Hyppää sisältöön

Vasen kantapää saa nousta taakseviennissä – kysy vaikka Matthew Wolffilta

Matthew Wolffin rohkeutta svingata omalla tavallaan ovat ylistäneet myös lukuisat huippuvalmentajat

On sanottu, että jos Bubba Watsonin ja Jim Furykin svingit risteytettäisiin, tuloksena olisi Matthew Wolffin golflyönti.

Matthew Wolff on tänään illalla pelattavan Driving relief -hyväntekeväisyysottelun tuntemattomin kasvo. Sen sijaan hänen svinginsä varmasti moni kerrankin sen nähnyt muistaa, sen verran esikummallinen 21-vuotiaan pelaajan svingi on.

Vaikka teknisesti lyönti on kaukana oppikirjasta, siitä löytyy elementtejä, joista klubipelaajakin voi ottaa oppia.

Yksi asia on se, että vasemman kantapään ei tarvitse olla maahan liimattuna taakseviennin ajan. Wolffilla vasen kantapää nousee itse asiassa todella korkealla taakseviennissä, jossa maila kulkee hyvin pystyä reittiä kohti taakseviennin yläasentoa.

Kantapään nouseminen mahdollistaa Wolffilla ja kenellä tahansa mulla voimakkaan hartiakierron, mikä mahdollistaa taakseviennin lataamisen pidemmälle.

Tosin taakseviennin yläasento Wolffilla on kaukana perinteisestä svingistä; mailan lapa on kohteen suunnasta katsottuna suoraan Wolffin pään yläpuolella.

Suunnanmuutos Wolffilla on todella raju, sillä maila putoaa voimakkaasti alaspäin, ja plane eli taso, jolla mailaa liikkuu, kulkee downsvingissä kohdelinjan sisäpuolelta kohti osuma-aluetta, kun vasen kantapää painuu nopeasti takaisin maahan ja kroppa kääntyy voimakkaasti sitä vasten.

Vastaavasti downswingissä oikea kantapää kohoaa maasta heti suunnanmuutoksen jälkeen. Se mahdollistaa voimakkaan lantionkierron, ja osumahetkellä Wolffin lantio onkin kääntynyt vahvaasti kohteeseen päin, mikä tuottaa mailanpäähän vauhtia ja osumaan painetta.

Ei siis ihme, että Wolff kuuluu PGA Tourin pitkälyöntisimpien pelaajien joukkoon.

Viime kaudella neitsytvoittonsa napannut Wolff on draivitilastossa 21:ntenä, joten hänen ei tarvitse tänään hävetä pitkälyöntisten Dustin Johnsonin ja Rory McIlroyn seurassa hyväntekeväisyysottelussa.

Joukkuekaverina Wolffilla on Rickie Fowler, jonka draivit ovat keskimäärin vajaat 20 metriä Wolffia lyhyempiä.

Vaikka svingissä on paljon liikkuvia osia, hän lyö pallo tiiltä väylälle yllättävän tarkasti.

Etsi luettavaa