Tiger Woods odottelee lämpimämpiä kelejä – ”En ole vielä valmis kilpailemaan”

Tiger Woods ja Joe LaCava ovat osallistuneet vuoden 2020 aikana vain kahteen kisaan

Woods jättää myös seuraavan viikon Players Championshipin väliin. Mestarin paikka olympialaisiin edellyttää keväällä ja alkukesästä isoja menestyksiä.

Tiger Woods on pelannut alkuvuodesta vain kaksi kisaa. Lapsuutensa kotikonnuilla San Diegon (9.) ja Los Angelesin (68.) Woods jäi ilman menestystä. Jäykkä selkä oli Tigerin poisjäännin syy Meksikon WGC:n kilpailusta, hän jätti väliin myös meneillään olevan Bay Hillin kisan, jonka on voittanut kahdeksan kertaa.

Perjantaina Woods twiittasi taukonsa jatkuvan myös Players Championshipin yli.

”Minun täytyy kuunnella kehoani, ja levätä huolella silloin kun on sen aika. Selkäni ei ole siinä kunnossa, kuin mitä kilpaileminen vaatii”, Woods perusteli.

Hän on voittanut Ponte Vedra Beachilla pelattavan suurkilpailun kahdesti. Edellisvuonna Woods oli 30:s.

Tiger Woodsin tähtäimessä on luonnollisesti Mastersin voittaminen. Tätä ennen pelattaan vielä WGC-n reikäpelimestaruudesta, jonka on veikkailtu kuuluvan hänen kilpailuohjelmaansa.

Olympialaisiin ei myönnetä villejä kortteja

Woods on valahtanut maailmanlistalla 11:ksi. Hän oli vuodenvaihteessa kuudes, parhaimmillaan kauden aikana viides. Mastersin lisäksi hän voitti näytöstyyliin Japanin ensimmäisen PGA Tourin kisan.

Japanin matkallaan 15 majorin voittaja hullaannutti japanilaiset faninsa ilmoittamalla ehdottomasti haluavansa pelata Tokion olympialaisissa.

Karsinta-aikaa on jäljellä 3,5 kuukautta. USA:n pelaaajia päässee mukaan neljä, Woods on heistä tällä hetkellä seitsemäntenä. Edellä olevista Dustin Johnson ilmoitti jo jättävänsä Tokion kisat väliin keskittyäkseen Fedex Cupin finaaleihin.

Oman mausteensa karsintoihin tuo tietysti epävarmuus olympialaisten järjestämisestä alkuperäisen aikataulun mukaisesti. Mikäli kisoja siirretään vuoteen 2021, karsintasysteemistä tullaan varmasti ainakin mediassa näkemään monenlaisia ajatuksia.

Ryder Cupista on tähän liittyen ”mallitus”. Syksy 2001 kisan siirryttyä vuodella eteenpäin, molmemmat joukkuut pelasivat vuotta myöhemmin jo edellisvuoteen nimetyillä pelaajillaan.

Villejä kortteja ei olympialaisiin myönnetä, joten esityksiin keväällä liittyy tavanomaistakin enemmän mielenkiintoa.

Paluunsa jälkeen Woods pelasi vuoden 2018 aikana 19 kisaa, seuraavana vuonna starttien määrä oli 14. Meneillään oleva tauko ennakoi sitä, että Woodsin kisojen määrä 2020 saattaa hyvinkin vähentyä edelliskaudesta.