Hyppää pääsisältöön
Tiger Woods pelasi yhtä kierrosta lukuunottamatta upean paluuturnauksen.
Getty Images

Tiger Woods nousi yli 500 sijaa maailmanlistalla - ohitti muun muassa Kalle Samoojan

Tiger Woods on ollut pitkän uransa aikana peräti 683 viikkoa maailmanlistan ykkösenä. Tuoreella listalla hän on sijalla 668.

Tiger Woods teki onnistuneen paluun kilpagolfin pariin. Woods pelasi kolme erinomaista ja yhden heikon kierroksen - vaikeassa kelissä tosin - 18 pelaajan kutsukilpailussa Hero World Challengessä. Hän sijoittui kisassa yhdeksänneksi, mikä riitti nostamaan hänet  maailmanlistalla peräti 531 sijaa.

Woodsin tuorein noteeraus rankingissa on 668:s. Viime viikolla hän oli vielä selvästi tuhannen huonommalla puolella, ja hänen edellään oli peräti yhdeksän suomalaispelaajaa.

Nyt Woodsia parempi ranking-sijoitus on enää Tapio Pulkkasella (197.), Mikko Korhosella (247.), Mikko Ilosella (311.) ja Oliver Lindellillä (401.)

Woodsin heikko sijoitus johtuu tietenkin siitä, että loukkaantumisten vuoksi hän on ollut poissa kisakentiltä helmikuusta lähtien.

Viime viikolla Bahamalla pelatussa kisassa Woodsin esitykset olivat jo niin rohkaisevia, että monet asiantuntijat ovat povanneet hänen palaavan voittokantaan ensi vuoden aikana. Edellinen PGA Tourin voitto on niinkin kaukaa kuin vuodelta 2013. 

Maailmanlistan kolme kärkisijaa on edelleen tukevasti amerikkalaisten hallussa. Kärjessä on Dustin Johnson ennen Jordan Spiethiä ja Justin Thomasia.

Eurooppalaisia kymmenen parhaan joukossa on neljä: Jon Rahm (4.), Justin Rose (6.), Henrik Stenson (9.) ja Rory McIlroy (10.)

Golfin maailmanlista