Hyppää pääsisältöön
Timo Karvinen on suomalainen huippuvalmentaja, joka opettaa talvisin Season Golfissa ja kesäsin Espoon Golfseurassa.

Tähtääminen takaa tarkkuuden

Golflyönnissä kaikki lähtee tähtäämisestä. Puttaamisessa on tärkeää, että lapa ja keho on linjattu oikein. Se helpottaa myös oikealla tekniikalla lyömistä.

Lavan asennon kontrollointi osumassa on yhteinen nimittäjä hyville puttaajille. Pallon lähtösuuntaan vaikuttaa 90-prosenttisesti lavan asento osumassa.

Jo asteenkin heitto osumassa lähettää pallon kolmen metrin putissa kohti reiän reunaa. Jos lapa on linjattu oikein, ei puttiliikkeen tarvitse kompensoida tätä lähtöasennon virhettä.

1. Silmät

Silmien linjan tulisi olla alkuasennossa vaakatasossa, vasen silmä pallon päällä. Pään asennon tulee kääntyä katsomaan linjaa alakautta, jotta linjan kulku pallolta reikään hahmottuu mahdollisimman hyvin. Oikeanmittaisella putterilla on suuri vaikutus luonnollisen alkuasennon löytämiseen.

2. Vartalon linjaus

Kropan linjaaminen suoraan vaikuttaa paitsi putterin tähtäykseen myös puttiliikkeen suuntaan. Vartalon linjaaminen tulee harjoitella paitsi tarkaksi myös toistettavaksi. Jalat, lantio, hartialinja ja käsivarsien linja tulee olla puttilinjan suuntainen.

3. Mailan tähtäys

Lavan linjaaminen oikeaan suuntaan helpottuu pallon tähtäysviivan avulla. Kun pallo asetettu oikein, varmista, että lavan tähtäyslinja on tarkasti pallon keskellä. Harjoittelu peilin tai maahan piirretyn tähtäysristikon avulla on yleistä, koska se helpottaa lavan tähtäämistä. Osa pelaajista hahmottaa lavan linjaamisen poikittaisen, lavan yläreunan mukaisesti.

Timo Karvinen on toiminut maajoukkuevalmentajana neljässä eri maassa ja valmentaa nykyään muun muassa huippulupaus Sami Välimäkeä. Karvinen opettaa Espoon Golfseurassa ja talvisin Season Golfissa. Osoitteessa timokarvinen.com lisätietoa Timon opetustarjonnasta.

GoGolf suosittelee