutunut ympäristöönsä hyvin. Kullon erikoisuus on, että klubitalolle palataan 11. väylän jälkeen – mikä on mielestäni juuri sopiva määrä, jos ei ehdi pelata koko rundia.

Fiksusta suunnittelusta kertoo myös se, että range ja lähipelialue ovat aivan klubitalon vieressä. Matkaa rangelta ykköstiille on vain parikymmentä metriä. Mekin ehdimme ottaa hyvät lämmittelyt, vaikka aikaa oli vain 25 minuuttia. Rangella lyö mielellään: ruoholta, selkeälle tontille hyväkuntoisilla palloilla. Jan Forsellin golfakatemian opetuksesta olen kuullut hyvää, enkä ihmettele, että monet huiput treenaavat Kullossa.

”Francescomolinarien” kenttä

Pelillisesti kenttä on mielestäni todella kiva. Väylät ovat sopivan vaihtelevia, griinit muodokkaita ja isoja. Etuysillä on enemmän korkeuseroja ja ehkä vähän enemmän haastetta. Takaysi kiertää vähemmän metsässä ja tilaa on enemmän – parilla väylällä pääsee tinttaamaan draivia melko surutta. Kullo on mielestäni ”francescomolinarien” kenttä: pitkälle ei välttämättä tarvitse lyödä, mutta draivitarkkuutta on hyvä olla. Ensikertalainenkin pärjää hyvin väylätaulujen avulla – caddiemasterilta saa tarvittaessa hyvän väyläoppaan mukaan. Muutama sokkoavaus kyllä on, mistä pieni miinus. Kenttää voi tiirailla virtuaalisesti täällä: http://skyx.fi/virtual/kullogolf/. Avausreikä on mukavan helppo par 4, joka näyttää tiillä vaikeammalta kuin onkaan. Kolmosreikä – par 5, 445 m, dogleg oikealle joen yli ja sitten ylämäkeen –on yksi kentän mieleenpainuvimmista. Onnistuin loistavasti avauksessani ja pääsin lyömään rauta-6:n melkein griinille. Söhrin kolmella putilla bogin, mutta vein skinin. Etuysiltä mieleen jäivät myös kuudes (lyhyt par 4, selkeä birkkuväylä) ja etenkin seitsemäs reikä, keskipitkä par 4, jossa lähestyminen lyödään Kullobäckenin (Kulloonpuron) yli. Kulloon kartanon rakennusten vierestä kulkevan yhdeksännen reiän tiillä on hyvä varmistaa periskoopista ennen avauslyöntiä, että väylä on tyhjä. 

Olin etuysin jälkeen tilanteessa +4 (birkku ja viisi bogia), ja johdin pelikaveriani kahdella lyönnillä ja yhdellä skinillä. Alla kuvassa 9. reiän griininseutua.

Takalenkillä tasaisempaa

Kullon signature-hole on kahdestoista väylä, 515-metrinen par 5. Tiiboksi on aivan terassin vieressä, joten tällainen tavallinen tuupparikin pääsee testaamaan kilpailuhermoaan. Klubitalobreikin jälkeen kädet ovat varmasti (pelaajasta riippuen) sopivan rentona/jäykkänä. Skottilaiseen vastatuuleen tuupatut drivemme löysivät kyllä hienosti väylän, mutta harmiksemme terassilla ei ollut ketään aplodeeraamassa. Takalenkki, joka siis alkaa henkisesti 12. reiältä, on layoutiltaan alkurundia yksinkertaisempi, mutta hyviä pelipaikkoja sielläkin on. Mieleen jäivät parhaiten 175-metrinen 15. reikä sekä päätösreikä (par 5, 470 m), jossa avauslyönti hirvittää joka kerta. Se on loistava ratkaisureikä, jossa birkun tekeminen on mahdollista mutta vaikeaa. Viimeisellä reiällä oli vielä mahdollisuus tasata skinit 9–9, mutta hävisin aivan pystyyn ja jäin lopulta neljä skiniä tappiolle. Takaysin tulos 50 lyöntiä ei kerro kentän vaikeudesta vaan pelaajan sekoiluista.  

Pelikaverini kommentoi rundin jälkeen, että Kullosta jäi vahvasti viimeistelty vaikutus. Kaikki toimi hienosti, ja jopa istutukset ja ympäristö ylipäänsä olivat jiirissä. Kullossa on sellainen sopivan vastaanottava tunnelma – esimerkiksi parkkipaikan hiekkapohja ja kävely klubille mäntymetsikön halki loivat ainakin meille heti hyvän fiiliksen. Caddiemasterin toimiston ja ravintolan henkilökunta vahvistivat mielikuvaa kentästä, jonne haluaa tulla uudestaankin.

Jos et koskaan ole käynyt pelaamassa tätä Itä-Uudenmaan helmeä, nyt on korkea aika!

