Hyppää pääsisältöön
Hanno Kross tietää, mitä Tallinnassa kannattaa tehdä.
Sven Tupits

Viikon kenttä: Mikä on EGCC:n kevätkunto, Hanno Kross?

Estonian Golf & Country Club aukesi eilen. Haastattelimme toimitusjohtaja Hanno Krossia, joka kertoo mitä muuta Tallinnassa kannattaa tehdä kuin pelata golfia.

Miten talvi kohteli kenttää eli missä kunnossa se on nyt?

Kasvu ei ole vielä alkanut, mutta eilen avasimme Sea Course. Tutkimusten mukaan kenttä on puhdas myrkyistä ja olemme käyttäneet griineillä harsoja, joten näyttää hyvältä. Kun olemme tutkineet kenttää mikroskoopilla, kaikkialla on nähtävissä uutta vihreää.

Milloin kentät ovat ruuhkaisia tai onko tiedossa isoja tapahtumia, jotka pitää ottaa huomioon, kun suunnittelee pelimatkaa EGCC:hen?

Viikonloput voivat olla täyttä, mutta tänä vuonna emme järjestä suuria tapahtumia, joten kaikki saavat pelata koko kesän ajan.

Miten satamasta on kätevintä tulla kentälle?

Jos oma auto ei ole käytössä, suosittelen taksia. Se maksaa noin 25 €. Suurin piirtein saman verran maksaa taksi kentältä keskustaan. Isommille porukoilla järjestämme kyydityksiä.

EGCC1.jpg

Kolmannen reiän avauspaikalta avautuu komeat näkymät aina Itämerelle asti.
Kolmannen reiän avauspaikalta avautuu komeat näkymät aina Itämerelle asti.
Tuomas Lehtinen

Miksi kannattaa valita EGCC Niitväljän sijaan?

Meidän kentän suunnittelu on erinomainen ja luonto ainutlaatuinen maailmassa. Meiltä löytyy sekä puistomaisia osia että links-tyyppisiä reikiä. Kentällä on myös paljon korkeuseroja, jotka tuovat vaihtelua. Haasteita riittää niin ammattilaisille kuin klubipelaajillekin, ja Sea Course on valittu manner-Euroopan sadan parhaan kentän joukkoon neljä kertaa peräkkäin, eikä se ole sattumaa. Olemme Euroopan huippukenttiä. Suomessa top 100 -listalla ovat Nordcenterin Fream, Kytäjän South East ja Linna Golf.

Miksi suomalaisen golfarin kannattaa tulla Viroon?

Tänne helppo tulla, ja Viro on vieläkin halpa maa verrattuna Suomeen. Esimerkisi ravintoloiden hinta-laatusuhde on hyvä. Vanhassa kaupungin tuntevat tietysti kaikki, mutta Tallinnassa on erittäin suosittu ja kiva Telliskivin alue. Pärnukin sijaitsee vain 1,5 tunnin päässä Tallinnasta.

Helsingistä vain parin tunnin päässä on erittäin hyvät golfkentät sekä parempaa ja edullisempaaruokaa kuin Suomessa.

Sopiiko kenttä kaikentasoisille pelaajille? Onko kenttä liian vaikea aloittelijoille?

Meillä on kaksi kenttää. Stone Coursella on vähemmän ruuhkia. Moni pelaa Stone Coursen yhdeksänreikäisen kentän puoleentoista tuntiin. Pääkenttämme on Sea Course, joka ei ole aloittelijalle liian vaikea. Viime vuodet olemme siistineet metsäalueita, joten pallojakaan ei huku enää niin paljon kuin 10 vuotta sitten.

Mitä muuta Tallinnassa kannattaa tehdä, kun saapuu sinne pelaamaan?

Telliskiven trendikäs alue tunnetaan hyvistä ravintoloistaan, joten jos on aikaa käydä muuallakin kuin Vanhassa kaupungissa, niin suosittelen syömään siellä. Yksi hyvä tärppi on myös Lennusadam eli Lentosatama-merimuseo, joka avattiin muutama vuosi sitten.

Mainitse suosikkiravintoloitasi Tallinnassa?

Noa, Cru, Öö, F-Hoone ja Lendav Taldrik.

GoGolf suosittelee