Välimäki upeasti kolmas Finnish Openissa – kenttäennätys ja voitto Tanskaan

Sami Välimäki voitti Sveitssiä kansainvälisen amatöörikisan. Kuva otettu Portugalin voiton jälkeen.

Sami Välimäki sijoittui parhaana suomalaisena kolmanneksi Polarputki Finnish Openissa. Kisan voittoon pelasi Välimäen päätöspäivän pelikaveri, joka laittoi Kullo Golfin kenttäennätyksen jälkeen uusiksi.

Sami Välimäki pelaa upeaa kautta. Nuori amatööri on kilpaillut kansainvälisten amatöörikisojen lisäksi ammattilaiskisoissa. Molemmissa 19-vuotias on niittänyt menestystä.

Tänään Välimäki sijoittui Nordie Leagueen kuuluvassa Finnish Open kilpailussa upeasti kolmanneksi. Voitton pelasi Nokia River Golfia edustavan Välimäen päätöspäivän pelikaveri Victor Østerby Tanskasta.

”Koko kisa meni hyvin, vaikka toisena päivänä bogit (5 kpl) tulivat tilaamatta, pienten virheiden seurauksena. Päätöspäivänä olin pelikirjani mukaan aggressiivinen, onnistuin ratkaisevilla hetkillä myös puteissa”, Østerby sanoi kisan jälkeen.

Välimäen yhteistulos kolmen kierroksen kisassa oli -12 (67-70-67). Kolmen kierroksen aikana hän teki peräti 16 birdietä. Yksi bogi ja eilinen tripla olivat ainoat kauneusvirheet tuloskortissa.

”Hyvä kisa tietty, vaikka lyöminen oli kahden viimeisen päivän aikana hieman epävarmaa. Puttipeli toimi ja piti scoren hengissä”, Välimäki sanoi.

Kilpailun kaksi parasta sijoitusta menivät Tanskaan, kun Østerbyn (-16) jälkeen toiseksi sijoittui Cristian Glöët (-12).

Østerby pelasi tänään huipputuloksen 63 ja otti yksin nimiinsä Kullo Golfin kenttäennätyksen. Näin ennen kisaa Toni Karjalaisen nimissä ollut ennätys koheni kuudella lyönnillä.

”En ole voittanut yhtään kisaa ammattilaisena, joten voit kuvitella tämän tapahtuman merkityksen. Viimeisellä kierroksella asiat tapahtuivat kuin itsestään, en ehtinyt käytännössä edes jännittää. Vahvuuteni, hyvät avaukset loivat mahdollisuuksia rohkeisiin lähestymisiin. Kulloon kenttä osuu minun silmääni. Väylien ja erityisesti viheriöiden kunto oli todella hyvä”, Østerby sanoi

Hän tienasi voitostaan 7 200 euroa ja nousi Nordic Leaguen rankingissa viiden parhaan joukkoon.

Muista suomalaisista hyvissä asemissa päätöspäivään lähtivät Aleksi Myllymäki, Antti Ahokas ja Joonas Granberg. Heistä kukaan ei onnistunut päätöspäivänä, mutta ainoastaan Ahokas ja Granberg onnistuivat pitämään paikan kärkikymmenikössä.

Ahokkaan sijoitus oli jaettu kuudes tuloksella -9 (65-70-72) ja Granbergin jaettu kahdeksas tuloksella -8 (72-65-71). Myllymäen yhteistulos oli -7, mikä riitti (65-70-74), mikä riitti jaettuun 12. sijaan.

Kilpailun kärjessä päätöspäivään lähtenyt Oscar Bergqvist putosi jaetulle kahdeksannelle sijalle. Hän pelasi tänään tuloksen kaksi yli parin (74).