Tapio Pulkkasella vahva nousu – Korhosella ja Koivulla vaikea päivä Valderramassa

Tapio Pulkkasella on viimeiseen päivään lähdettäessä ohut mahdollisuus jopa nousta kärkikymmenikköön ja Open Championshipiin

Etelä-Afrikan Christiaan Bezuidenhout (-10) saa Andalucia Mastersin finaalikierroksella kirittäjäkseen isäntämaan Jon Rahmin (-5).

Tapio Pulkkanen oli perjantaina toisen kierroksen lopettaessaan sijalla, joka oli päälle 70:n ja karsiutumisen uhka leijui pään päällä. Iltapäivän tulostason pudottua vaikeampien olosuhteiden johdosta Pulkkanen pääsi jatkoon viimeisellä tuloksella (70-74,par).

Nousu jatkui lauantaina vahvana, aamupäivän tulos 70 oli viheriöiden osalta nopeutuneella kentällä kovaa valuuttaa, sijaluku parani yli 20:lla. Pulkkasella on ennen viimeisä kierrosta vain neljä lyöntiä neljänteen sijaan, kolme kuudenteen. Huipputulos sunnuntaina avaisi hänelle mahdollisuudet saada yksi kolmesta Open Championshipiin oikeuttavasta kutsukortista.

”Rautapeli oli taas melko hyvällä tasolla ensimmäisen päivän malliin. Tiiltä olin paikoitellen ongelmissa. Hyvä nousu kuitenkin tuloslistalla. Griinit kovenevat päivä päivältä enemmän, tänään oli muutama aika liukas reiän paikka”, Pulkkkanen kertoi kierroksen jälkeen.

Pulkkanen oli toukokuussa Tanskan kisassa paras birkkujen määrässä (23). Hän on kärkimiehiä listalla myös Valderramassa tehtyään14 birkkua ( 7+3+4) kolmen päivän aikana.

Synkkä jakso pudotti Korhosen

Kuudennelta sijalta kolmannelle kierrokselle lähtenyt Mikko Korhonen aloitti päivän hyvin. Seitsemänneltä  reiältä käynnistynyt kahdeksan reiän jakso oli kuitenkin todellinen waterloo, kahden tuplan ja neljän bogin myötä hän pelasi ne kahdeksan yli ja menetti mahdollisuutensa. Yhteistulokseksi tuli 78,+7. Hän jakaa sijalukua 53:s.

Kim Koivu pelasi ensimmäisen ysin yhden alle (34), sisääntulon seitsemän viimeistä olivat lauantaina liikaa. Kaksi tuplaa ja kaksi bogia toivat yhteistuloksen 76,+5 jolla Koivu putosi 32 sijaa 58:ksi.

Jon Rahm mittaa Bezuidenhoutin kantin kestävyyden

Päivän parhaan tuloksen 67 pelannut Jon Rahm nousi samalla yhteistuloksella -5 Hideto Taniharan kanssa Christiaan Bezuidenhoutin (-10) vakavimmaksi haastajaksi.

Jon Rahm oli US Openissa kolmas, sijoituksia kärkikymmeniköön on kaudella  jo kahdeksan. Vain voitto puuttuu.

Jon Rahm oli US Openissa kolmas, sijoituksia kärkikymmeniköön on kaudella jo kahdeksan. Vain voitto puuttuu.

GETTY IMAGES

Bezuidenhout on pelannut kauden ensimmäisen puoliskon  mainiosti saavuttaen jo sijaluvut toinen, kolmas, neljäs ja yhdeksäs.  Näyttö paineiden kestämisestä oli jo kolmas kierros, jonka hän pelasi tulokseen 69 tehden vain yhden bogeyn.

Kärjessä pysyminen yleisön kannustaessa samassa ryhmässä pelaavaa  Jon Rahmia on sunnuntaina kuitenkin melkoinen miehuuskoe.

Enimmäkseen PGA Touria kiertävä Rahm voitti edelliskaudella Espanjan avoimet, kaudella 2017 hän oli paras Irish Openissa sekä Race to Dubain finaalikisassa.

Kierrostulokset olivat iltapäivällä aikaisemmin startanneisiin nähden vaatimattomia. Kisan isäntä ja kaksi edellistä kertaa voittopokaalin Valderramassa nostanut Sergio Garcia sai tuloksen 73, (+2), jolla hän jakaa kuudetta sijaa kahdeksan lyöntiä Bezuidenhoutille jääneenä.