Ursula Wikström innoissaan Aura Golfin LET-kisasta: ”Tavoittelen edelleen sitä puuttuvaa voittoa”

Ursula Wikströmin seuraava kilpailu käynnistyy jo tiistaina Saudi-Arabiassa

Ursula Wikström saavutti ensimmäisen kuudesta kakkostilastaan 2005 ensimmäisessä Suomessa pelatusta LET-kisastaan. Kesäkuussa 2021 hän lähtee Turun Ruissaloon into piukassa tavoittelemaan voittoa.

Tanskan Emily Kristen Pedersen kasvatti johtoaan LET:n pistelistalla voittamalla sunnuntaina uusinnan jälkeen Englannin Georgia Hallin Saudi-Arabiassa järjestetyssä miljoonan dollarin kisassa.

Suomalaiskolmikko Ursula Wikström, Sanna Nuutinen, Noora Komulainen jakoi 12 lyöntiä heikommalla tuloksella sijalukua 26.

40-vuotiaalle Wikströmille kausi on ollut vaikea, vasta seitsemännessä kisassa tuli paikka kahdelle viimeiselle kierrokselle.

Avauskierroksen (67,-5) jälkeen hän oli kolmantena. Vaikka rutistus ei riittänyt kärkisijoille, Wikström oli tyytyväinen päästyään kisaan edes mukaan.

Ursula Wikströmillä on meneillään jo 17. kausi Ladies European Tourilla

Tristan Jones / LET

Edellisessä kisapaikassa Dubaissa hän sai koronatestisssä positiivisen tuloksen ja joutui kentän sijasta 14 vuorokauden karanteeniin.  Hotellielämä vaihtui matkaan Saudi-Arabiaan, kun kahdessa seuraavassa testissä suomalainen sai kahden muun LET:n pelaajan tavoin puhtaat paperit.

”Hyvä näin. Virheitä sattuu ja tämä nyt vaan on hyvin erikoista aikaa. LET on kyllä hoitanut erittäin hyvin hommansa myös koronan suhteen. On hienoa, että kisoja  järjestetään”, Wikström kuittasi neljän päivän karanteeninsa.

”Tässä kisassa kenttä oli otettavissa silloin, kun tuuli oli alhaalla. Kisan edetessä puuskia tuli ja se näkyi heti tuloksissa. Omalla kohdallani tämä oli jo  huomattavasti enemmän golfin näköistä kuin kauden aiemmissa kisoissa.”

Päätöspäivänä Wikström pelasi LET:n legendan, 57-vuotiaan Laura Daviesin kanssa. 264 kertaa pääkiertueen kisaan osallistunut Wikström vakuuttaa, että intoa ja nälkää menestykseen on samalla tavoin kuin LET-uran käynnistyessä huhtikuussa 2004.

”Kyllä minulla on tavoitteena vielä se puuttuva ykköstila saavuttaa tällä tasolla”, kuudesti kakkoseksi sijoittunut konkari määrittää ponnekkaasti.

Ruissalosta on hyviä muistoja

Ursula Wikström nostaa vahvasti peukkua perjantainta tulleelle uutiselle, että Aura Golfissa järjestetään kesäkuussa 2021 LET:n kisa, Gant Ladies Open.

Se on Suomen kaikkien aikojen kahdeksas. Wikström oli mukana Talissa 2005-2011 pelatuissa kisoissa sijoittuen sekä 2005 ja 2008 kakkoseksi. Jälkimmäisellä kerralla hän taisteli viimeiselle viheriölle asti ikimuistoisessa ja korkeatasoisessa duellissa Minea Blomqvist-Kakon kanssa.

”Suomen golfille, erityisesti naisille ja tyttöjunioreille  tuleva kisa on erityisen tärkeä. Ruissalon kenttä sopii eritttäin hyvin naisten kisan näyttömöksi. Turkulaiset ovat aina osanneet järjestää kisoja tyylillä ja virittää Aura Golfin loistavaan kuntoon. Viimeisestä vierailusta ja kisasta Ruissalossa on aikaa todella pitkään, innolla lähden menestystä hakemaan.”

Espanjan kautta takaisin Suomeen

Jo tiistaina Wikström osallistuu Saudi-Arabiassa samalla Royal Greens & Country Clubilla käynnistyvään joukkuekisaan, jonka pelimuotoa hänen mukaansa vielä ”säädellään” valmiimmaksi. Henkilökohtainen sarjakin varmasti on olemassa ja palkintopotissa juhlavasti yli 400 000 euroa.

Vaikka Wikström on LET:n pistelistalla vasta 99. hän pääsee mukaan jo seuraavalla viikolla Espanjassa käynnistyvään Tourin finaaliin.

”Aivan oma tarinansa voi muodostua sitten siitä, kuinka Espanjasta pääsee Suomeen. Mutta mennään nyt päivä ja kisa kerrallaan ennen sitä”, hän pohti haastattelun päätteeksi.

Sanna Nuutinen on tuoreimmalla maailmanlistalla 247.

Mikko Ilonen

Maailmanlistalla Ursula Wikström oli ennen viikonloppua 368:s, kaukana Matilda Castrenin (206.) ja Sanna Nuutisen (267.) takana.

Gant Ladies Open tulee olemaan ennen olympiakarsinnan loppumista viimeinen LET:n kisa, joten suomalaisten keskinäinen järjestys ja kaksi olympialaisiin lähtijää saattavat selvitä vasta kilpailun päätyttyä.