Hyppää sisältöön

Titleist AP3 – Pelurin anteeksiantava maila

AP3-raudat valmistetaan valamalla

Titleistin uutuusraudat asettuvat suosittujen AP1:n ja AP2:n välimaastoon. Se on anteeksiantava maila, joka todennäköisesti löytää tiensä myös hyvien pelaajien bägiin.

Titleist tuntuu olevan hyvien pelaajien suosiossa, eikä ihme, sillä sen tuotteet on kohdistettu aktiivisille harrastajille. Täksi kaudeksi yhdysvaltalaismerkki on uudistanut AP1:n ja rautamailojensa kruununjalokiven AP2:n. Sen lisäksi se on julkaissut täysin uudet AP3-raudat, joita pääsimme nyt kokeilemaan.

Valettu AP1 on anteeksiantava klubipelaajan maila ja taottu AP2 siro tosipelaajan työkalu, jolla myös monet ammattilaiset pelaavat. Valettu AP3 asettuu näiden välimaastoon.

Alkuasennossa uutuusmallin lapa näyttää sirolta ja puhdaslinjaiselta, vaikka siinä on hieman offsettiä. Ulkonäköön tuo keveyttä se, että lavan yläosa on muotoiltu ovelasti viistomaisesti.

“Hyvä visuaalinen trikki, näyttää ohuemmalta kuin se oikeasti onkaan”, eräs testaajista kehui.

AP3:n lavan ylälinja on muotoiltu viistoksi, joten se näyttää tähtäysasennossa yllättävän sirolta.

AP3:n lavan ylälinja on muotoiltu viistoksi, joten se näyttää tähtäysasennossa yllättävän sirolta.

Titleist

Testissä löimme rautaseiskalla, jolla pallo lensi lyöntitutkan perusteella mukavan pitkälle ilmassa. Maila ei myöskään rokottanut pahasti hieman heikosta osumasta, vaan se tuntui sellaisen sattuessa yllättävän tasapainoiselta.

Valetuksi mailaksi osumatuntuma vaikutti pehmeältä, ja sokkotestissä sitä olisi varmasti erehtynyt luulemaan taotuksi.

Lapa on valmistettu kahdesta eri materiaalista: teräksestä ja volframista. Jälkimmäinen on tiheää, kovaa ja painavaa metallia, jota golfmailan lavoissa käytetään siirtämään painopistettä haluttuun kohtaan. AP3:ssa volframipainot ovat kärjessä ja kannassa, mikä lisää mailan anteeksiantavuutta.

Titleistin uutuus vakuutti testiryhmän jäsenet, ja varmasti monet vannoutuneet AP2-fanit saavat pohtia tosissaan, kumman uutuuksista päätyvät tämän jälkeen hankkimaan.

Varteenotettava vaihtoehto on koota rautasetti yhdistelmänä AP2:ta (lyhyet raudat) ja AP3:a (pitkät raudat). Tällaiseen yhdistelmään päätyi jo viime vuonna Mikko Ilonen, joka sijoittui viime viikonloppuna Marokon European Tourin kisassa upeasti jaetulle kolmannelle sijalle.


Huom!

Mallinimen perusteella luulisi, että AP3 on vaikea maila. Tosiassa se asettuu anteeksiantavan AP1:n ja siron AP2:n väliin. Mailan nimeäminen AP1,5:ksi ei luonnollisestikaan tullut kyseeseen. Sattumalta testitilanteeseen osunut Titleistin Suomen-edustaja perusteli mallinimeä sillä, että kun AP1 ja AP2 lasketaan yhteen tulokseksi tulee AP3. Testin perusteella markkinointipuheella taitaa olla katetta.


 

Etsi luettavaa