Hyppää pääsisältöön
Antti Vaalas suosittelee tekemään svingimuutoksen talvella.
Planmeca Areena / Aleksi Tuomola

Talvi on svingimuutoksen kulta-aikaa – tästä syystä harjoittelu ryhmässä on järkevää

Haluatko tehdä muutoksia svingiisi? Nyt siihen hyvä aika, kun golfkausi on ohi. Svingimuutoksen voi tehdä yksi tai ryhmässä.

SVINGIN MUUTTAMINEN vaatii aikaa. Kesällä se ei usein kannata, sillä pelaaminen sotkee muutoksen tekemistä. Moni kokee, kuinka rangella ''uusi lyönti'' tuntuu hyvältä, mutta kun kentällä on pakko osua väyliin ja griineihin, hyvä fiilis katoaa ja vanhat virheet palaavat.

Muutoksista tulee pysyviä vain lukuisien toistojen jälkeen. Niiden avulla svingi automatisoituu, eikä vanha tapa lyödä palloa palaa heti kun päästään kentälle.

Talvella tapahtuva halliharjoittelu onkin parasta aikaa svingimuutoksen tekemiseen, koska pelaaminen ei ole sotkemassa ajatuksia svingin teknisistä asioista. Talviharjoitteluun svingin muuttaminen tuo taas mielekkyyttää toisin kuin päämäärätön pallon lyöminen verkkoon.

Golfarin pitää aina tietää mitä harjoitella. Svingin muuttamisesta ja toistoista ei tule mitään, jos sitä ei pysty tekemään sopivalla päättäväisyydellä. Jos on vähänkin epävarma tunne, harjoittelu menee helposti poukkoiluksi. Jos näin käy, hyviä toistoja ei tule ollenkaan.

Svingimuutosta tehdessä kannattaa myös muistaa, että iso määrä hyviä toistoja jaettuna monelle viikolle on parempi kuin jättimäärä toistoja yhtenä tai kahtena päivänä. 

 

NYKYÄÄN RYHMÄTREENIT talvisin ovat suosittuja. Ja hyvästä syystä, sillä treenien avulla golfari varmistaa treenaavansa säännöllisesti.

Kun treenit ovat kalenterissa aina tiettynä päivänä ja tiettyyn aikaan, niin niissä tulee käytyä. Treenien vetäjältä saa tarvittavat ohjeet svingin kehittämiseen, mutta aikaa jää myös harkittuihin toistoihin.

Osallistujille jää aina omaa aikaa, sillä opettaja keskittyy välillä toisiin treenaajiin. Lisäksi ryhmät ovat edullisempi tapa harjoitella kuin oman yksityistunnin ottaminen viikoittain.

Ryhmässä tekemisessä on myös voimaa. Osallistujat monesti tsemppaavat toisiaan ja moni löytää uusia pelikavereita kesän kierroksille. Myös pienet kisat ryhmän sisällä ovat hyvää harjoitusta oikeita pelejä varten.

GoGolfin talvitreeneissä on rakennettu ryhmiä, joilla on yhteiset tavoitteet. Ryhmiä löytyy eritasoisille pelaajilla.

GoGolfin Talvitreenit alkavat Antti Vaalaksen johdolla Vuosaaren Planmeca Areenalla ja Suomenojan Season Golfin hallissa joulukuun alussa. Lue lisää ja ilmoittaudu

 

GoGolf suosittelee