Tapio Pulkkanen onnistui Portugal Mastersissa: ”Taistelu paikasta ET:n finaalikisaan jatkuu”

Tapio Pulkkaselle 17:s sija oli uran paras Portugal Mastersissa

Belgian Thomas Pieters (-19) saavutti uransa viidennen ykköstilan European Tourilla kymmenen lyöntiä Tapio Pulkkasta paremmalla tuloksella.

Suomalaismenestys European Tourin kauden toiseksi viimeisessä kisassa oli viikonloppuna Tapio Pulkkasen varassa. ”Hattu-Tapio” täytti roolinsa hienosti.

Tuloksin 69-67-70-69, -9 hän oli 17:s. Lauantaina avaukset olivat liian usein karheikossa, birdejä syntyi vain kaksi. Ennen sunnuntaita hän oli tehnyt kullakin kierroksella yhden bogin.

Finaalikierros sujui Kotkassa varttuneella pelaajalla hurlumhei-henkisesti. Birdejä kertyi peräti seitsemän, joista viisi takaysillä.

”Startti kierrokselle oli varsin kankea. Muutama lähestyminen lensi pitkäksi, niistä bogit kahdelle ensimmäiselle. Lyöminen tuntui haastavalta. Siihen nähden olen todella tyytyväinen tulokseen, jonka rakensin sisääntulossa”, Pulkkanen sanoi.

”Taistelu finaalipaikasta jatkuu Dubaissa. Oletettavasti tämän tasoinen sijoitus riittäisi”, hän laskeskeli.

Kentän reiät 10–18 olivat sunnuntaina Hattu-Tapiolle perjantain tapaan suosiolliset. Hän pelasi ne yhdellä bogilla neljä alle, jota parempaan tulokseeen ylsi vain kaksi pelaajaa.

Bogien määrä kipusi neljään, joka esti nousun kärkikymmenikköön. Kahdeksanteen sijaan eroa jäi kaksi lyöntiä, viidenteen sijaan neljä.

Uusi suunta Teneriffalta

Merkittävä asia sijoituksella 20:n joukkoon oli se, että  Race to Dubai -listalla hän nousi yhden sijan 52:nneksi ennen kauden viimeistä ”runkosarjan” kisaa Dubaissa.

Kauden alku oli vielä erittäin vaikea. Ensimmäisen kisan 41. sijan jälkeen hän karsiutui kuudesti peräkkäin. Maailmanlistalla sijoitus oli pitkälti päälle 600:n.

Teneriffalla toukokuussa pelatuissa kahdessa kisassa Pulkkanen siirtyi tuloksellisesti uransa parhaaseen vaiheeseen European Tourilla. Kuuden kuukauden aikana hän on pelannut 18 kisaa, joissa hän on selviytynyt 13 kertaa jatkoon ja karsiutunut vain viisi kertaa.

Toinen sija Tsekistä ja kolmas Teneriffalla olisivat voineet tuottaa jopa voiton. 20 parhaan joukkoon hän on sijoittunut Portugalin lisäksi Saksassa, Tanskassa sekä ET:n lippulaivakilpailussa Englannissa BMW PGA Championshipissä.

Maailmanlistalla Pulkkanen on tämän jakson aikana noussut lähes 400 sijaa. Portugalin jälkeen sijoitus on 250 parhaan joukossa maailmassa.

Dubai Championship on Hattu-Tapiolle tulos tai ulos-tyyppinen kisa. Hänen pitäisi nousta vähintään yksi sija Race to Dubai -listalla 51:nneksi.

DP World Tour Championshipiin otetaan 51 listan ensimmäistä, sillä kymmenentenä ennen Portugalia ollut Will Zalatoris tulee mukaan kategorian kautta, jota ei 50:n listaan lasketa.

Muille suomalaisille Portugal oli iso pettymys

Mikko Korhonen ja Kalle Samooja aloittivat lupaavasti tuloksella 68, -3.

Toisella ja kolmannella molempien ote oli hakusessa ja tulokset parin väärällä puolella. Viimeisellä Korhonen nousi hyvän alun myötä yöstä tulokseen 70, -1. Samooja pelasi kolmannen kerran peräkkäin yli parin, parivaljakko päätyi samaan yhteistulokseen +4 ja sijalle 54.

Sami Välimäki karsiutui tuloksin 70-75, +3.

Thomas Pietersin viides ykköstila

Kisa päättyi rutinoituneen, mutta erittäin ailahtelevaisesti vuodesta toiseen pelaavan Thomas Pietersin (-19) voittoon kahden lyönnin erolla kolmikkoon Lucas Bjerregaard, Nicolai Højgaard ja Mathieu Pavon.

Pietersiin kohdistui valtavia odotuksia hänen voitettuaan neljä peliä viidestä syksyn 2016 Ryder Cupissa. Pieters on ottanut tämän jälkeen pahasti takapakkia urallaan, jolla hän on vuosina 2015-2016 voittanut Hollannissa, Tanskassa sekä Tsekissä,  ja uudelleen Tsekissä 2019.