Välimäki taisteli kelpo kierroksen Walesissa: ”Takaysillä lyönnit paranivat”

Sami Välimäki teki torstaina neljä birdieä.

Sami Välimäki ja Tapio Pulkkanen ovat hyvissä asemissa avauskierroksen jälkeen Wales Openissa.

Sami Välimäen tuloskunto ei osoittanut hiipumisen merkkejä torstaina Walesissa, Celtic Manor Resortissa, jossa pelattiin kuuden osakilpailun UK Swingin toiseksi viimeisen kilpailun avauskierros.

Viime viikolla Välimäki sijoittui samalla kentällä pelatussa Celtic Classic -kisassa jaetulle kuudennelle sijalle. Tänään hän pelasi Wales Openin avauskierroksen yhden alle, mikä oikeuttaa jaettuun 12:nteen sijaan.

Välimäki aloitti kierroksen ykköseltä ja pelasi etuysin kaksi alle parin. Takaysin viidellä ensimmäisellä reiällä hän sortui kuitenkin kolmeen bogiin. Hän sai kuitenkin korjattua tilannetta parempaan suuntaan tekemällä birdiet rei’ille 16 ja 18.

”Ensimmäinen ysi hyvällä taistelulla kaksi alle parin. Takaysillä lyönnit paranivat, mutta tatsi putteriin hävisi totaalisesti. Onneksi lopussa tuli pieni onnistuminen ja sain kierroksen alle pariin”, Välimäki kertasi.

Näin tulokseksi muodostui 70 lyöntiä, kun Celtic Manorin Twenty Ten Coursen par on 71 lyöntiä.

Kärkeen Välimäellä on matkaa neljä lyöntiä. Kisaa johtavat tuloksella viisi alle parin Englannin Jordan Smith ja Skotlannin Connor Syme, joka sijoittui viime viikolla Celtic Classicissa jaetulle kolmannelle sijalle. Kolmanteen sijaan nokialaisella on vain kaksi lyöntiä eroa.

Päivän onnistujiin lukeutuu myös Tapio Pulkkanen. Vaikka Pulkkanen teki kierroksella kaksi tuplaa ja bogin, hän onnistui viiden birdien ansiosta pelaamaan kierroksen pariin. Hän jakaa avauskierroksen jälkeen 26. sijaa.

Mikko Korhosen tulos oli neljä yli parin. Päivä synkkähetki sattui 14. reiälle, jolle tuli triplabogi.

Kilpailu jatkuu huomenna, jolloin suomalaiset pelaavat aamupäivällä.

European Tour on katsottavissa suorana Viaplayltä ja V sport -kanavalta.