Hyppää pääsisältöön
Titleistin TS2 on anteeksiantavampi ja antaa korkeamman kaaren kuin TS3, joka sopii erityisesti hyville pelureille.
Titleist

Titleist TS2 ja Titleist TS3: Yksinkertainen on kaunista

Titleistin TS2- ja TS3-draiverit tulivat kauppojen hyllyille jo syksyllä.

Titleistin TS2- ja TS3-draivereille voi povata jo nyt suurta menestystä. Ennen niitä Titleist oli nimittäin jäänyt vähän draiverien kehityksessä jälkeen osasta kilpailijoita. Mailat olivat kestäviä ja toimivat johdonmukaisesti, mutta siinä tärkeimmässä eli lyöntipituudessa, ikoninen merkki ei yltänyt samalle tasolle kuin kilpailijansa.

Tämän Titleist myönsi itsekin ja käynnisti Titleist Speed Projectin, jonka lopputuloksena syntyivät uudet TS2- ja TS3-draiverit. Mailat rakennettu alusta asti sitä silmällä pitäen, että ne tuottavat suuren lähtönopeuden pallolle. Tämä näkyi myös testissä.

”Olen iloinen, että Titleist on saanut tehtyä näin hyvän mailan, kun merkki on ollut aiemmin draivereissa vähän muita jäljessä”, summasi eräs testaaja.

Myös mailojen anteeksiantavuuteen kiinnitettiin huomiota.

”Löin huonon lyönnin, mutta se meni silti ilmassa yli 200 metriä. Neljä vuotta vanhalla mailalla se ei olisi mennyt läheskään noin suoraan ja pitkälle.”

Edelleenkään Titleist ei kulje golfvälineiden teknologisen kehityksen kärjessä ainakin mitä tulee materiaalin käyttöön, sillä hiilikuidun sijaan lavan kruunu on valmistettu ohuesta titaanista.

Pohjassa ei myöskään ole kiskoilla kulkevia painoja. Sen sijaan TS3-mallin pohjassa on vaihdettava painoputki, jonka avulla voi säätää lavan painoa ja svingipainoa itselleen sopivaksi.

Muotoilultaan mailat ovat konstailemattomat ja klassiset. Lavan kruunu ja lyöntipinta ovat mustat, ja maalipinnan rikkoo ainoastaan pieni, harmaa tähtäyskolmio. Testaajia Titleistin klassinen ulkonäkö miellytti selvästi eniten.

“Silmään näyttää kivalta. Pieni tähtäysmerkki ei tosin erotu yhtä hyvin kuin muissa mailoissa. Kaiken kaikkiaan tasapainoisen tuntuinen maila”, kuvaili yksi testaajista TS2-draiveria.

TS2:n muoto on aavistuksen pisaramainen, ja sen pohjan takaosassa on vaihdettava painolaatta. Muotoilun ansiosta painopistettä on saatu taaemmaksi ja pallo nousee helpommin korkealle lentokaarelle. Hyville pelureille suunnattu TS3 puolestaan antaa purevan lentokaaren ja vähän spinniä.

”Minulla on jyrkkä tulokulma palloon, ja TS2 toimii minulle siinä mielessä paremmin. Kovempaa lyövällä TS3 voisi sopia paremmin”, yksi testaajista arvioi.

Suositushinta: 549 €

Kolme faktaa

  1. Draiverien kehityksessä on keskitytty erityisesti siihen, että pallo lähtee vauhdikkaasti lavasta ja lentää pitkälle. TS on lyhenne sanoista Titleist Speed.
  2. Toisin kuin monissa kilpailijoiden tuotteissa Titleistin kruunun materiaalina on käytetty hiilikuidun sijaan titaania, tosin erittäin ohutta ja kevyttä sellaista.
  3. Lyöntipinta on ohut, mutta sen paksuus ei ole kauttaaltaan sama.

GoGolf suosittelee