Hyppää pääsisältöön

Caddiemaster

02000-4653

Asiakaspalvelun arkisin klo 10–18

2017 U.S. Open voittaja Brooks Koepka
Getty Images

U.S. Open - Brooks Koepka vahvaan voittoon

Brooks Koepka otti kilpailusta niskalenkin heti sunnuntain alkuväylillä. Hän aloitti viimeisen kierroksen kahdella birdiellä, eikä luopunut kärkipaikasta.

Hyvän haasteen antoi lyönnin johdossa viimeiselle kierrokselle lähtenyt Brian Harman. Hän pysyi kärkivauhdissa pelaamalla etuysin yhden alle parin. Voitto ratkesi Brooks Koepkan kolmen birdien putkeen väylille 14, 15 ja 16. Irtiotto antoi amerikkalaiselle neljän lyönnin johdon yhteistuloksessa -16. 

Viimeisellä väylällä jännitettiin pystyykö Koepka rikkomaan Rory McIlroyn ennätyksen U.S. Openin parhaasta yhteistuloksesta (-16). Loistavan avauksen jälkeen par vitosen kakkoslyönti jäi lyhyeksi bunkkeriin, josta Brooks ei onnistunut birdieen. Ennätystä sivunnut voittotulos oli kuitenkin loistava taidonnäyte etenkin viimeisen kierroksen tuulisessa kelissä. 

Roteva Koepka moukaroi Erin Hillsin kentän loistavalla pallonlyömisellä. Brooks missasi väylän vain seitsemän kertaa kilpailun aikana. Griiniosumissa hän oli ykkönen missaamalla viheriön kymmenen kertaa viikon aikana. Viimeisellä kierroksella lähestyminen jäi griinin ulkopuolelle vain kertaalleen. Sunnuntain kierrosta (67) voi pitää lähes virheettömänä. 

Brooks Koepka21.jpg

GettyImages

Koepka kertoi itseluottamuksen tulleen pelin tason myötä. Olotila kentällä oli rento, sillä peliin oli helppo luottaa:

"Pelaan parasta golfiani ikinä. Pallonlyöminen oli uskomatonta, puttasin loistavasti ja pituuskontrolli oli hyvä. Kontrolloin lyöntien lentorataa, mikä auttoi tänään tuulessa." 

Brooksin treenikaveri, maailmanlistan ykkönen ja puolustava U.S. Open voittaja Dustin Johnson soitti kaverilleen kannustavan puhelun lauantai-iltana. Dustin totesi, että jos Brooks pysyy kärsivällisenä ja pitää kiinni pelistrategiasta tulee hän voittamaan. Sunnuntaina Koepka mietti tätä puhelua neljännellätoista väylällä pitääkseen ajatukset hetkessä mukana. 

Lauantain kärkiviisikosta vain Justin Thomas putosi tuloslistalla sunnuntaina pelaamalla tuloksen 75 (+3). Brian Harman ja Hideki Matsuyama jakoivat toista sijaa tuloksessa -12. Tommy Fleetwood (-11) otti neljännen sijan ja Rickie Fowler (-10) oli viides. Päivän paras tulos oli Matsuyaman 66 (-6). 

Leaderboard

Koepkan parhaat palat viimeiseltä kierrokselta.

Sunday: Brooks Koepka's Winning Moments

US Openin ja kauden loput major-turnaukset näyttävät Viasat ja Viaplay.