Birkut:
+ kenttä on hienossa kunnossa ja mielestäni juuri sopivan haastava pelata
+ hyvät harjoitusalueet
+ kaikki lähellä ja viimeisteltyä: range, parkkipaikka, ympäristö, väylätaulut jne.
+ terassi, josta pääsee tiirailemaan muiden peliä

Bogit:
– muutama vähän pidempi siirtymä ja pieni mahdollisuus väärälle tiille eksymiseen
– muutama sokkoavaus

Perusfaktat:
Nettisivu: http://www.kullogolf.fi
Facebook: https://www.facebook.com/KulloGolfClub
Twitter: https://twitter.com/kullogolfclub
Kenttäesittely: http://skyx.fi/virtual/kullogolf/
Pro: Jan Forsell (PGA) http://golfpiste.com/jfga/
Matka-aika Kehä III:lta: noin 16 min Porvoon moottoritietä pitkin

Laajasalon Golf – hyvä paikka aloittaa harrastus

laajasalo_viikonkentta17

Bussimatkan päässä Herttoniemen metroasemalta sijaitsee jokamieskenttä Laajasalo Golf. Kävin toistamiseen pelaamassa kentällä 6-vuotiaan poikani kanssa. Alla kuvia ja videopätkiä, joista saanee mielikuvan siitä, millainen kenttä on kyseessä.

Tällä viikolla GoGolfareille on erittäin hyvä diili: neljä green feetä ja kaksi kierrosta yhteensä vain 30€! Varaukset numeroon +358415106011.

Birkut + leppoisa tunnelma + itsetehdyt salaatit ja pizzauunin pizzat + erittäin nopea pelata, pienellä alueella + julkisilla kulkuvälineillä pääsee lähelle + kenttä hyvässä kunnossa

Bogit
– harjoittelualueet hyvin pienimuotoiset (tottakai ymmärrettävää, koska kenttä on niin pienimuotoinen)

Nettisivut: http://hgm.fi

Kenelle
Etenkin lajiin tutustuville – ihan mahtava paikka saada tuntumaa kunnon kentällä pelaamiseen. Kenttä on sopivan helppo, mutta antaa kyllä haasteita meille enemmän pelanneillekin. Parhaimmillaan joko lähipeliä (60–100m lyöntejä) treenatessa tai kavereiden tai vaikka lasten kanssa golfiin tutustuttaessa. Terassilla on kiva pelata jälkipelejä ja nauttia hyvistä pizzoista (kiviuunipizzat vain 10€!) ja salaateista!

Laajasalon kenttä on jäänyt itseltäni vähän katveeseen – vasta pari kesää sitten kuulin siitä, vaikka kenttä on perustettu jo vuonna 1959. Kentällä toimii Helsingin Golfmiehet ry, joka on yksi Suomen vanhimmista golfseuroista. Golfliiton jäsenseuraksi se hyväksyttiin vuonna 2013, ja lajin aloittaneet pystyvät laskemaan kentällä tasoitusta 37:een asti. Kyseessä on siis melko ainutlaatuinen ja erikoinen golfkohde.

GoGolfin Sebu kävi myös Laajasalossa kahden golfia aloittelevan neidon kanssa katsomassa, millainen kenttä on Laajasalo tosissaan on ja saisiko hän sytytettyä golfkipinän ystäviinsä. Heti paikalle saavuttua Laajasalon Golfin Jaana oli todella sydämellinen uusia golfareita kohtaan ja opasti heitä kädestä pitäen oikeanlaiset mailanotteet, svingit perusasiat ja vähän golfsäännöistä ja etiketistä ennen kierrokselle lähtöä. Tälläistä palvelua harvoin saa missään golfkentällä, mihin vain tepastelee suorilta jaloilta aloittamaan golfin.

laajasalo_viikonkentta16

Ennakkoluuloja riitti näilläkin kaveruksilla golfia kohtaan. Heillä oli väljä käsitys, että golf olisi tylsää. Jo kerran kierrettyään uusilla golfareilla oli kellossa kuitenkin hieman eri ääni.

”Täähän on ihan sika hauskaa, tänne pitää tulla uudestaan. Haluan kyllä nyt suorittaa sen Green Cardin todellakin!”, kommentoi Hanna ilmeisen golfkärpäsen pureman jälkeen.

Toinen ennakkoluulo oli, että golf on vain hienohelmoille ja että pelkkä pukeutumisetiketti erottaa sen, kuka saa ja voi pelata golfia. Tämä myytti musertui heti kärkeen samantien, kun joillain väylillä pari palloa karkaili vähän puskien puolelle ja siitähän oli hienostelu kaukana, kun niitä etsittiin.

laajasalo_viikonkentta27

”Kengät olisin ehkä voinut valita paremmin, varpaat jäätyy!” – Marlene kierroksen päätteeksi.

