Hyppää pääsisältöön
Unski otti komean sijoituksen LET:in suurkisassa Skotlannissa
Tristan Jones, LET

Ursula Wikström: ”Kentällä pitää nauttia pelaamisesta”

Messilän kisa, majorit ja olympialaiset ovat Ursula Wikströmin mielessä.

Tiistaina Lontoossa pelattanvan 36-reikäisen naisten US Openin karsinnasta ei osallistujalistalta löydy Ursula Wikströmin tai Noora Komulaisen nimeä.

Parivaljakko pelasi vielä lauantaina Dubaissa pro-am muotoista kisaa, jossa Komulainen oli kymmenes, Wikström 13.

Seitsemässä ensimmäisessä kisassa Wikströmin paras sijoitus on 12:s ja ranking-sijoitus 21:s.

Komulainen on pelannut epätasaisemmin, rankingilla hän on 32:s.

”Melkoista tahkoamista tämä alkukausi on ollut. En ole saanut itsestäni parasta irti kuin ajoittain. Mitään ongelmia ei sinällään ole, tuloksenteossa tökkii”, Wikström kertoi tiistaina.

US Openin karsinta tiistaina jäi väliin.

”Matkojen aiheuttamat rasitukset, lepo ja  harjoittelu täytyy rytmittää mahdollisimman hyvin.”

Sunnnuntaina Wikström lentää Espanjan Aurinkorannikolle LET:n kisaan. Sieltä matka jatkuu LET:n ja Let Access Seriesin  yhteiskisaan Ranskaan.

”Kyllä minä haluan pelata kärkisijoituksista. Siihen on ihan kaikki eväät. Tuntuu vähän siltä, että olen asettanut itselleni liikaakin tavoitteita ja pakkoja. Fiksuinta on kisassa mennä sillä meiningillä, että nyt nautitaan ja pelataan. Siitäkin huolimatta, että se tuntuu niin kliseiseltä”, Ursula Wikström filosofoi.

Japani ja olympialaiset kiehtovat

Suomalaisnaisilla oli kultavuotensa 2004-2008. Minea Blomqvist-Kakko voitti kahdesti LET:lla,  sekä loisti yhden kauden(2008) ajan LPGA Tourilla. 

Riikka Hakkarainen säesti ykköstilallaan Teneriffalla (2006). Ursula Wikström oli jo noina vuosina tyrkyllä voittajaksi, mutta kuusi kakkostilaa pääkiertueelta ovat kirkkaimmat saavutukset.

Edellisestä suomalaisvoitosta LET:lla tulee elokuussa kuluneeksi 11 vuotta. 

Heinäkuun lopussa pelattavaan Evian Championshipiin suomalaisten tie vie Espanjan ja juhannuksena pelattavan Thaimaan kisoista voitolla. Ranskan yhteiskisasta paikan majoriiin lunastaa kaksi ensimmäistä.

Kisaohjelmassa on myös kesäkuun alussa Messilässä toistamiseen pelattava Let Access Seriesin kisa, Viasat Ladies Finnish Open.  

Edelliskaudella Wikström jäi uusinnan jälkeen hopealle, 2017  hän voitti  Hillside Golfissa käydyn kilpailun.

”Kotikisa on aina tärkeä ja Messilässä haluan näyttää parasta osaamistani. LET:n ohjelma on kuluvalla kaudella kuitenkin jo asteen aiempia parempi, joten Messilä jäänee ainoaksi kakkoskiertueella.”

British Openiin otetaan LET:n pistelistan 25 ensimmäistä Thaimaan kisan jälkeen. Wikström (21.) on rajan oikealla puolella, Komulainen ulkona (32.)

”Jollei suoraa paikka tule, menen British Openin karsintoihin”.

Kun Tokion olympialaisten karsintavaiheen päättymiseen on aikaa vajaat 14 kuukautta, Ursula Wikström on ainoana suomalaisnaisena rajan oikealla puolella.

”En aktiivisesti seuraa listaa, mutta tiedän suurinpiirtein missä mennään. Olympiakarsinta ei kuitenkaan mitenkäänn ohjaa pelaamistani, käytännössä kaikki LET:n kisat ovat ohjelmassani. Jos pelaan hyvin, paikka kisoihin aukeaa”, Wikström järkeilee.

Olympialaiset ovat majoreitakin korkeammalla 38-vuotiaan Wikströmin tavoitelistalla.

”Olen pitkään haaveillut matkasta Japaniin. Rion kisoista jäi niin hyvät muistot, että olympialaiset ovat hyvin korkealla tavoitelistalla. Ja mikäli sinne pääsen, turismi jää sivuosaan. Olympialaisiin lähdetään menestymään”, Ursula Wikström määrittää lopuksi.