Hyppää pääsisältöön
Getty Images

Tigerin vahvuudet tilastoina

Vaikka Tigerin sunnuntai päättyi pieneen pettymykseen oli viikko todella onnistunut tilastollisesti.

Valspar Championshipissä Woods näytti pelin kaikkien osa-alueiden toimivan hyvällä teholla. 

Pallonlyömisessä Woods oli suorastaan loistavalla tasolla. Hän sijoittui Strokes Gained: Tee-to-Green tilaston kolmanneksi voittaen pallonlyömisellä ja lähipelillä hurjat yksitoista lyöntiä kilpailun keskiarvoon nähden. Viikon parhaat osa-alueet olivat lähestymiset ja chipit, joilla Woods keräsi yhdeksän lyöntiä Strokes Gained tilastoissa. 

TigerWoods44.png

Getty Images

Myös avauslyönnit olivat kilpailun keskiarvoa parempia. Auttaen tulosta kahden lyönnin turvin. Kapealla kentällä Woodsin korservatiivinen lähestymistapa rauta ja puukolme avauksilla jätti ajoittain tavallista pidempiä lähestymisiä, mikä söi Strokes Gained etua tiiltä. Silti Woods oli kilpailun neljänneksitoista paras avauslyönneissä. 

Voitto lipsui käsistä lopulta puttaamisen takia. Vaikka Woodsin suoritus griineillä oli kelvollinen olisi hän tarvinnut ainakin yhden kuuman puttikierroksen. Strokes Gained: Putting tilastossa Woods keräsi viikon aikana vain vajaan lyönnin edun kilpailun keskiarvoon verrattuna. Kilpailun voittanut Casey oli griineillä lähes kolme lyöntiä parempi. 

Tigerin tuloskortti ja tilastot

Woods pelasi Valspar Championshipissä ensimmäistä kertaa ja oli pelannut Innisbrookin kentän viimeksi vuonna 1996. Tuntuma griinien breikkeihin ei siis ollut paras mahdollinen. Ensi viikolla vuorossa ovat Orlandossa Bay Hillin tutut griinit, joilla Woods on voittanut jo kahdeksan kertaa. Pidempi ja hieman leveämpi kenttä antaa Tigerin lyöntipituudelle myös suuremman edun. 

Tigerille voidaan antaa jo ennakkosuosikin viitta ja golfmaailma odottaa jo innolla ensi viikon ratkaisua. 

GoGolf suosittelee