Hyppää pääsisältöön
Tiger Woods onnistui toistamiseen kehittämään hyvän kirin lauantaina
GETTY IMAGES

Tiger Woods myöntää: " Minulla on aina paineita kentällä"

Tiger Woodsin tavoite on tehdä sunnuntaina omakohtaista historiaa. Hän ei ole koskaan aiemmin noussut majorissa voittajaksi oltuaan ennen viimeistä kierrosta takaa-ajajana.

Päätöspäivänä kello 16.20 Augusta Nationalin ykköstiiltä starttaavan kolmikon Francesco Molinari-Tony Finau-Tiger Woods välisestä taistosta on tulossa melkoinen henkien taisto.

Italialainen on johtanut kisaa sekä toisen että kolmannen kierroksen päätteeksi. Woods aloitti kilpailun jälleen kerran "keskinkertaisella" tuloksella 70, jonka jälkeen hän on hilautunut kärjen tuntumaan kovalla loppukirillä.

Perjantaina Woods teki kymmnenen reiän jaksoon viisi birkkua, lauantaina kuusi 11:n reiän aikana.

Lauantaina käänteentekevä hetki osui kuudennelle viheriölle, jossa Woods onnistui edellisen reiän bogin jälkeen upottamaan  hieman yli viisimetrisen birkkuputin. Seitsemännnellä Tiger naulasi lähestymisensä alle puoleen metriin. Kahdeksas ( par-5) tuotti kolmannen perättäisen birdien, Woodsin eagleputti livahti vain niukasti ohi.

"Puttasin lauantaina erittäin hyvin tahmean alun jälkeen. Kahdeksikon puttikin oli hyvä, luin linjan hieman väärin", Woods summaili onnistumisiaan, jotka tuottivat kierrostuloksen 67.

Käännekohtana voidaan pitää kuutosen lisäksi 13:tta väylää, jossa avaus harhautui vasemmalle kohden puita, mutta päätyi väylälle. Tästä Tiger siirsi pallonsa keskelle väyläää, löi fantastisen matalan pitchin kahteen metriin ja upotti birkkkuputtinsa. 15:n birkku syntyi viheriön takaa mainion chipin ja lyhyen putin myötä.  16:lla reikä oli vaikeasti tavoitettavassa paikassa. Woodsin hallittu avaus päätyi 2,1 metrin päähän ja putti reikään.

Molinari on kaksi lyöntiä edellä.

"Minulla on aina paineita kentällä. Niin sen pitää ollakin. Sinä päivänä kun näin ei ole, on aika lopetttaa kilpaileminen", Woods filosofoi kolmannen kierroksen jälkeisessä haastattelussa.

Tiger on johtanut tai jakanut johtopaikkaa majorissa 15 kertaa. Elokuussa 2009 hän koki tästä asetelmasta ainoan tappionsa. PGA Championshipissa Korean Y.E. Yangille jääden toiseksi.

Vastaavasti Woods ei ole koskaan noussut ykköseksi päätöspäivänä takaa-ajajan asemasta. Sunnuntaihin liittyy Tigerin osalta automaattisesti hurja määrä odotuksia, mutta varmuudella myös niitä paineita. 

Viimeisellä kierroksella hänen on tärkeää saada kolmea ensimmäistä kierrosta parempi startti, sillä Molinarin ja Finau lisäksi voittotaistoon on  kiilaamassa vielä pelaajia, joiden mahdollisuus perustuu nimenomaan birdietehtailuun ensimmäisten reikien aikana.