Hyppää sisältöön

Titleist ja Costco riitelevät oikeudessa golfpalloista – vastakanteessa 284 sivua

Titleist ja halpakauppaketju Costco erimielisyyteen golfpallojen suhteen.

Titleistin ja Costcon riita alkoi jo viime vuoden joulukuussa. Kauppaketjun omaa merkkiä kantavaa Kirkland Signature -palloa myynyt Costco sai kirjeen, jossa Titleistin omistava Acushnet ilmoitti Costcon rikkovan ainakin kymmentä eri Titleistin hallussa olevaa patenttia. 

Costco oli aiemmin julkaissut neljäosaisen ja uretaanikuorella varustetun Kirkland-pallonsa, joka osoittautui myyntimenestykseksi. Se myytiin loppuun useaan otteeseen tämän vuoden aikana, eikä vähiten edullisen hintansa takia ja suurten lupaustensa takia. Kahden tusinan pallopaketti maksaa 29,99 dollaria, mikä on vain kolmasosa esimerkiksi Titleist Pro V1:n hinnasta. 

Maaliskuussa Costco julkaisi kanteen Acushnettia vastaan kieltäen rikkomukset patenttien suhteen. Nyt, viisi kuukautta myöhemmin elokuussan, Acushnet julkaisi oman vastakanteensa osoittaen Costcon patenttirikkeet. Jytäkässä kanteessa on 284 sivua tiukkaa lakitekstiä.

Patenttirikkeiden lisäksi Titleist on jättänyt Costcoa vastaan kanteen myös valheellisesta mainonnasta. 

Costco lupaa Kirkland Signature tuotteen vastaavan tai ohittavan laatustandardit kansainvälisiin merkkeihin verrattuna. Tämä tarkoittaisi sitä, että Kirkland Signature vastaisi laadultaan esimerkiksi Pro V1- ja Pro V1x -palloja. Titleist toteaa väittämän virheelliseksi, eikä Costco ei tue väitettään testituloksilla. 

Sen sijaan Acushnet kertoo omien testitulosten osoittavan Kirklandin pallon lentäneen lyhyemmälle eri mailanpäänopeuksilla testattaessa tuottaen myös vähemmän spinniä ja kestävämmän heikommin kuin Titleistin lippulaivapallo.

Acushnet vaatii korvauksia Costcolta patenttirikkomuksista ja valheellisesta mainonnasta. Moniosaisen oikeusjutun ratkaisu vie varmasti pitkään, sillä vastakkain ovat kaksi suuryritystä. Costcon liikevaihto vuonna 2016 oli 118 miljardia dollaria. Acushnet on siihen nähden pikkutekijä noin miljardin dollarin liikevaihdollaan.

Oikeustaistelut välinevalmistajan kesken eivät ole golfissa vieraita, sillä esimerkiksi Callaway, Bridgestone ja Titleist olivat oikeudessa patenttiriitojen vuoksi vuosina 2007 ja 2015.

Lähde:golfwrx.com

 

 

Etsi luettavaa