Hyppää pääsisältöön

Caddiemaster

02000-4653

Asiakaspalvelun arkisin klo 10–18

Suurien ratkaisujen näytttämö on Players Championshipissa on maailman dramaattisimmaksi par-kolmoseksi arvioitu 17:s
GETTY IMAGES

TPC Sawgrassin 17:s erottelee jyvät akanoista – supetähdet hakevat askelmerkkejä Players Championshipissa

Torstaina käynnistyvä Players Championship on ollut poikkeksetta liian kova rasti mm. Dustin Johnsonille ja Justin Roselle. Artikkelissa video Fred Couplesin "kaikkien aikojen parista" legendaarisella par-kolmosella.

Alkavaa viikonlopun kisaa on odotettu pitkään ja hartaasti. Mestarit ovat mukana, tästä huolimatta erittäin usein "hiiret hyppivät pöydillä". Ainakin ensimmäisillä kierroksilla, usein myös päätöspäivänä.

Players Championship kerää kaikki maailman parhaat Ponte Vedra Beachille Floridaan. Bighittereille TPC Sawgrassin kenttä on ollut vaikea, menestysresepti on tarkkuus, pallon pitäminen väylillä ja vesiesteiden välttäminen. Kaksi kertaa kuluvalla kaudella voittanut Dustin Johnson on suurin suosikki siitäkin huolimatta, että kymmenellä osallistumiskerralla paras sijoituksensa on 12:s. Justin Rose on ollut kerran neljäs, muilla 14:lla kerralla sijaluku on ollut kymmenen ulkopuolella.

"En löydä yksittäisiä syitä menestymättömyyteeni, minulla on ollut hankaluuksia tällä kentällä joka osa-alueella", Dustin Johnson pohti kisapäivän aattona PGA Tourin haastattelussa.

2000-luvun voittajien listalta poimitut nimet Si Woo Kim, Fred Funk, Stephen Ames ja Graig Perks ovat esimerkkejä siitä, millaisia yllätyksiä tulevassakin kisassa voidaan nähdä.

Draiverin sijaan spooni ja pitkät raudat ovat tavanomaista useammin käytössä tiiauspaikoilta. Viimeiset kolme reikää, etenkin lyhyt par-viitonen 16:s sekä PGA Tourin kuuluisin lyhyt reikä, saariviheriölle pelattava 17:s tuovat dramatiikkaa peliin. Lyhyellä raudalla, usein jopa wedgelllä lyötävä 17:s on yleisömagneettina ylivoimainen. 

Tuuliset päivät ovat yleisön kannalta "parhaita", kymmeniä palloja lyödään veteen. Hurjin keskiarvo on vuodelta 1984, jolloin yhtenä päivänä keskiarvo oli 3,853. 2000-luvulla korkein keskiarvo on 3,78 (2005).

Eniten voittoja (3) on Jack Nicklauksella. Videolla "kaikkien aikojen parin" tekevä Fred Couples on voittanut kahdesti, johon aktiivipelaajista on yltänyt vain Tiger Woods.

Yksikään hallitseva mestari ei ole kyennyt puolustamaan titteliään menestyksekkäästi. Edellisvuoden ykkösen Webb Simpsonin mahdollisuuksia yltää tähän pidetään varsin pieninä.