Ursula Wikström löi miehet Vuosaaressa – uusinnassa kaatui Peter Erofejeff

Ursula Wikström jatkoi siitä mihin jäi voittaessaan myös miehet Vuosaaressa pari viikkoa sitten
Ursula Wikström saavutti kauden parhaan henkilökohtaisen sijoituksen LET:lla Sveitsin kisassa. KUVA: LET

Ursula Wikström ja Emma Lindman olivat etevimmät Finnish Tourin finaalissa lauantaina Vuosaaressa. Rankingin voiton veivät Mikael Salminen ja Ellinoora Moisio.

Ladies European Tourilla pelaava Ursula Wikström kruunattiin Vuosaaressa pelatun Audi Finnish Tourin kuningattareksi. Wikström löi uusinnassa Peter Erofejeffin, jonka kanssa pelasi kaikki kolme kierrosta.

Vuosaaressa naisammattilaiset pelasivat miesten kanssa samassa sarjassa, joten 200 ranking-pistettä ja 3 000 euroa matkasivat Golf Talmaa edustavan Wikströmin mukana Vantaalle. Naiset pelasivat noin 13 % lyhyempää kenttää kuin miehet.

Naisammattilaisilla ei ole ollut liikaa kisoja tällä kaudella. Siksi naisammattilaisille avattu miesten sarja keräsi Wikströmin lisäksi tukun kovia kotimaisia naisia.

”Meillä on ollut LET:llä puolitoista kuukautta taukoa kisoista, ja nyt sain hyviä kilpailukierroksia alle. Tämä oli todella kivaa pelata miesten kanssa, kun se on niin erityyppistä peliä, mitä he pelaavat”, Wikström sanoi tiedotteessa.

Wikström petasi itsensä kärkitaistoon mukaan pelattuaan avauskierroksen upeasti 65 lyönnillä. Sen jälkeen hän kirjautti kierrostuloksen 71 ja 70.

”Kierros alkoi taas tahmeasti. Takaysin alkuun alkoi puttejakin vähän upota. Ihan hyvää ja varmaa peliä. Kiva lähteä ensi viikkoon”, hän kertoi.

Wikström ja Erofejeff olivat kahden kierroksen jälkeen tasatuloksessa, eikä päätöskierroskaan tuonut eroa kaksikon välille. He päätyivät lopputulokseen -10, joten voitto ratkaistiin uusinnassa. Siinä pelattiin Vuosaaren 18. reikää niin pitkään, kunnes voittaja saatiin selville.

Wikström ratkaisi pelin kolmannella uusintareiällä, jossa voittoon riitti par, kun Erofejeff teki tuplabogin.

Kaksikko oli kisassa ylivoimainen, sillä kolmatta sijaa jakaneet Kalle Sneck ja Niklas Dahlgren jäivät kärkikaksikosta viiden lyönnin päähän.

Salminen voitti rankingin

Finnish Tourin rankingissa Erofejeff sijoittui kolmanneksi. Hänen edellään olivat Suur-Helsingin Golfin Mikael Salminen ja Tarinagolfin Lauri Ruuska, joka pelasi tänään päivän parhaan kierroksen: 68 lyöntiä.

Ruuska oli pelannut itsensä ulos taistelusta kokonaiskilpailun voitosta jo kahtena ensimmäisenä päivänä. Hänen yhteistuloksensa oli -1 (74-73-68). Salminen sijoittui Vuosaaressa jaetulle 10. sijalle tuloksella -2 (68-70-76).

”Finnish Tourin taso oli tänä vuonna kovempi, mitä se on moneen vuoteen ollut. Finnish Tourilla pelasi tällä kaudella paljon sellaisia pelaajia, jotka eivät siellä muuten olisi pelanneet. Tämä oli hieno kausi”, Salminen hehkutti.

FT-rankingin kolme parasta pelaaja saalistivat itselleen kahdeksan kilpailun ohjelman Challenge Tourille Vierumäen villien korttien ansiosta.

”Parin viikon päästä ovat ET:n karsinnat Espanjassa, ja siitä sitten toivottavasti jatketaan eteenpäin”, Salminen sanoi.

Lindman naisten paras

Naisten sarjan voiton voi Ålands Golfklubbin Emma Lindman tuloksella +5. Daniela Barrett Aura Golfista jäi hänestä kaksi lyöntiä ja Karelia Golfin Emilia Tukiainen kolme lyöntiä.

”Tämä tuntuu hienolta. Pelasin tänään ihan ok, mutta 17. reiälle tullut triplabogi vähän harmittaa. Onneksi sain birdien viimeiselle. Kilpailu kokonaisuutena tuntui todella hyvältä, etenkin kaksi ensimmäistä päivää”, sanoi Lindman.

Naisten ranking-voitto meni Archipelagia Golfin Ellinoora Moisiolle. Nokia River Golfin Emmi Jalkanen sijoittui toiseksi ja Barrett kolmanneksi.