Hyppää pääsisältöön
Linna Golfin yhdeksäs on ikoninen väylä.
Aki Reinimäki

Viikon kenttä: Linna Golf

Linna Golf on Suomen golfkenttien aatelia. Vuosikausia suosikkiäänestysten kärkipäähän sijoittuneen golfareenan puitteet ovat kohdallaan ja pelinautinto huipussaan.

Linna Golf sijaitsee “Suomen Tiilaaksossa”, Hämeenlinnan kupeessa. Moottoritien liittymästä kuluu vain muutama minuutti ja Vanajanlinnan miljöö ottaa pelaajan vastaan. Tunnelma nousee mukavasti, kun kenttää tiirailee auton ikkunasta. Valkoinen bunkkerihiekka ja kauttaaltaan hyväkuntoisen näköinen areena lupaavat hyvää golfpäivää.

Linna Golfissa pelataan Sirene Belek Skrätz Tourin osakilpailu 30.7, jonne on vielä tilaa. Pelimuotoina scr sekä tasoituksellien lyöntipeli. Kaikki pelaajat osallistuvat automaatttisesti molempiin sarjoihin. Mukaan ovat tervetulleita ihan kaikki. Ilmoittaudu mukaan täältä

Linnassa huomio kiinnittyy yksityiskohtiin: klubitalon sisustuksen koristeluihin, pukuhuoneen pesuaineisiin ja vaikkapa kulkuväylien siistittyihin reunuksiin. Pelaaja tietää tulleensa laadukkaalle kentälle, jossa ajalle ja rahalle saa tavallista enemmän vastinetta.

Plussaa Linnalle voi antaa myös lyhyistä välimatkoista: klubitalo, range ja puttigriini ovat aivan ykköstiin vieressä, joten hätäisempikin lähtijä ehtii hakemaan tuntumaa Linnan loistaviin pintoihin. Jos jotain voisi toivoa, niin lisää maalitauluja rangelle.

Linna_griini.jpeg

Mäntymetsää, vihreää ruohoa ja valkoista hiekkaa. Yes please.
Mäntymetsää, vihreää ruohoa ja valkoista hiekkaa. Yes please.
Aki Reinimäki

Tiiboksin valinnalla vaihtelua

Linnassa on pelattu iso kisoja, mm. Challenge Tourin kilpailu vuonna 2009 ja tänä kesänä European Senior Tourin kilpailu. Jos haluaa olla oman elämänsä Nicolas Colsaerts, voi Linnaa lähteä kesyttämään takatiiltä. Kenttä tarjoaa pelaajalle todellisen testin takatiiltä.

Klubitiiltä pelattaessa Linna Golf ei pituutensa puolesta ole turhan vaikea, sillä mittaa on 5663 tai 4959 metriä. Mäntymetsiköt reunustavat useita väyliä ja korkeuseroja on, mutta tarkalla pelillä pärjää. Suurin haaste keskivertoharrastajalle löytyy griineiltä: loistavakuntoiset griinit ovat liukkaat ja paikoitellen kumpuilevat. Suosittelen käyttämään aikaa puttigriinillä ennen kierrosta, sillä Linnan pinnoilla puttaaminen on ilo.

Linnan lay-out on mielestäni tehty erittäin fiksusti: haastavien väylien jälkeen on usein vuorossa vähän kevyempi, eikä pelihuumori pääse lopahtamaan. Ainoa väylä, jonka hieman muotoilisin uusiksi, on takaysin aloittava kymppiväylä. Lyhyt par 5 vaatii tarkkuutta ja mahdollisesti rautaista lähipelitaitoa. Bunkkerit ovat pelissä jokaisella lyönnillä. Jos avauslyönnille olisi hieman vastaanottavampi näkymä, ei maila tärisisi käsissä niin paljon.

Suosikkiväylää on vaikea valita. Etuysi on mielestäni kaiken kaikkiaan hienoja väyliä toisen perään – kärkipäähän nousevat toinen (par 5, 472m keltaiselta), kuudes (par 4, 388m) ja yhdeksäs (par 4, 327m) väylä. Takaysillä on väljempää ja palloa saa paukuttaa hieman huolettomammin. Väylät 11 (par 4, 284m), 15 (par 5, 466m) ja 18 (par 4, 341m) ovat suosikkejani, sillä ne tarjoavat risk-and-reward–mahdollisuuksia.

Linna_foregriini.jpeg

Linna Golfin 15:llä voi päästä eagle-chippaamaan.
Linna Golfin 15:llä voi päästä eagle-chippaamaan.
Aki Reinimäki

Koettava vähintään kerran kesässä

Pelaaminen loistavakuntoisella kentällä on aina parasta golfviihdettä. Hyvästä kentästä erinomaisen tekee mielestäni vaihtelevat väylät, reilu muttei liian helppo lay-out ja toimivat oheispalvelut. Linnassa nämä kaikki on loistavasti kohdallaan. Rundin jälkeen on mukava palkita itsensä vaikkapa hampurilaisella klubitalon terassilla ja jacuzzi-kylvyllä saunassa. Parhaimmillaan golfkokemus Linnassa on silloin, kun ei ole kiire lähteä pois, vaan voi nauttia tunnelmasta rauhassa. Itse päätin vierailuni ruokailun jälkeen harjoitusgriinillä – mainitsinko jo, miten mukava Linnan griineillä on putata?

Hämeen helmi on koettava vähintään kerran kesässä. Linna Golf tarjoaa sopivasti haastetta ja sellaisen golfelämyksen, jonka vertaista Suomesta saa hakea. Ja kuten aiemminkin, vielä jäi kentän kanssa asioita hampaankoloon – onneksi Linnasta ottaa revanssin mielellään.

Väylien videoesittelyt: http://www.linnagolf.fi/fi/videoesittelyt

Virtuaaliesittely kentästä: http://skyx.fi/virtual/linnagolf/

GoGolf suosittelee