Ursula Wikström karsi itsensä British Openiin – ruotsalainen amatööri häikäisevällä tuloksella voittoon

Ursula Wikström pelasi itsensä läpi British Openin karsinnoista varsinaiseen kilpailuun.

Ursula Wikström taisteli tiensä viikonloppuna pelattavaan British Openiin.

Ursula Wikström pääsee testaamaan taitojaan maailman parhaita pelaajia vastaan torstaina käynnistyvässä Ricoh British Openissa. Golf Talmaa edustava Wikström varmisti paikan major-kisaan tänään pelatussa karsintakilpailussa.

Made it through the Monday qualifying @ricohwomensbritishopen #happygirl

Henkilön ursula wikström (@ursulawikstrom) jakama julkaisu Heinä 30, 2018 kello 12.19 PDT

Wikström pelasi upean tuloksen 68 lyöntiä, mikä riitti jaettuun neljänteen sijaan Royal Lytham & St Annes Golf Clubilla käydyssä karsintafinaalissa.

Varmaa peliä pelannut konkari vältti karikot, eikä tehnyt kierroksellaan yhtään bogia. Hän teki viimeiselle reiälle birdien, millä hän vältti joutumisensa uusintaan kisapaikasta.

Uusintaan joutui lopulta 12 naista, joista esimerkiksi nimekkäät Paula Creamer, Beatriz Recari jäivät ulos kisasta.

Ladies European Tourin rankingissa Wikstöm on ennen viikonlopun kisaa parhaan suomalaisena 37:s. Hän on saavuttanut tällä kaudella kaksi top 10 -sijoitusta kiertueella.

Karsinnan voitti vasta 19-vuotias ruotsalainen amatööri Linn Grant, jonka tuli oli häikäisevän hyvä 62 lyöntiä. Amatöörien rankingissa hän on sijalla 57, joten huipputuloksen pelaamista tiukassa paikassa voi pitää häikäisevän hyvänä saavutuksena.

Karsintaseulan läpäisi myös toinen ruotsalaisamatööri, sillä Frida Kinhult jakoi Wikströmin kanssa samalla tuloksella neljättä sijaa. Amatöörien maailmanlistalla Kinhult on sijalla kahdeksan.

Mielenkiintoinen yksityiskohta on, että Kinhultin veli Marcus Kinhult pelasi reilu viikko sitten The Open Championshipissä sijoittuen jaetulle 61. sijalle.

Suomalaispelaajista karsintaan osallistuivat myös Noora Tamminen (+1), Sanna Nuutinen (+2) ja Jenna Mäihäniemi (+4), jotka jäivät  kilpailun ulkopuolelle.