Ursula Wikström seitsemäs LET:n kauden finaalissa: ”Nälkää jäi tulevalle kaudelle”

Ursula Wikströmin seitsemäs sija Espanjan avoimissa on yksi uran parhaista suorituksista suureksi luokiteltavissa kisoissa

Carlota Ciganda (-15) ei antanut haastajilleen sunnuntaina mitään mahdollisuuksia. Ursula Wikström pelasi tasaisen hyvin sijoittuen kolmannen kerran kaudella kymmenen joukkoon.

Suomalaisten loistava kausi päättyi Los Naranjosin kentällä Marbellassa Ursula Wikströmin ja Krista Bakkerin osalta erittäin positiivisssa merkeissä.

Ursula Wikstöm (72-68-71-73, -4) oli LET:n tähtien joukossa seitsemäs. Tourin pistelistalla hän nousi sijalle 17. Kauden ansiot olivat hulppeasti noin 112 000 euroa, kun mukaan lasketaan myös Aramco Team Seriesin joukkuekisat.

Ursula Wikströmillä on edelleen aktiivisesti kiertävistä LET:n jäsenistä eniten pelattuja kisoja vyöllään

LADIES EUROPEAN TOUR

41-vuotias Wikström oli jo kauden toisessa kisassaan Italian avoimissa jaetulla toisella sijalla. Samaan urotekoon hän ylsi Ruissalossa heinäkuussa järjestetyssä Gant Ladies Openissa. Irlannissa pidetyssä LPGA:n ja LET:n yhteiskisassa sijoitus oli 11:s, 30 joukkoon sijoituksia oli niitäkin useita.

”Ihan hyvä kisa tämä oli. En saanut kuitenkaan parasta osaamistani irti. Jäi uupumaan aina jostain kohdin, kuten monasti aiemmin kauden mittaan. Voi sanoa niin, että on jo nyt nälkäinen olo tulevaa kautta varten.”

Ursula Wikström ei osannut arvioida, oliko päättynyt vuosi muilla mittareilla kuin ansioissa uran paras.

”Nyt huilataan hetki, eletään arkea ja odotellaan joulua. Pian alkavat fysiikkatreenit, mailat ovat nurkassa hetken aikaa.”

Krista Bakker kiristi viikonloppuna  (75-75-69-71,+2) 28:ksi. Bakkerin syksy oli vahva, Barcelonassa pelatussa kisassa hän oli kolmas ja Saudi-Arabian joukkuekisan voitosta kilahti kassaan 43 600 euroa. Paluu kilpagolfiin syksyllä 2019 annetun lopetusilmoituksen jälkeen oli kaikilla mittareilla onnistunut.

Sanna Nuutisen hulppean hyvä alkukausi kasvatti suomalaisfaneille isot odotukset kauden toisella puoliskolla: tuleeko uran ensimmäinen LET-voitto. Sitä ei tullut, ote kirposi syksyn aikana, ja Race to Costa Del Sol -listalla toinen sija vaihtui lopulta neljänteen sijaan.

Sanna Nuutisen ja caddie Daniel Da Silvan kisat jatkuvat jo alkavalla viikolla LPGA:n karsintafinaalissa

LADIES EUROPEAN TOUR, Tristan Jones

Se on kaikkien aikojen paras suomalaisen saavutttama ja vakuuttava näyttö tasosta. Siitä huolimatta pettymys siihen nähden, kuinka monta kertaa Nuutinen pelasi vakavissaan kisoissa kirkkaimmista sijoista.

Los Naranjosin kentällä Espanjan avoimissa kahden kohtalaisen kierroksen jälkeen kolmas oli heikko, (73-72-77-70,+4) neljäs tuotti pienen nousun tuloslistalla (36.) Nuutisen lopetettua kierroksen kahteen birdieen.

Australian Stephanie Kyriacou pelasi vahvan viikonlopun ja kuittasi pistelista kolmannella sijalla Nuutisen edestä 50 000 € bonusrahaa

Parhaaksi kisakseen Nuutinen listasi loppusyksystä Women´s Openin, jossa hän oli ennen viimeistä päivää vain kolmen lyönnin päässä kärjestä. Sunnuntaina ei puhti ja lyönti riittänyt tähtien ohittamiseen, sijaluku painui päälle 20:n.

Sanna Nuutisella käynnistyy jo alkavalla viikolla kauan odotettu LPGA:n karsintafinaali. Yhdeksi tavoitteistaan hän ilmoitti kauden alussa pääsyn kiertueelle, jossa maailman parhaat pelaajat ovat viikosta toiseen mittatikkuina.

Tiia Koivisto (79-71-75-71,+8) putosi kärjen kyydistä epätasaisuutensa johdosta. Bakkerin tavoin Koivisto kuitenkin niiden pistelistan 60:n joukossa, jotka saavat vahvan kortin kaudelle 2022.

Kun koko LET:n  kausi lyödään yhteen, paras saavutus oli luonnollisesti Matilda Castrénin voitto Gant Ladies Openissa.

Lopullisen tilinteon aika koettaa vasta joulukuun paikkeilla, kun Nuutisen ja Kiira Riihijärven osalta LPGA:n karsinnat on pelattu.

Carlota Cigandan sydän sykkii Espanjalle

LET:n tähtien lisäksi kisassa oli mukana espanjalaisia tähtiä LPGA:lta ja Symetra Tourilta. Entinen lapsitähti, LET:lla neljästi ja LPGA:lla kahdesti voittanut 31-vuotias Carlota Ciganda katkaisi yli kahden vuoden voitottoman jakson Euroopassa, jossa hän toki nykyään hyvin harvoin kilpailee.

”Espanjan mestaruus on minulle hyvin merkityksellinen, olen juniorina voittanut kaikissa ikäluokissa mestaruuksia, joten tästä olen haaveillut pitkään”, kahdesti aiemmin kakkoseksi päätynyt Ciganda tunteili.

Ykköstila oli harvinaista herkkua espanjalaisille, sillä kaudesta 1982 lähes vuosittain pelatun kisan voittokannussa on ennen Cigandan nimeä spanjooreista vain Azahara Munozin nimi vuosilta 2016 ja 2017.

”Siihen olen erityisen tyytyväinen, että viimeisenä päivänä en tehnyt yhtään bogia”, useaan otteeseen Solheim Cupissa pelannut Ciganda määritteli voittonsa avainta. Ykköstilasta maksettiin myös reilu taloudellinen korvaus, 90 000 euroa.

Naisten huippugolfia tullaan monin tavoin nostamaan esiin Espanjassa vajaan kahden vuoden päästä Aurinkorannikolla pidettävän Solheim Cupin johdosta.

Ciganda antoi voitollaan espanjalaisille liekkiä Solheim Cupin odotukseen.

Ruotsin Maja Stark kiri heikon avauskierroksen (74+2) jälkeen toiseksi neljä lyöntiä voittajasta jääneenä.. Toinen sija jätti Starkin niukasti ulos pistelistan viiden ensimmäisen joukosta. 21-vuotias Stark ei siten pääse LPGA:n karsintafinaaliin. Stark voitti seitsemästä kauden aikana pelaamastaan LET:n kisasta kaksi ja oli Espanjassa toinen.

Pistelistan ylivoimainen ykkönen Atthaya Thitikul (-8) oli sunnuntaina yllättävänkin hampaaton kiriä rakentaessaan. Sijaluvuksi tuli kuitenkin kolmas.

Tulospalvelu | LET:n rankin eli Race to Costa del Sol