Ursula Wikströmille päivän paras tulos Kiinassa – jäi lyönnillä top-kympistä

Ursula Wikström pelasi tasaisen kierroksen

Ursula Wikström onnistui erinomaisesti Kiinassa pelatun Sanya Openin päätöskierroksella. Hän jäi kärkikymmeniköstä niukasti.

Ursula Wikström oli lopulta paras suomalainen Ladies European Tourin Kiinan-osakilpailussa. Wikström putosi toisen kierroksen jälkeen cutin selvittäneistä suomalaisista viimeiseksi, mutta loistava kierros sunnuntaina nosti hänet 12:nneksi.

Wikström jäi kauden ensimmäisestä sijoituksestaan kärkikymmenikköön vain lyönnin. Kiertuetta on vielä kaksi kilpailua jäljellä. Wikström on ennen niitä rankingissa parhaan suomalaisena 34:ntenä.

Golf Talmaa edustavan Wikströmin pelasi tänään viisi alle parin. Se nosti hänet yhteistulokseen -4 (70-75-67). Hän iski peräti seitsemän birdietä ja vain kaksi bogia. Niistä jälkimmäinen tuli harmittavasti toiseksi viimeiselle reiälle.

Kahdestoista sija toi Wikströmille 6 000 euron tienestit, jotka nostavat häntä hieman kiertueen kokonaiskilpailussa. Ennen Kiinan-kisaa Wikström oli rankingissa 34:s.

Eilisen jälkeen kisan paras suomalainen oli Krista Bakker. Tänään ei ollut kuitenkaan turkulaisen päivä, sillä hän löi peräti 77 kertaa. Bakkerin yhteistulos oli kaksi yli parin ja sijoitus jaettu 40:s.

Bakker lopetti kilpailun kolmeen perättäiseen bogiin. Silti hän nousi kiertueen rankingissa 80 parhaan joukkoon 76:nneksi, kun kokonaiskilpailusta poistettiin pelaajia, jotka eivät ole pelanneet riittävästi kilpailuja tällä kaudella.

Huonosti sujuivat tänään myös Minea Blomqvist-Kakon pelit. ”Minnin” tulos oli 79, kun kierros ei sisältänyt seitsemän bogin lisäksi muita kuin par-tuloksia.

Kilpailun voitti Ranskan Celine Boutier, joka johti kisaa ensimmäisestä kierroksesta lähtien. Boutier sinetöi tänään voittonsa pelaamaan viimeiset kymmenen reikää peräti kuusi alle parin. Toiseksi sijoittunut Korean Solar Lee ei onnistunut vastaamaan Boutierin kiriin, vaan jäi toiseksi neljän lyönnin erolla.