Hyppää pääsisältöön
Etelä-Afrikassa loistavan päätöskierroksen pelannut englantilainen tähyää kohden toista perättäistä voittoaan
GETTY IMAGES

Tommy Fleetwoodilla mahdollisuus 7,5 miljoonan taalan jättipottiin – Rory McIlroylla kipsi päällä Dubaissa

Ranskan superyllättäjä Mike Lorenzo-Vera (-12) saa kolmannelle kierrokselle kirittäjäkseen Tommy Fleetwoodin (-9), joka on suurin suosikki Race to Dubain voittajalle jaettavan dollaripinon voitttajaksi.

Tommy Fleetwoodin loppukaudesta, kahdesta viimeisestä Race to Dubain finaalikisasta voi muodostua käänteentekeviä hänen uralleen. Hän voitti jo Nedbank Golf Challengen ja 2,5 miljoonaa taalaa. Maailmanlistalla kymmenenneksi kivunnut englantilainen on perjantain jälkeen toisena Dubaissa, jossa voittaja kuittaa kolme miljoonaa dollaria, koko sarjan paras kaksi miljoonaa bonuksena.

Mike Lorenzo-Vera pelasi 14 ensimmäistä reikää McIlroy parinaan loistavasti karistaen muut kintereiltään. Loppupätkä oli ranskalaiselle todella tahmea.

Mikäli Fleetwood nousee kahdella viimeisellä kierroksella ohi Mike Lorenzo-Veran voittoon, nousisivat 11 päivän kokonaisansiot kentältä 7,5 miljoonaan dollariin. Voittoihin litetyistä yhteistyökumppanien bonuksista olisi tässä tapauksessa luvassa myös seitsenlukuinen pino dollareita, joten viikonlopun tuloksilla on merkitystä.

Fleetwood tietää, että karhua ei vielä ole kaadettu, vaikka Mike Lorenzo-Vera on tullut tunnetuksi siitä, että hän ei ole kahdeksan vuotta kestäneen ET-uransa aikana  kyennyt kertaakaan pitämän 36 reiän jälkeen pitämäänsä johtoa. Yrityskertoja on peräti viisi.

Alla video Fleetwoodin ja Sergio Garcian ensimmäisen päivän viimeisestä avauksista...

Kovimman haasteen Fleetwoodin päälle sunnuntaina saattaakin heittää pistelistan kolmantena oleva Jon Rahm (-9), Tom Lewis (-7), tai perjantaina täydellisesti kärkiparissa epäonnistunut Rory McIlroy (64-74,-6).

McIlroy oli pelinsä kanssa umpijäässä loistavan avauspäivän vastapainoksi lyöden avauksiaan ja lähestymisiään enimmäkseen vasemmalle ja putaten vaatimattomalla tarkkuudella. Hänen henkinen kipsinsä konkretisoitui kuudennella veteen lyömänsä avauksen ja siitä seuranneen tuplan seurauksena.

Mikko Korhosen puttilinjat kateissa

Mikko Korhonen (72-76,+4) oli vielä kymmenen reikää ennen lopppua yksi alle parin. Loppujaksoon hän teki viisi bogia ja putosi 50:n pelaajan kisassa sijaluvulle 45:s

"Tämä kenttä on erittäin vaikea, ja erityisesti griinit. En vaan saaselvää, miten päin kallistukset niillä pelaavat ja miten putti breikkaa. Luottamus tekemiseen katoaa nopeasti, kun jo ennen puttia on sellainen
olo, että ohi tämä menee", Korhonen harmitteli.

"Jäi vähän liikaakin nyt tavoitetta kahdelle jäljellä olevalle päivälle. Aika heikkoa lyömistä oli tänään. Alussa onneksi puttasin hyvin, mutta sitten sekin vire hävisi johonkin", hän sanoi.

Viasat ja Viaplay näyttävät kisan suorina lähetyksinä.

Lauantaina: 9.00-15.00

Sunnuntaina 8.30-14.30

Kilpailun selostaa Teemu Tyry.

Tulosseuranta