Hyppää pääsisältöön
Sami Välimäki kilpailee seuraavan kerran helmi-maaliskuun vaihteessa Omanin osakilpailussa
Tomi Natri

Välimäki hurja vire jatkuu – johtaa Tsekissä kahden kierroksen jälkeen

Huominen on tärkeä päivä Nokia River Golfia edustavalle Sami Välimäelle. Tuolloin hän voi nimittäin varmistaa paikkansa Challenge Tourilla ensi vuonna.

Sami Välimäki johtaa Tsekissä käytävää Pro Golf Tourin kilpailua kahden kierroksen jälkeen.  Välimäki on yhteistuloksessa -9 (67-66), kun toisena oleva Hollannin Robbie van West vaanii kahden lyönnin päässä (67-68). Kolmantena tuloksessa -6 on Englannin James Wilson.

Näin täksi vuodeksi ammattilaiseksi siirtynyt Välimäki hakee huomenna toista perättäistä voittoa satelliittikiertueella. Mikäli näin käy, Välimäki pelaa varmuudella ensi vuonna sarjatasoa korkeammalla ja on siten yhden askeleen lähempänä European Touria, sillä kolme voittoa tuo varman paikan kiertueella. Ensimmäisen voittonsa Välimäki otti kiertueella jo alkukaudesta Marokossa.

Mikäli Välimäki ei voita, Pro Golf Tourilta nousee rankingin viisi parasta pelaajaa ensi kaudeksi Challenge Tourille. Välimäki on listalla nyt kuudentena. Viiden joukossa hänen edellään ovat esimerkiksi van West.

Tältä näyttää kiertueen ranking ennen Tshekin-kilpailua:

1. Hurly Long 26 316 €

2. Robbie van West 20 913 €

3. Allen John 19 845 €

4. Hinrich Arkenau 16 464 €

5. Benjamin Rusch 15 864 €

6. Sami Välimäki 15 627 €

7. Felix Mory 14 709 €

8. Stanislas Gautier 13 951 €

9. Moritz Lampert 13 606 €

10. Finn Fleer 13 343 €

Karloly Varyssä pelattavan kisan palkintopotti on kiertueen 30 000 euroa, josta voittajalla lohkeaa 5 000 euroa, kakkoselle 3 000 euroa ja kolmaneksi sijoittuneelle 2 000 euroa. Välimäki on jo voittanut kaksi kisaa tällä kaudella, joten hänen ja valmentaja Timo Karvisen päätös mennä pelaamaan Nordic Leaguen sijaan Pro Golf Touria on osoittautunut oikeaksi.

Kaksikko on todennut, että kiertueella pelattavat kentät ja olosuhteet sopivat paremmin Välimäen pelityyliin, sillä Nordic Leaguen kisat pelataan usein kovassa tuulessa.

Tshekin-kilpailun jälkeen Pro Golf Touria on jäljellä enää finaali, joka pelataan jostain syystä vasta reilun kuukauden kuluttua. Välimäki voisikin viettää seuraavat viisi viikkoa leppoisammin, mikäli hänellä olisi top 3 -sijoitus tästä kilpailusta alla.

Tulospalvelu

Juttua korjattu: Kolme voittoa satelliittikiertueella tuo varman paikan Challenge Tourilla seuraavalla kaudella.

GoGolf suosittelee