Hyppää pääsisältöön
Teemu Putkonen nappasi euroina noin kymppitonnin shekin Filippiineiltä
Teemu Putkonen

Teemu Putkoselle kymppitonnin tili Filippiineiltä!

Teemu Putkonen jatkaa grindaamistaan Aasian erinäisillä kiertueilla. Tällä viikolla oli ohjelmassa Filippinien kansainvälisen kiertueen osakilpailu, jossa Teemu taisteli voitosta viimeiseen puttiin saakka.

Teemu Putkonen kiertää Aasian kiertueita Asian Tourin kortti taskussaan. Kiertueen kalenteri on kuitenkin karsijoiden kortin saaneiden osalta niin väljä, että väliviikot kannattaa täyttää erinäisillä kisoilla ympäri Aasiaa. Tällä viikolla Teemu pelasi Phillipine International Tourin kisan Filippiineillä, jossa peli kulki erittäin hyvin. Samaan aikaan toinen Asian Tour -pelaajamme Janne Kaske oli pelaamassa Japanin Challenge Tourin kisaa - melko eksoottista seikkailua moni voisi ajatella. 

Putkonen pääsi viimeiseen kierrokseen kolmen lyönnin johdosta tavoittelemaan uransa rahakkainta voittoa. Putkonen oli tuloksessa -10 ennen viimeistä päivää ja pääsi haistelemaan johtoaseman tuoksua pitkään viimeiseen kierrokseen. 

"Tulostauluja oli aika paljon kentällä ja tiesin tilanteen. Olin asettanut itselleni tavoitteeksi pelata alhaisen tuloksen, jolla voitto olisi ollut varma. En vain päässyt tiiltä niin hyviin paikkoihin, että se olisi ollut tänään otettavissa", Teemu kertoo. 

Kun Putkonen saapui 16:nnelle, hän huomasi olevansa lyönnin johdossa tehtyään päivän aikana kaksi birdietä ja yhden bogin. Kaverin tulosta edessä menneessä ryhmässä hän ei tiennyt kyseisellä väylällä, mutta Teemu sortui kentän vaikeimmalla par-kolmosella bogiin.

"Oletin, että tilanne on tasan lähdettäessä viimeiselle. Niin se lopulta olikin. Sain viimeisellä lopultakin myös kuuman lähetymisen noin 1,5 metrin päähän ja kuulin kaverin tehneen birdien reiälle. Oli siis tasoitusputti."

Kun kisan palkintopotissa on 100 000 dollaria, voi kaikki laskea, että voitosta pelatessa kyseessä on myös isot rahat maailman kärjen takana pelaaville golfareille. Voitosta irtosi noin 20 000 dollaria. 

"Viimeisellä viheriöllä ruoholaatu oli erilainen kuin muilla greeneilla. Luin tasoitusputin oikeaan reunaan ja puttasin mielestäni ihan loistavan putin. Se vain porasi läpi matkan breikin läpi ja otti ison kierähdyksen - vähän pettynyt olo oli tietenkin jäädä uusinnan ulkopuolelle", Teemu harmittelee. 

PUtkonenFili2.jpg

Teemu Putkonen jahtaa huippumenestystä ja Asian Tourin pelioikeutta
Teemu Putkonen jahtaa huippumenestystä ja Asian Tourin pelioikeutta

Lohdutuspalkintona matkaan lähtee 11 500 dollaria (noin 10 000 euroa), joka on Teemun muistelmien mukaan koko uran suurin shekki - ennen lähdeveroa. 

"Täällä on aika kova lähdevero, 25%, joten ei siitä nyt ihan joka dollari käteen jää. Raha tulee kuitenkin tarpeeseen, sillä itselläni ei juuri sponsoreita ole ja kisat maksetaan palkintorahoista", Teemu iloitsee shekkiä. 

Kisat jatkuvat Putkosen osalta ensi viikolla Thaimaassa All Thailand Tourin kisalla. Seuraavalla viikolla luvassa on 900 000 dollarin Asian Tourin kisa Koreassa. 

"Sinne viisumit on jo hommattu, vaikka olen vielä varasijoilla. Kyllä täällä saa reissata ja pelata vaikka 52 viikkoa vuodessa jos intoa riittää, mutta toivottavasti kerkeän kesällä käymään myös Suomessa", Putkonen lähettää terveiset! 

GoGolf suosittelee