Hyppää pääsisältöön
Vantaan Golfpuisto avattiin yhdeksänreikäisenä viime vuonna. Tänä vuonna kentälle johtava portti on kuitenkin ollut kiinni.
Lassi Pekka Tilander / Jussi Miettinen

Vantaan Golfpuiston konkurssihakemus peruttu: "Ihmeiden aika ei ole ohi", sanoo konkurssihakemuksen jättäneen yhtiön toimitusjohtaja

Vantaan Golfpuisto on maksanut vuokrarästinsä kaupungille ja konkurssihakemukseen johtaneet velat puutarha-alan yhtiölle.

VANTAAN GOLFPUISTO julkaisi tänään sivuillaan lyhyen tiedotteen. Sen mukaan yhtiöön kohdistunut konkurssihakemus on peruttu.

Konkurssihakemuksen oli jättänyt Schetelig Oy, joka on suomalainen puutarha-alan konserni. Konkurssihakemuksessa oli kyse noin 36 000 euron saatavista, joka oli syntynyt siementen ja lannoitteiden ostosta.

”Ihmeiden aika ei ole ohi, että kaikki velat on maksettu korkoineen”, vahvistaa huojentuneelta ja iloiselta kuulostava toimitusjohtaja Johan Höysti Schetelig Oy:tä.

”Olemme olleet pitkämielisiä, mutta jos vuoteen ei tule mitään, niin silloin asialle pitää laittaa stoppi”, Höysti kertoi. 

Vantaan Golfpuisto myös kertoo, että se on maksanut vuokrarästit Vantaan kaupungille. Niitä ehti kertyä kaikkiaan 43 000 euroa.

"Taistelu unelman puolesta jatkuu", luki tiedotteessa.

 

GOGOLF TAVOITTI Vantaan Golfpuiston hallituksen puheenjohtajan Jari Kosken. Hän ei avannut sitä, mistä rahat vuokrarästien ja Schetelegin saatavien maksuun oli saatu.

Kosken mukaan suurin syy kenttäyhtiön ongelmiin on omistajien keskinäiset riidat.

”Projekti olisi paljon pidemmällä, jos meillä ei olisi takkua omien yhtiökumppaniemme kanssa ja kaikki puhaltaisivat yhteiseen hiileen”, Koski kertoi.

Vantaan Golfpuiston omistavan United Golf Groupin perustajat ovat jakautuneet kahteen klikkiin, josta toiseen kuuluvat Koski ja toimitusjohtaja Ville Nurmi. Toinen osapuoli on hankkeessa sijoittajana toiminut vantaalainen liikemies Kari Laakso ja HLR Golf Academy eli Jari ja Hanna-Leena Ronkaisen omistama yhtiö.

 

RÄSTIVUOKRIEN MAKSUSTA ja konkurssihakemuksen perumisesta huolimatta yhtiö painii edelleen suurien ongelmien kanssa. 

Vantaan kaupunki purki viime viikolla maanvuokrasopimuksen golfkentän kanssa. Koski kuitenkin kyseenalaistaa vuokrasopimuksen purun maanvuokralain vastaisena ja on jo tehnyt tutkintapyynnön kaupungin toimista.

”Eivät he voi vuokranantajana päättää, että vuokrasopimus puretaan noin vain”, hän sanoo.

Vantaan kaupunki on perustellut vuokrasopimuksen purkua sillä, että Vantaan Golfpuisto vuokrasi kaupungilta vuokraamansa maan edelleen kentän maanrakennustyöstä vastanneelle KRY Rakennus Oy:lle.

Kosken mukaan Vantaan Golfpuiston ja KRY Rakennuksen vuokrasopimus on päättynyt huhti-toukokuun vaiheessa. Kosken mukaan maanvuokralaki yksiselitteisesti sanoo, että vuokranantajan oikeus purkaa vuokrasopimus raukeaa, kun vuokralainen on lopettanut vuokrasopimuksen vastaisen menettelynsä ennen purkua.

”Olemme olleet huolimattomia, koska tuollainen väliaikainen mahdollinen purkuperuste on ylipäätään ollut olemassa”, Koski myöntää.

 

VUOKRASOPIMUKSEN PURKU ei ole Vantaan Golfpuiston ainoa huoli, sillä Vantaan kaupunki on jättänyt poliisille tutkintapyynnön Vantaan Golfpuistosta ja sen maanrakennusta vastanneesta KRY Rakennuksesta.

Vantaan kaupungin mukaan sen vuokraamille maille on läjitetty 1,8 miljoonaa kuutiota maa-ainesta, josta on saatu miljoonien eurojen taloudellinen hyöty. Lisäksi yhtiötä epäillään törkeästä ympäristön turmelemisesta.

”Vuokrasopimus on Vantaan Golfpuisto Oy:lle, mikä mahdollistaa ainoastaan golfkentän rakentamisen ja sen vaatimat maansiirtotyöt”, Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen on sanonut.

Vantaan Golfpuisto ei ole avattu täksi kaudeksi ollenkaan. Se kuuluu United Golf Groupiin, joka omistaa myös muun muassa Hiekkaharjun golfkentän Vantaalla.

GoGolf suosittelee