laajasalo_viikonkentta10

Par 3 -kentät ovat hyviä paikkoja treenata tuloksentekoa eikä Laajasalo Golf petä treenaajaa. Kenttä on helppo pelata ja erinomainen paikka tutustua lajiin. Väylät ovat pituudeltaan 66–66–72–100–111–135 metriä, joista pisimmän voi pelata myös 83-metrisenä. Pari ensimmäistä väylää on kapeampia, mutta loppurundilla vinotkaan avaukset eivät aiheuta isoja ongelmia. Alue on kompakti mutta turvallinen, ja kierroksen pelaa nopeasti. Kentän muutamat bunkkerit ovat pelaajaystävällisiä eivätkä melko pienet griinit ole vaikeita. Hyvän tuloksen tekeminen ei kuitenkaan ole helppoa, sillä birkkupaikoille päästäkseen täytyy lyödä tarkasti.

laajasalo_viikonkentta4

Aloittelijat voivat käydä Laajasalossa greencard-kurssin Peltomäki Golfin Sara Kahrin opetuksessa, jolloin harrastukseen pääsee nopeasti sisään. Ja jos ei omista mailoja, saa ne vuokrattua kentältä.

Nyt on siis hyvä hetki viedä kaveri, kummilapsi tai oma juniori testaamaan pelaamista ihan oikealle kentälle.

 

 

Laajasalon Golf GoGolf

Tunnelmia Kytäjältä Vacon Openista

Yleisöä 9. griinillä. Puttaamassa muistaakseni Ruotsin Pelle Edberg.

Yleisöä 9. griinillä. Puttaamassa muistaakseni Ruotsin Pelle Edberg.

Tällä viikolla Viikon Kenttänä on Kytäjä Golf. Olin viime kesänä Kytäjällä katsomassa Vacon Openia, joka pelattiin 14.–17.8.2014 SE-kentällä vaihtelevassa säässä. Aurinkoista päätöskierrosta seuraamassa oli kohtuullisen paljon katsojia, vaikka suomalaispelaajilla ei ollut realistisia voittomahdollisuuksia. Amatööri Erik Myllymäki sijoittui parhaana suomalaisena lopulta jaetulle 19. sijalle. Kilpailun voitti chileläinen Mark Tullo kolmen lyönnin erolla RuotsinPelle Edbergiin.

Kilpailun järjestäjät olivat petranneet edellisvuodesta ja järjestäneet oheisohjelmaa. Lauantaina oli wedge-klinikka ja sunnuntaina puttiklinikka, jotka keräsivät hyvän osallistujajoukon. Yleisö sai vinkkejä myös fysiikkatreeniin – ja olipa 18. väylän griinin lähelle tuotu mm. grillauspiste ja muutama tuote-esittelijä ja -kauppias.

Tässä tunnelmakuvia Vacon Openista ja Kytäjän SE-kentästä:

VaconOpen01
Antti Vaalas piti puttiklinikkaa Kytäjän rangella.
Antti Vaalas piti puttiklinikkaa Kytäjän rangella.

 

VaconOpen06
VaconOpen07
VaconOpen08

 

VaconOpen09
VaconOpen10
8. griinin lähestyminen.

 

VaconOpen12
Yleisöä 9. griinillä.
Yleisöä 9. griinillä. Puttaamassa muistaakseni Ruotsin Pelle Edberg.

 

Kirjava yleisömeri seurasi Erik Myllymäen ryhmää.
YLEn kuvaajat tallensivat kisaa monena päivänä.
Yleisössä oli vain vähän lapsia, mikä oli mielestäni sääli.

 

VaconOpen19
Englannin Charlie Ford lähestyy 14. griiniä.
Mark Tullo 14. griinillä.

 

Kytäjän SE-kentän lopetus on yksi Suomen hienoimmista. Kytäjärven ylitys on todellinen risk-and-reward-lyönti.
Kilpailua johtanut Mark Tullo merkkaamassa 17. reiän tulostaan.
Mark Tullo matkalla viimeiselle tiille yleisön seassa.

 

Viimeinen ryhmä odottelee 18. griinin vapautumista.
Se on siinä!
Golfliiton toiminnanjohtaja Petri Peltomäki matkalla onnittelemaan voittajaa.

 

Palkintojenjakoa seurasi yllättävän vähän yleisöä – osa oli siirtynyt griinin viereiseen telttaan.
Vacon Openin 2014 voittaja Mark Tullo.
Voittajan puhe...

 

...ja vielä voittokuvat.
 

Katso myös viime vuonna tekemäni esittely Kytäjän NW-kentästä (siinä mainitut bägilätkä-tarjoukset eivät ole voimassa, mutta Appissa on lisää uusia – osta GoGolf-jäsenyys niin pääset käyttämään tarjouksia!)

Drillit testissä 6/8: Mailan päällä seisominen

Olen varovainen välineideni suhteen, eikä mailan päällä seisominen tuntunut ollenkaan mukavalta. Tällainen painavilla luilla varustettu pelurihan voi saada varren poikki, ajattelin, mutta kokeilin drilliä silti.

Ei se wedge siitä vahingoittunut, mutta lyönnin treenaamiseen drillistä oli apua. Katso videolta, miltä se näytti ja tuntui!

Katso samalla myös muut videot, ja kommentoi tuohon alle tai Facebookiin, oletko itse kokeillut tätä drilliä?