Tässä ovat GoGolfin suosikit Mastersiin – löytyykö voittaja näiden pelaajien joukosta?

Xander Schauffele

Poimimme yhdeksän pelaajaa, jotka ovat potentiaalisia menestyjiä Masters Tournamentissa.

Masters Tournament käynnistyy torstaina. Kilpailuun on kutsuttu 88 pelaajaa, joista suurin osa tavoittelee tosissaan voittoa. Pieni osa on mukana vain siitä syystä, että onnistui voittamaan turnauksen joskus muinoin. Tällaisia pelaajia ovat muun muassa Sandy Lyle, Ian Woosnam ja Larry Mize

Koska pelaajia on mukana selvästi normaalia golfkilpailua vähemmän ja osa heistä kilpailee käytännössä eri sarjassa huippujen kanssa, kaiken järjen mukaan Masters-turnaus on kaikista majoreista helpoin voittaa.

No, näihän sitä luulisi, mutta jos kysyy asiaa esimerkiksi Rory McIlroyltä tai Greg Normanilta tai voi saada eri vastauksen.

Augusta National on oma maailmansa, jossa osa viihtyy paremmin kuin toiset. Paineet pelata johtoasemassa sunnuntaina takaysiä ovat kovat, ja ne voivat johtaa melkoisiin sulamisiin.

Nykypelaajista eniten Masters-voittoja on Tiger Woodsilla (5), joka ei auto-onnettomuuden vuoksi ole mukana kisassa.

Kolme voittoa on Phil Mickelsonilla – ja hän  on tietenkin mukana viivalla. 50-vuotiaan vasurin pelit ovat menneet viime aioina mönkään, mutta Augustassa hän voi toki edelleen syttyä kelpo suoritukseen.

Tuplavoittaja on Bubba Watson, jonka luovuus on ollut aiemmin valttia, mutta myös 42-vuotiaan golfkunto on ollut viime ajat laskusuhdanteessa.

Kysymys kuuluukin, ketkä ovat Mastersin voittajasuosikit vuonna 2021? Alla GoGolfin yhdeksän pelaajan lista.

Dustin Johnson

Dustin Johnson on puolustava mestari.

Getty Images

Marraskuussa pelatun Mastersin sankari ja maailmanlistan ylivoimainen ykkönen, jota ei voi koskaan jättää laskuista mihin ikinä turnaukseen hän osallistuukaan. Siitäkin huolimatta, että pelit eivät itse asiassa ole kulkeneet häävisti sitten syksyllä pelatun Mastersin lukuun ottamatta helmikuun alussa otettua voittoa European Tourin Saudi Internationalissa.

Jordan Spieth

Jordan Spieth on menestynyt Mastersissa loistavasti.

Jordan Spieth jos joku viihtyy Augustassa. Vuosina 2014–2018 hänen heikoin sijoituksensa Mastersissa oli jaettu 11:s. Muina neljänä vuotena hän sijoittui kolmen parhaan joukkoon: voitto, kaksi kakkostilaa ja yksi kolmossija. Spieth on jälleen saanut pelistään kiinni. Tällä kaudella Spiethillä on jo viisi sijoitusta top 10:iin. Sunnuntaina hän voitti pitkästä aikaa PGA Tourilla.

Spiethin voittoa vastaan puhuu hänen romahduksensa vuoden 2016 kisassa. Tuolloin hän pääsi takaysille viiden lyönnin johdossa, mutta menetti voiton pelattuaan reiät 10–12 kuusi yli parin lyötyään 12. reiällä (par 3) kaksi pallo veteen. Tällaiset asiat tuppaavat jäämään kummittelemaan mieleen.

Justin Thomas

Justin Thomas kuuluu suosikkien joukkoon Mastersissa.

Justin Thomas on osallistunut Masters Tournamentiin yhteensä viisi kertaa. Mielenkiintoinen tilasto on se, että jokaisella kerralla hänen sijoituksensa on parantunut edellisestä. Thomasin sarja näyttää tältä: 39, 27, 17, 12 ja 4. Thomasilla on myös aiempaa kokemusta majorien voittamisesta, joten olisiko tänä vuonna maailmanlistalla toisena majailevan yhdysvaltalaisen vuoro nousta Mastersin voittoon?

