Hyppää pääsisältöön

Golf Citrus

Hammametin välittömässä läheisyydessä sijaitsee jo useana vuonna Tunisian parhaaksi golfkohteeksi valittu Golf Citrus. Golf Citruksessa on kaksi 18-reikäistä kenttää sekä 9-reikäinen, aloitteijoille tarkoitettu Executive-kenttä. Täysimittaiset kentät Le Oliviers ja Le Foret ovat molemmat Suomessakin tunnetun kenttäsuunnittelijan Ronald Freamin käsialaa. Kentät ja tapa, jolla Fream on hyödyntänyt kentän korkeuseroja, tuovat väistämättä mieleen suunnittelijan nimikkokentän Nordcenterissä.

Kulttuuri

Tunisialainen kulttuuri juontaa juurensa antiikin Rooman ajoista, jolloin foinikialaiset ja Karthagon kaupunkivaltio vaikuttivat vahvasti Välimeren eteläosissa. Espanjan, Kreikan ja muiden Välimeren maiden kävijöille tunisialainen elämänmeno tuntuu varsin tutulta. Kahvilat, pienet ravintolat ja valkoiseksi kalkitut talot ovat tuttuja näkyjä myös Tunisian rannikkokaupungeissa.

Tunisia oli Ranskan siirtomaa lähes 70 vuoden ajan ennen kuin se itsenäistyi vuonna 1953. Ranskalainen kulttuuri ei kuitenkaan juurtunut maahan lukuun ottamatta ranskan kieltä, jota puhutaan Tunisiassa edelleen yleisesti.

Meluisat basaarikujat ja moskeijan tornien kaiuttimista kauas kantautuvat rukouslaulut muistuttavat siitä, että ollaan islamilaisessa kulttuurissa. Tunisia on kuitenkin yksi islamilaisen maailman avoimimpia ja suvaitsevaisimpia maita, mikä näkyy esimerkiksi naisten asemassa ja oikeuksissa yhteiskunnassa. Tunisiassa ei myöskään rajoiteta turistien liikkumista tai pukeutumista muuten kuin moskeijoissa. Ne on varattu vain islaminuskoisten rukoushetkiin.

Sentido Phenicia -hotelli

Hammametissa sijaitseva viiden tähden Sentido Phenicia -hotelli toimii golfareiden majoituspaikkana GoGolfin ja Goflreseptin matkoilla. 

Hotelli sijaitsee luonnonkauniin rannan välittömässä läheisyydessä, puutarha-alueen ympäröimänä. Hotelli tarjoaa vierailijoille mahdollisuuksia moniin eri aktiviteetteihin, golfin lisäksi täällä pääsee harrastamaan mm. tennistä ja ratsastusta. Myös lapset otetaan hyvin huomioon niin täällä, kuten muissakin alueen hotelleissa.

Kuvia kohteesta

Tunisia Sidi Bou-Saïd

.

Citrus Golf

.

Sentido Phenicia

.

Sentido Phenicia

.

Kohteesta

Hammametin rannikkokaupunki tarjoaa erinomaiset edellytykset golflomailijan tarpeisiin. Hammametin välittömässä läheisyydessä on jo useana vuonna Tunisian parhaaksi golfkohteeksi valittu Golf Citrus.

Golf Citruksessa on kaksi 18-reikäistä kenttää sekä 9-reikäinen Executive -kenttä. Täysimittaiset kentät Le Oliviers ja Le Foret ovat molemmat Suomessakin tunnetun kenttäsuunnittelijan Ronald Freamin käsialaa. Kenttien layout ja tapa jolla Fream on hyödyntänyt kentän korkeuseroja tuovat väistämättä mieleen suunnittelijan nimikkokentän Nordcenterissä.

Le Foret on kahdesta kentästä selkeästi haastavampi ja edellyttää joillakin väylillä todellista target-golfia. Vaikka kentällä ei ole kuin muutamia vesiesteitä, niiden sijoittelu on todella onnistunut. Muutamalla väylällä pitkälyöntisille tarjoutuukin todellisia risk and reward -mahdollisuuksia pienten hyvin sijoitettujen lampien vaaniessa griinin läheisyydessä. Le Foret on myös korkeuseroistaan ja pitkistä siirtymistään johtuen suositeltavaa kiertää golfautolla.

Le Oliviers on pelattavuudeltaan Golf Citruksen kahdesta kentästä selkeästi helpompi. Sen etuysi kiertää lempeässä oliivipuiden ympäröimässä maastossa leveiden väylien ja selkeästi sijoitettujen bunkkereiden ohjatessa pelaajaa kohti hyväkuntoisia ja nopeita griinejä. Takaysillä Le Oliviers muuttuu korkeuserojen myötä hieman haastavammaksi, mutta antaa silti klubipelaajalle mahdollisuuden tehdä tulosta. Kävellen pelatessa takaysi on kuitenkin raskaampi ja pidempien siirtymien johdosta hitaampi pelata.

Klubitalolla nautitun maittavan lounaan jälkeen kannattaa jälkiruoaksi ehdottomasti kiertää Golf Citruksen Executive 9-reikäinen kenttä. Kahden par-4 ja seitsemän par-3 väylän kokonaisuus haastavine griineineen on loistava paikka harjoitella lähipeliä ja ratkaista peliporukan skinit. Omana erikoisuutenaan Executive-kentällä on reikä 8, jossa avaus lyödään väyläbunkkerista. Kokonaisuutena Golf Citruksen kentät ovat erittäin hyvin hoidetut. Griinit ovat liukkaat ja vaativat muutaman kierroksen ennen kuin kaikki piilokallistukset ja muut muodot painautuvat pelaajan mieleen. Väylät ovat selkeät, mutta pallon harhautuessa kenttiä reunustavaan tiheään mäntymetsikköön kannattaa suosiolla kaivaa bägistä uusi pallo peliin. Harjoitusalueet ovat tilavat ja rangella pääsee lyömään sekä ruoholta, että matolta. Kentän henkilökunta tekee kaikkensa sekä klubitalolla, että kentällä viihtyisän golfkierroksen varmistamiseksi. Green fee sekä golfauton vuokra on päiväkohtainen, joten saman päivän aikana ehtii autolla kiertää vaikka kaikki Golf Citruksen kentät.

Kaiken kaikkiaan pelaaja viihtyy Golf Citruksen kahdella kentällä helposti useammankin kierroksen ja poistuu hymy huulilla uutta päivää odottaen.

Golfmatkakuumetta?

Missä pelaisit seuraavaksi? Jätä tarjouspyyntö Golfreseptille.