Hyppää pääsisältöön
Kytäjällä nähtiin autoja kenttä täynnä jo tiistaina
Ntyry

Viikon diili: Kytäjällä autoillaan helle-hinnoin!

Kytäjä Golf on ollut syntymisestään lähtien suomalaisen golfin mekka. Kytäjän South East oli ensimmäinen Suomeen rakennettu "ison maailman kenttä". Pyhiinvaellus Kytäjälle tulisi tehdä vähintään kerran kesässä.

Kytäjä Golf tuli tunnetuksi Suomessa 2000-luvun alussa South East kentän auettua. Valkoinen hiekka, virheettömät viheriöt ja upeat maisemat olivat kenttäsuunnittelija Thomas McBroomin kädenjälkeä. Laakkosen veljekset olivat sijoittaneet kenttään paljon euroja ja tulos oli sen mukainen. 

Kytäjän uudempi kenttä, North West keräsi niin ikään suitsutusta. Molemmille kentille löytyi omat faninsa, vaikka paremmuusjärjestystä on vieläkään vaikea sanoa. Sitten tuli Vanajanlinnaan syntynyt Linna Golf. Sen jälkeen nämä kaksi klubia ovat taistelleet tasapäisesti Suomen parhaan golfkentän tittelistä. 

En osaa itsekään sanoa paremmuusjärjestystä. Tuskin sitä kukaan osaa kertoa. Kentissä on paljon samoja elementtejä, mutta myös paljon eroavaisuuksia. Omaan silmää Kytäjän vanhan kentän takaysi on aina säväyttänyt - erityisesti viimeinen väylä, joka on valittu useasti Suomen parhaaksi golfreiäksi. 

Lähdimme testaamaan ja promoamaan Kytäjän "viikon diiliä", jossa GoGolfin sivuilta on ostettavissa Kytäjällä kierros kahdelle golfautolla hintaan 99 euroa. Se on ostettavissa ja käytettävissä sunnuntai-iltaan saakka. 

Molemmilla kentillä oli helteisenä tiistaina kohtalaisen korkea käyttöaste. Varasimme lopulta ajan uudemmalle North Westin kentälle. Luonnollisen kiireen myötä Kytäjän upea range ja harjoitusalueet jäi kokematta ja ainoaksi rangeksi muodostui mulligan veteen päätyneen avauksen jälkeen. 

Kisavoittaja Jesse Särkisilta oli kohteliaalla tuulella ja kävi hakemassa autoon virvoikkeet. Pepsi ja Aura olut on luonnollisesti oikea nesteytystaktiikka autolla pelatessa! 

KytäjäJesse.jpg

Kisavoittaja Jesse Särkisilta sai ilmaiset pelit Kytäjällä
Kisavoittaja Jesse Särkisilta sai ilmaiset pelit Kytäjällä
NTyry

Isorakeinen hiekotus herätti kummastusta - kenttämestareilla normaalista poikkeavat haasteet

Kentän väylillä oli tehty kaksi viikkoa sitten hiekoitus. Kohtalaisen isorakeisella hiekalla tehty toimenpide johtui kuulemamme mukaan siitä, että kenttä ei kuivuisi ja palaisi. Kovan maan johdosta hiekka ei kuitenkaan ollut imeytynyt jyristä ja kastelusta huolimatta - ainoa ongelma oli kuitenkin lähinnä kosmeettinen. 

Viheriöt olivat täydessä ja upeassa ruohossa. Huonoa kohtaa greeneistä ei juuri löytynyt. Huhut Kytäjän kentän kunnosta olivat olleet kaksijakoiset, toiset sanoivat, että kenttä on heikossa, toiset kertoivat sen olevan hyvässä kunnossa. 

Molemmat mielipiteet saavat tavallaan perusteet. Kenttä oli täydellisessä ruohopeitteessä. Viheriöt olivat niin vahvassa ruohossa, että Kytäjälle ominaiset nopeat greenit loistivat poissaolollaan. Viheriöitä ei oltu leikattu kovinkaan alas. 

En kuitenkaan voi antaa tästä miinuspistettä, sillä kaikki tietävät tulevien päivien ja viikkojen sääennusteen - täyttä hellettä ja aurinkoa! Jos viheriöt olisi ajettu alas ja jyrätty, ei tarvitse olla Einstein tietääkseen missä kunnossa ne olisivat parin päivän kuluttua. Klubipelaajalle kohtalaisen hitaat viheriöt varmasti sopivat, sillä pallot eivät karkailleet reiän jälkeen totuttuun tapaan. 

Kytäjä17.jpg

Kytäjän North Westin 17 avaa upeat näkymät alaspäin
Kytäjän North Westin 17 avaa upeat näkymät alaspäin

Pelkästään autoilijoita kentällä?

Kenties GoGolfin viikon diili oli myynyt erittäin hyvin jo alkuviikosta tai sitten pelaajat tiesivät helteen tuomat haasteet. Emme nähneet kierroksen aikana yhtään pelaajaa North West -kentällä pelaamassa kierrostaan kävellen. Ryhmä toisensa jälkeen kaikilla oli auto alla ja golfista nautittiin "jenkkiläiseen" tyyliin. 

Autolla pelaaminen vaikutti myös kierrosaikoihin. Vaikka odotusta oli kohtalaisen usein lyöntien välissä, rullasi peli hyvää vauhtia. Lopullinen kierrosaika oli liki tasan neljä tuntia täydellä kentällä. 

"Harvoin tulee autolla pelattua, mutta kyllä näillä helteillä tämä oli melkein ainoa oikea ratkaisu. Mäkisellä kentällä olisi varmasti tullut hyytyminen viimeistään ysin jälkeen ilman autoa", Jesse spekuloi. 

"Olisin toki toivonut, että greenit olisivat vähän nopeammat, mutta on tuo ymmärrettävää jättää ne näin kuumalla vähän pidemmiksi. Tämä on aivan järkyttävän hieno kenttä ja viidenkympin maksaminen tästä autolla on helppo päätös. Saatan tulla loppuviikolla vielä uudestaan toiselle kentälle", mökille kierroksen jälkeen suunnannut Jesse Särkisilta uumoili. 

Diili vain tällä viikolla voimassa!

Käy ostamassa oma diilisi GoGolfin shopista. Tarjous on ostettavissa kaikille myös ilman GoGolfin jäsenyyttä. Diili on käytettävä viimeistään sunnuntaina 29.7.2018. 

Hae diilisi alla olevasta linkistä! 

Kytäjä Viikon Diili

 

GoGolf suosittelee