Jon Rahm

Jon Rahmista tuli hiljattain isä. Onko sillä vaikutusta pelisuoritukseen Mastersissa?

Jon Rahmilta se vielä puuttuu: major-voitto. Mutta Mastersissa hän on ollut jokaisella osallistumiskerrallaan kovaa valuuttaa. Debyyttikisassaan vuonna 2017 hän sijoittui 27:nneksi. Sen jälkeen espanjalainen on ollut kolme kertaa perättäin kymmenen parhaan joukossa. Marraskuussa hän sijoittui kisassa seitsemänneksi.

Espanjalaistähdet ovat perinteiset menestyneet Augustassa oivallisesti. Seve Ballesteros ja José-Maria Olazábal voittivat kisan kahdesti, ja Sergio Garcian pitkä major-metsästys päättyi vuonna 2017 juuri Augustaan.

Webb Simpson

Webb Simpson mahtuu maailmanlistalla 10 parhaan joukkoon.

Webb Simpson voitti viime kaudella kaksi turnausta ja nousi pitkästä aikaa maailmanlistan kymmenen parhaan joukkoon. Edellisen kerran hän oli ollut siellä vuonna 2012, jolloin hän voitti US Openin.

Kahtena edellisenä vuotena Simpson on sijoittunut Mastersissa top 10:iin. Marraskuussa hän oli 10. ja vuonna 2019 viides. Simpson on edelleen hieman aliarvostettu pelaaja, vaikka major-voiton lisäksi hänen ansioluettelostaan löytyy myös The Players Championshipin voitto.

Patrick Cantlay

Patrick Cantlay pelaa Augustassa kieli keskellä suuta.

Patrick Cantlay voi lukeutua kilpailun yllättäjiin. Maailmanlistalla kymmenentenä oleva pelaaja on voittanut urallaan kolme kertaa. Niistä viimeisin on lokakuulta, jolloin hän oli ykkönen tasokkaassa Zozo Championship -kisassa. Lyönnin päähän jäivät Jon Rahm ja Justin Thomas.

Cantlay ei ole mikään golfpiirien väriläiskä, mutta hän menestyykin tasaisen tappavasti ja läpäisee cuteja huikealla prosentilla. Vuodesta 2017 lähtien 29-vuotias on läpäissyt cutin 69 kisassa peräti 63 kertaa.

Patrick Reed

Patrick Reedilla on kokemusta Mastersin voittamisesta.

Patrick Reed kerää enemmän voittoja kuin sympatiapisteitä. Vuoden 2018 Masters-mestari on voittanut PGA Tourilla yhdeksän kilpailua. Mastersia ajatelleen hyvää lupaa se, että edellinen voitto on tammikuun lopulta. Marraskuun Mastersissa Reed oli kymmenes.

Xander Schauffele on menestynyt majoreissa erinomaisesti.

Xander Schauffele kuuluu niiden nuorten pelaajien joukkoon, joiden päätä ei huimaa major-turnauksissa. Hän on ehtinyt osallistua uransa aikana 14:ään majoriin ja pudonnut cutista ainoastaan kerran. Mastersiin hänet on kutsuttu kolme kertaa ja sijoitukset ovat olleet seuraavat: 50, 2, ja 17. Nelinkertaiselta PGA Tour -voittajalta uupuu vielä major-voitto. Mutta kun ottaa huomioon, että hän on onnistunut sijoittumaan kymmenen parhaan joukkoon joka toisessa majorissa, joihin hän on osallistunut, ja kaksi kertaa toiseksi, Schauffele voidaan laskea mukaan tulevaisuuden potentiaalisiin major-voittajiin – ehkäpä jopa lähitulevaisuuden.

Sungjae Im

Sungjae Im haki kisan alla tuntumaa myös väylien ulkopuolella tapahtuviin lyönteihin.

Sungjae Im on se  pelaaja, joka voi rikkoa aasialaispelaajien taian Augusta Nationalissa. 23-vuotias debytoi Mastersissa marraskuussa – ja millä tavalla. Hän sijoittui upeasti toiseksi. Im on  tasaisen varma suorittaja, joka on kivunnut maailmanlistalla 20 parhaan joukkoon. Imin mahdollista voittoa voisi pitää toki pienenä sensaationa, mutta hän on ehdottomasti potentiaalinen pelaaja kymmenen parhaan joukkoon.