Hyppää pääsisältöön

Viikon kenttä: Pärnu Bay Golf Links

Pärnu on hieno golfkohde, jossa viihtyy koko perhe. Golfkentät aukeavat aikaisin keväällä ja yleensä hyväkuntoisina. Viikon kenttänä on Lassi Pekka Tilanderin suunnittelema huikea Pärnu Bay Golf Links.

Etsitkö kesälomakohdetta, jossa voi pelata golfia hienoilla kentillä, syödä trendikkäissä ravintoloissa ja rentoutua upeilla hiekkarannoilla? Siinä tapauksessa sinun ei tarvitse matkustaa Viroa pidemmälle, sillä Pärnu tarjoaa kaikkea edellä mainittua edulliseen hintaan.


Pärnu nousi puheenaiheeksi viime kesänä, kun siellä vierailleet golfarit hurmioituivat kaupungin uudesta kentästä, Pärnu Bay Golf Linksistä.

Kenttä on ollut myös asiantuntijoiden mieleen, ja sana huikeasta linksistä levisi nopeasti suusta suuhun. Se on noussut myös rankingeissa Pohjois-Euroopan parhaiden golfkenttien joukkoon.

Pärnu Bay täydentää hienolla tavalla 40 000 asukkaan kaupungin golftarjontaa, sillä kaupungin toisella laidalla sijaitseva White Beach Golf on ehtinyt nousta monen vieraspelaajan suosikkikohteeksi.

Pärnu Bayn Golf Linksin upea päätösreikä kulkee meren rantaa pitkin kohti klubitaloa.

 

Suomesta pääsee Pärnuun helposti: aamulaivalla Helsingistä Tallinnaan, siitä autolla pari tuntia Pärnuun ja iltapäiväksi ehtii jo golfkentälle.

Kaupungissa on tarjolla runsaasti erilaista majoitustilaa hotellihuoneista huoneistoihin. Poikkeuksena on kesäkuun puolesta välistä elokuuhun kestävä parin kuukauden sesonki, jolloin kova kysyntä nostaa majoituksen hintaa hieman.

Kesäsesonkina Pärnun pitkällä hiekkarannalla voi viettää aikaa toistakymmentä tuhatta auringonpalvojaa.

Muuna aikana – erityisesti keskellä viikkoa – katon saa päänsä päälle edullisesti. Myös laivayhtiöillä on arkipäiville usein edullisia tarjouksia.

Viime vuonna Pärnun molemmat kentät olivat upeassa kunnossa jo aikaisin keväällä. Esimerkiksi White Beachin viheriöt olivat huhtikuussa niin nopeat ja tasaiset, etteivät pelaajat meinanneet uskoa silmiään.

Kentän layoutissa on jotain tuttua. Se ei ole ihme, sillä kentän on suunnitellut kymmeniä kenttiä Suomeen piirtänyt Kosti Kuronen.

White Beach Golfin läpi virtaa Audru-joki. Se antaa kentälle luonnetta. Kentälle on myös kaivettu kosolti lampia, joten lähes kaikilla väylillä vesi tulee jollain tavalla peliin.

Nimensä White Beach Golf on saanut upeasta valkohiekkaisesta rannasta, joka sijaitsee vain 300 metrin päässä kentästä. Samaan reissuun voi yhdistää helposti myös rantaloman.

Kentän läheltä löytyvät sekä vesipuisto että koko perheen seikkailupuisto, joten tekemistä riittää myös ei-golfareille.  

White Beach Golfissa syö Pärnun parasta ruokaa – myös silmillä – sillä keittiömestari Kertu Randoja panostaa annosten ulkonäköön hyvän maun lisäksi.

Myös Pärnun ytimessä on tarjolla makunystyröitä helliviä ruokahetkiä, sillä monet Tallinnasta tutut trendikkäät ravintolat ovat löytäneet tiensä myös Pärnuun. Kun pääruoan saa 10–15 eurolla hienoimmassakin ravintolassa, voi pitkän kaavan mukaan syödä useana iltana.

Sekä White Beach Golf että Pärnu Bay Golf Links sijaitsevat meren äärellä, alavalla maalla. Kentät eivät ole kovinkaan pitkiä ja korkeuseroja on vain nimeksi, joten senioripelaajatkin pystyvät kävelemään ne puuskuttamatta läpi.

Sisäänajo Pärnu Bayn pihaan kertoo, että tiedossa on hieno golfelämys. Tien vasemmalla puolella näkyy hieno, viiden reiän par 3 -kenttä. Oikealla puolella alkaa varsinainen golfkenttä.

Itse klubitalossa näköalaravintola isoine terasseineen sijaitsee toisessa kerroksessa. Alakerrassa on pukeutumistilat, baari ja caddiemasterin tiski.

 


Koe Pärnun kentät Pärnu Bay + White Beach Golf yhteishintaan 99€. Voit pelata kentät samana tai eri päivänä. Viikon kenttä -tuotteen voit ostaa GoGolf Shopista tämän viikon ajan. Voit käyttää sen koko kauden ajan!


 

Pärnu Bayn ensimmäiset yhdeksän reikää kulkevat mäntyjen reunustamana. Alkupään väyliä kiertäessä ei uskoisi, että Itämeri kimmeltää vain muutaman sadan metrin päässä.

Leimaavaa kentälle ovat suuret wasteland-alueet, jotka erottavat väylät metsästä ja merestä. Hiekka-alueiden ansiosta pallot eivät katoa kasvillisuuden sekaan, mutta toisaalta pelaajaa myös rangaistaan epäonnistuneista lyönneistä.

Kun takaysillä meri tulee esiin, suu loksahtaa auki: kentän hienoon suunnitteluun ja upeaan kuntoon yhdistyvät mykistävät merinäkymät. Aurinkoisella säällä on vaarana, että peliin keskittyminen herpaantuu maisemia ihaillessa.

Pärnu Bayn upein väylä on jätetty viimeiseksi. Par 5 -reikä pelataan rantaa pitkin kohti klubia. Kapean tuntuista väylää reunustaa vasemmalla hiekka ja oikealla meri. Griiniä kohti kävellessä tulee väkisinkin haikea olo – kierros huippukentällä on pian ohi.


Muistathan, että Eckerö Line tarjoaa kaikille gogolfareille alennusta laivamatkasta!

Käytä koodia GOGOLF

Reittimatkat (yksi suunta tai meno-paluu)
 
Päivä Tallinnassa –risteily
 
6 h Miniristeily


Pärnu Bay Golf Links

Avattu 2015

Par 72

Takatii 6 143 m, klubitii 5 578 m ja etutii 4 682 m

Suunnittelija: Lassi Pekka Tilander

White Beach Golf

Avattu 2005

Par 72

Takatii 6 280 m, klubitii 5 604 m ja etutii 4 939 m

Suunnittelija: Kosti Kuronen

 

GoGolf suosittelee

GoGolf suosittelee