Hyppää pääsisältöön
Getty Images

Tilastollisesti PGA Tourin parhaat 2017: Putti

Artikkelisarjassa käydään läpi PGA Tourin parhaat pelaajat pelin eri osa-alueissa kaudella 2017. Lähteenä ovat PGA Tourin kattavat Strokes Gained tilastot.

Nopeana kertauksena Strokes Gained tilastot siis kuvastavat sitä, kuinka monta lyöntiä pelaaja voittaa kierrosta kohden verrattuna tourin keskiarvoon. Lyöntimäärä saadaan antamalla jokaiselle lyönnille arvo sen mukaan mihin lyönti päätyi. Eli kuinka paljon parempaan paikkaan pallo päätyi lyönnin päätteeksi, mitä lähemmäksi reikää tai parempaan paikkaan lyönti päätyy, sitä todennäköisemmin pelaaja jatkaa pallon reikään pienemmällä lyöntimäärällä. Jokaisella lyönnillä pelaaja joko voittaa tai häviää lyöntejä keskiarvoihin nähden.

Kaudella 2017 PGA Tourin parhaan puttaajan tittelin otti Michael Thompson. Listan kärkikolmikko oli omilla luvuillaan Thompsonin kertätessä 0.840 lyöntiä/kierros, Rickie Fowler 0,761 lyöntiä/kierros ja kolmantena Luke Donald 0.705 lyöntiä/kierros.

Thompson on pelannut PGA Tourilla seitsemän peräkkäistä kautta vaikka välillä hän on joutunut lisäämään myös Web.com tourin kilpailuja kalenteriinsa. Uralle on tullut yksi voitto Honda Classicista kaudelta 2013. Viime kaudella hän pelasi 21 kilpailua mutta joutui jättämään pelit kesken olkapäävamman takia. Thompson on palannut tourille kaudella 2018 säilytettyään pelioikeutensa minor medical exemptionilla. 

Kaudelta 2016 (-0.213) kaudelle 2017 (0,840), Thompson onnistui parantamaan puttaamistaan yli lyönnin kierrosta kohden. Tämä on huikea muutos varsinkin kun kyse on tourpelaajasta. 

Thompsonin tekniikassa ei ole mitään ihmeellistä. Kuten monet hyvät puttaajat hän antaa mailan lavan heilahtaa käsien ohitse. 

Michael Thompson2.jpg

Getty Images

Thompson seisoo hieman kauempana pallosta kuin tavallista ja käytössä on hyvin klassinen Ping Anser.

Michael Thompson45.jpg

Getty Imagest

 

GoGolf suosittelee