Tapio Pulkkanen birdietilaston kärkimiehiä Tanskassa

Tapio Pulkkanen onnnistui molempien kierrosten päätösreiällä tekemään birkun.

Tapio Pulkkanen (70-70,-2) on tehtaillut kahden kierroksen aikana enemmän birkkuja kuin kisaa johtava Matthias Schwab (68-66,-8)

Sade ja tuuli riepottelivat Made in Denmarkin kilpailijoita perjantaina aamupäivällä Himmerland Golf & Spa Resortin Backtee Coursella.

Tulostaso pysyi kuitenkin lähes avauspäivän tasolla.

Kisa aamupäivän jälkeen johtava Itävallan Mathias Schwab (-8) ei ole ammattilaisuransa aikana sijoittunut kertaakaan neljättä sijaa korkeammalle. 24-vuotias lupaus teki kahden päivän aikana kymmenen birkkua ja vain kaksi bogia.

Matthias Schwabin paineensietokyky on viikonloppuna koetuksella Tanskassa

GETTY IMAGES

Kisan suurin suosikki Matthew Wallace oli toista kierrosta neljä reikää pelattuaan yhteistuloksessa neljä alle, neljä lyöntiä Schwabista.

Tanskalaisten menestys on pitkälti avauspäivänä tuloksen (71,par) pelanneen Lucas Bjerregaardin varasssa.  Thorbrjön Olesen, Sören Kjeldsen ja JB Hansen karsiutuivat  aamupäiväkierrostensa tulosten perusteella.

Pulkkasen kortissa kolmea eri väriä

Tapio Pulkkasen kierros oli torstain tapaan tuloskortin osalta vaihteleva. Kuuden  birkun vastapainoksi hänellä oli viisi bogia ja seitsemän paria.

Birkkujen määrässä Hattu-Tapio johtaa Schwabia yhdellä, bogeja hänellä on kuitenkin peräti seitsemän enemmän, yhdeksän.

Pulkkanen pääsee varmuudella jatkoon. Sijaluku on toisen kierroksen ollessa kesken  hienosti 21:s.

Vuonna 2015 Pulkkanen voitti Nordic Leaguella viisi kisaa, joista kaksi Tanskassa. Jälkimmäinen ykköstila toi paikan Made In Denmark-kisaan, jossa Kymen Golfin kasvatti oli 58:s.

Himmerland Golf & Spa Resortissa hänen kaikki kuusi kisatulostaan ovat olleet 70-72 lyönnnin välissä.

Kalle Samooja putosi tuloksin (73-74,+5), Kim Koivun kierros päättyy vasta illalla noin kello 19.30.