Hyppää pääsisältöön

Caddiemaster

02000-4653

Asiakaspalvelun arkisin klo 10–18

USGA toimii US Openin järjestäjänä. Torstaina alkava kisa pelataan Shinnecock Hillsin kentällä.
Getty Images

USGA antoi nopeasti periksi ja US Openissa pysäköidään sittenkin intiaanien mailla - Silti kisaviikolla nähdään mielenosoituksia

Shinnecock intiaanit pääsivät sopuun USGA:n kanssa, mutta aikovat osoittaa mieltä golfklubia vastaan pitkään jatkuneiden maakiistojen takia.

Shinnecock_Hills.jpg

Shinnecock Hills on ainoa kenttä, joka on isännöinyt U.S. Openia kolmella eri vuosisadalla.
Shinnecock Hills on ainoa kenttä, joka on isännöinyt U.S. Openia kolmella eri vuosisadalla.
Getty Images

U.S. Open pelataan tällä viikolla Shinnecock Hillsin kentällä, joka sijaitsee Long Islandilla, New Yorkin osavaltiossa. Links-kenttää pidetään yhtenä Yhdysvaltain parhaista.

Klubi on saanut nimensä Shinnecock-intiaaneilta, joiden reservaatti sijaitsee naapurissa. Kentän rakennuttajat käyttivät intiaaneja aikoinaan työvoimana.

Naapurusten välejä on kiristänyt pitkään maa-alueita koskeva kiista. Heimo on vaatinut takaisin laajoja alueita rikkaiden suosimalta Hamptonsin alueelta, jolla myös kenttä sijaitsee.

Intiaanit hävisivät kymmenen vuotta kestäneen oikeustaistelun kaksi vuotta sitten, eikä korkein oikeus myöntänyt heille valituslupaa. Heimo perusteli vaatimustaan sillä, että maa oli viety siltä aikoinaan viekkaudella ja vääryydellä.

Mielenosoitukset jatkuvat, kohde muuttui

Kiistoja klubin ja intiaanien välillä oli myös kilpailun alla US Openin järjestävän Yhdysvaltain Golfliiton eli USGA:n kanssa. Maanantaina kilpailun harjoituspäivän alla osa heimon jäsenistä aloitti mielenosoituksen golfkentän läheisyydessä.

Aiempina vuosina intiaanit ovat tienanneet arviolta 200 000 dollaria pysäköintimaksuista kilpailun aikana, mutta tänä vuonna USGA oli ajatellut järjestää pysäköinnin muualla kuin heimon mailla.

Mielenosoitusta ei kestänyt pitkään, kun heimo sai käännettyä USGA:n pään ja luvan periä pysäköintituloa kilpaulusta ja perustaa pysyvän golfharjoittelukeskuksen heimon maille.

Sitä seurasi intiaanien heimoneuvoston julkaisema tiedote, jossa se ilmoitti olevansa tyytyväinen siihen, kuinka USGA on nähnyt vaivaa toimia yhteistyössä tämänvuotisen US Openin alla.

"Olemme erittäin ylpeitä historiastamme ja toivotamme mestaruuskilpailun tällä viikolla lämpimästi tervetulleeksi", tiedotteessa kerrottiin.

Vaikka alkuperäisasukkaat ja USGA pääsivät yhteisymmärrykseen, se ei tarkoita sitä, etteikö mielenosoituksia edelleen nähtäisi kisaviikon aikana.

New York Timesin haastatteleman heimoneuvoston jäsenen Lance Gumbsin mukaan heimo aikoo todennäköisesti jatkaa mielenilmauksiaan sunnuntaihin saakka, mutta kohdistuvat nyt Shinnecock Golf Clubiin eikä lajiliittoon.

"Mielenosoitukset johtuvat pitkäaikaisesta maakiistastamme eli maa-alueista, joilla golfkenttä ja moni sen kiinteistöstä sijaitsee juuri nyt. Haluamme tuoda ihmisten tietoon sen, että maa-alueet varastettiin meiltä aikoinaan ilman mitään korvausta", Gumbs sanoo.

U.S. Open pelataan 14.–17. kesäkuuta. Viasat ja Viaplay näyttävät kilpailun suorana lähetyksenä.

 

GoGolf suosittelee