Hyppää pääsisältöön
Twist Face -lapa on kiero, minkä sanotaan auttavan pitämään lyönnit suorana.
TaylorMade

TaylorMade M3 ja M4: Kierot uutuudet

GoGolfin testiryhmä kokeili jokaiselta suurelta golfvälinevalmistajalta kauden kuuminta uutuutta. Mailoilla lyötiin Golf Skyn Vantaan-myymälässä Trackmaniin ja Foresight-tutkaan.

“Ykkösdraiveri kiertueella.”

Näin on kuulunut jo pitkään TaylorMaden mainoslause. Viime vuonna TaylorMade tosin putosi ainakin joidenkin tilastojen mukaan PGA Tourilla kakkoseksi. Edelle kiilasi Callawayn Epic.

Tästä syystä TaylorMaden piti tuoda täksi kaudeksi jotakin uutta ja mullistavaa. Ja se jotakin tarkoitti uusia M3- ja M4-malleja, joiden osumapinta on kiero: Twist Face -lyöntipinnassa nostokulmaa on enemmän kannassa ja vähemmän kärjessä. Valmistajan robottitestien – ja kaiken järjen – mukaan kierous vähentää kanta- ja kärkiosumien tuottamia tyypillisiä kierteitä.

tm_m3_ja_m4.jpg

M3-lavassa kulkee raiteilla kaksi siirrettävää painoa. M4 D-type -mallin painopistettä on enemmän kannassa, mikä vähentää slaissikierrettä.
M3-lavassa kulkee raiteilla kaksi siirrettävää painoa. M4 D-type -mallin painopistettä on enemmän kannassa, mikä vähentää slaissikierrettä.
TaylorMade

Mallit lanseerattiin isosti tammikuussa. Moni tour-pelaaja otti jommankumman draivereista heti käyttöönsä, ja alkuvuonna mailoilla on ropissut voittoja kiitettävään tahtiin. Siksi uutuuden kokeileminen sai omatkin sormemme syyhyämään oikein kunnolla.

Alkuun odotukset eivät täyttyneet. Testaajista kaksi ei saanut lyönteihin kunnolla mittaa, ja toinen heistä löi M3-mallilla vinoja vetoja. Mailanpäännopeus  ja osuma olivat hyviä, mutta lyöntitutkan tulosten perusteella pallo ei lentänyt oikein mihinkään. Kolmas testaaja sentään paukutti lyöntitutkaan ihan vertailukelpoisia lukemia muihin draivereihin verrattuna.

Yhtä testaajaa lyhyenlännät lyönnit jäivät arveluttamaan sen verran, että hän tarttui mailaan myöhemmin vielä kertaalleen. Se kannatti, sillä tuloksena oli testaajan päivän pisin lyönti, ilmassa komeasti 230 metriä.

Ulkonäöllisesti mailat näyttävät kivalta ja sirolta. Kädessä ne tuntuvat jämpteiltä, ehkä aavistuksen painavilta. Mailan kruunun etuosan titaani on mattaharmaa ja komposiitista valmistettu takaosa kiiltävän musta. Väriä lapaan tuovat puna-siniset M3- ja M4-tekstit, jotka tuovat mieleen baijerilaisen automerkin sporttisarjan logon.

Melko kalliissa M3-mallissa, jota saa 440- ja 460-kuutiosenttisellä lavalla, on enemmän säätömahdollisuuksia kuin M4-mallissa. M3:n pohjassa kulkee kiskoa pitkin paino, jolla lavan painopistettä saa säädettyä. Ominaisuus on tuttu myös saman merkin aiemmasta M1-mallista. M4-mallista säädettävyys puuttuu, mutta se onkin hinnaltaan edullisempi.

Hinnat: 579 € (M3) ja 449 € (M4)


Kolme teknistä faktaa

  1. Twist Face -lapa on kiero eli kannassa on vähemmän ja kärjessä enemmän nostokulmaa. Tämä vähentää huonojen osumien tuottamia sivukierteitä.
  2. M3-mallin pohjassa on Y-Track-raide, jossa kulkee kaksi siirrettävää painoa. Niiden paikkaa vaihtamalla voi säädellä lentoradan korkeutta.
  3. Ontto Hammerhead slot lavan pohjassa, osumapinnan takana suurentaa sweet spotia ja lisää mailan anteeksiantavuutta.

Juttu on julkaistu GoGolf-lehden 1/18-numerossa, joka ilmestyi helmikuun lopussa. Lehti on GoGolfin jäsenetu. Lisäksi sitä myydään Lehtipisteissä.

GoGolf suosittelee