Hyppää pääsisältöön
Getty Images

Tarkista pään sijainti svingissä

Pään liikkuminen on yksi golfaajien perisynneistä.

Pään oikea sijainti svingin aikana on hyvän golfsvingin perusta. Pelaajan asento voi helposti muuttua huomaamatta ja on syytä tarkistaa harjoituksissa. 

Adam Scott.png

Getty Images

Adam Scott antaa artikkelikuvassa mallia hyvästä asennosta. Pään vasen puoli on pallon kanssa linjassa keskiraudalla pelattaessa. Pää kääntyy hieman svingin mukana mutta pysyy samassa paikassa liikkeen ajan. Vasta osuman jälkeen annetaan pään liikkua svingin mukana loppuasentoon. 

Wedgellä pää voi olla hieman enemmän pallon päällä ja draiverilla hieman enemmän pallon takana. Nämä muutokset saadaan aikaan pallonpaikalla alkuasennossa.

Tyypillisesti pelaajan pää liikkuu liikaa pallon taakse backsvingissä. Silloin mailan heilahdus tapahtuu liikaa pallon takana tuottaen pahoja ongelmia svingin ajoituksen kanssa. 

Oman pään liike ja asento on helppo testata tukea vasten. Asetu seinän kulmaa tai pylvästä vasten kuten punainen viiva osoittaa kuvassa. Yritä pitää pää kiinni tuessa taakseviennin aikana ja saat heti hyvää palautetta oman liikkeen toiminnasta.

 

 

GoGolf suosittelee